Kolacja wigilijna na wynos

2008-12-17 3:00

Święta za pasem. Nawet doświadczone panie domu nie nadążają z obowiązkami. Przed Bożym Narodzeniem najwięcej jest ich w kuchni. Dla licznie zgromadzonej rodziny trzeba przygotować cały wigilijny stół, na którym tradycyjnie powinno stanąć dwanaście potraw. "Super Express" doradza, gdzie można kupić gotowe potrawy na świąteczny stół.

Na naszej liście są zarówno sklepy, jak i firmy cateringowe (czyli sprzedające gotowe jedzenie na wynos) oraz restauracje. W większości dania można zamawiać do Wigilii. W niektórych jednak klientów jest tak dużo, że terminy zamówień są już mocno ograniczone. - Lubię kupować część świątecznych dań w sklepie - mówi Monika Zielińska (36 l.). - To dla mnie spore ułatwienie w przygotowaniu wigilijnej kolacji. Zwyczajnie nie mam czasu, żeby wszystko sama przygotować - dodaje.

Oto miejsca, gdzie można kupić pyszne gotowe dania wigilijne:

- Sklep Spożywczy Społem, ul. Wiejska 20

kapusta wigilijna - 21 zł/kg, krokiety z kapustą i grzybami - 18 zł/kg, łazanki - 12 zł/kg

- L. Zapart Catering, pl. Wilsona 2, tel. 022 839-87-95, (zamówienia do 18.12.)

pierogi z grzybami i kapustą - 8 zł/10 szt., ryba po grecku - 10 zł/100 g, karp w galarecie - 10 zł/100 g, karp po żydowsku - 12 zł/100 g

- Gospoda Pod Kogutem, ul. Freta 48, tel. 022 635-82-82, (zamówienia do 22.12)

ryba po grecku - 10 zł/150 g, pierogi z kapustą - 1, 50 zł/1 szt., karp w galarecie - 10 zł/100 g, uszka z grzybami/kapustą - 5 zł/100 g, sałatka jarzynowa - 5 zł/100 g

- Fort Szeląg, ul. Miączyńska 5, tel. 022 646-69-79

karp w galarecie - 12 zł/100 g, ryba po grecku - 10 zł/100 g, pierogi z kapustą - 2 zł/1 szt., jajka faszerowane łososiem - 3 zł/szt.

- Kotwica, ul. Potockich 111, tel. 022 812-47-10, (zamówienia do 19.12. do godz. 12)

karp w galarecie - 6,60 zł/porcja, ryba po grecku - 4,50 zł/porcja, pstrąg faszerowany - 5,05 zł/porcja, karp faszerowany - 5,50 zł/ porcja

- Dukat, ul. Dąbrowskiego 1, tel. 022 845-46-42

karp - 8 zł/porcja, ryba po grecku - 6 zł/porcja, pierogi z kapustą i grzybami - 8 zł/5 szt.

- Restauracje Pierrogeria, ul. Wałbrzyska 11, ul. Krzywe Koło 30, tel. 022 654-88-44,

uszka z kapustą - 7,50 zł/100 g, uszka z mięsem/z grzybami - 8 zł/100 g , pierogi z pieca z kutią - 18,80 zł/100 g

- Bar Deska, u. Abrahama 18, tel. 022 409-51-40

barszcz z uszkami - 10 zł/100 ml, karp w galarecie - 100 zł porcja dla 10 os. , śledź w śmietanie z jabłkami - 70 zł/porcja dla 10 os., zupa borowikowa z łazankami - 14 zł/250 ml

- Pan Pierożek, ul. Giermków 35, tel. 022 612-92-64 (zamówienia do 18.12.)

karp w galarecie - 6 zł/ porcja, ryba po grecku -4,40 zł/porcja, śledź po japońsku - 3,20 zł/porcja

- Restauracja Dom Polski, ul. Francuska 11, tel. 022 616-24-88

karp faszerowany po żydowsku cały - 90 zł, uszka do barszczu - 15 zł/10 szt., pierogi z kapustą i grzybami - 19 zł/10 szt.

- Restauracje Zapiecek, ul. Freta 1, tel. 022 831-61-90, Wańkowicza 1, 022 649-41-82, Al. Jerozolimskie 28, 022 826-74-84

pierogi z kapustą i grzybami - 19 zł/10 szt., uszka z grzybami ręcznie lepione - 69 zł/1 kg, krokiety z kapustą - 3,99 zł/1 szt., barszcz czerwony - 12,90 zł/1 l

- Restauracja Słowiańska, ul. Krakowskie Przedmieście 79, tel. 022 826-85-02

karp po żydowsku - 14 zł/100 g, ryba po grecku - 13 zł/100 g, śledź pod pierzynką - 14 zł/100 g, pierogi z kapustą - 10 zł/100 g

- Restauracja Warszawska, ul. Chopina 5a, tel. 022 628-81-40 (zamówienia do 21.12. do godz. 15)

karp po żydowsku - 60 zł/7 porcji, ryba po grecku - 40 zł/7 porcji, pierogi z kapustą - 25 zł/500 g, barszcz czerwony - 15 zł/500 ml

- Restauracja Babalu, ul. Kłopotowskiego 33, tel. 022 424-66-66 (zamówienia do 21.12)

ryba po grecku - 17 zł/1 kg, karp w galarecie - 8 zł/100 g, pierogi z kapustą - 6 zł/6 szt., łosoś faszerowany w galarecie - 11 zł/100 g,

Na naszej liście są zarówno sklepy, jak i firmy cateringowe (czyli sprzedające gotowe jedzenie na wynos) oraz restauracje. W większości dania można zamawiać do Wigilii. W niektórych jednak klientów jest tak dużo, że terminy zamówień są już mocno ograniczone. - Lubię kupować część świątecznych dań w sklepie - mówi Monika Zielińska (36 l.). - To dla mnie spore ułatwienie w przygotowaniu wigilijnej kolacji. Zwyczajnie nie mam czasu, żeby wszystko sama przygotować - dodaje.

Oto miejsca, gdzie można kupić pyszne gotowe dania wigilijne:

- Sklep Spożywczy Społem, ul. Wiejska 20

kapusta wigilijna - 21 zł/kg, krokiety z kapustą i grzybami - 18 zł/kg, łazanki - 12 zł/kg

- L. Zapart Catering, pl. Wilsona 2, tel. 022 839-87-95, (zamówienia do 18.12.)

pierogi z grzybami i kapustą - 8 zł/10 szt., ryba po grecku - 10 zł/100 g, karp w galarecie - 10 zł/100 g, karp po żydowsku - 12 zł/100 g

- Gospoda Pod Kogutem, ul. Freta 48, tel. 022 635-82-82, (zamówienia do 22.12)

ryba po grecku - 10 zł/150 g, pierogi z kapustą - 1, 50 zł/1 szt., karp w galarecie - 10 zł/100 g, uszka z grzybami/kapustą - 5 zł/100 g, sałatka jarzynowa - 5 zł/100 g

- Fort Szeląg, ul. Miączyńska 5, tel. 022 646-69-79

karp w galarecie - 12 zł/100 g, ryba po grecku - 10 zł/100 g, pierogi z kapustą - 2 zł/1 szt., jajka faszerowane łososiem - 3 zł/szt.

- Kotwica, ul. Potockich 111, tel. 022 812-47-10, (zamówienia do 19.12. do godz. 12)

karp w galarecie - 6,60 zł/porcja, ryba po grecku - 4,50 zł/porcja, pstrąg faszerowany - 5,05 zł/porcja, karp faszerowany - 5,50 zł/ porcja

- Dukat, ul. Dąbrowskiego 1, tel. 022 845-46-42

karp - 8 zł/porcja, ryba po grecku - 6 zł/porcja, pierogi z kapustą i grzybami - 8 zł/5 szt.

- Restauracje Pierrogeria, ul. Wałbrzyska 11, ul. Krzywe Koło 30, tel. 022 654-88-44,

uszka z kapustą - 7,50 zł/100 g, uszka z mięsem/z grzybami - 8 zł/100 g , pierogi z pieca z kutią - 18,80 zł/100 g

- Bar Deska, u. Abrahama 18, tel. 022 409-51-40

barszcz z uszkami - 10 zł/100 ml, karp w galarecie - 100 zł porcja dla 10 os. , śledź w śmietanie z jabłkami - 70 zł/porcja dla 10 os., zupa borowikowa z łazankami - 14 zł/250 ml

- Pan Pierożek, ul. Giermków 35, tel. 022 612-92-64 (zamówienia do 18.12.)

karp w galarecie - 6 zł/ porcja, ryba po grecku -4,40 zł/porcja, śledź po japońsku - 3,20 zł/porcja

- Restauracja Dom Polski, ul. Francuska 11, tel. 022 616-24-88

karp faszerowany po żydowsku cały - 90 zł, uszka do barszczu - 15 zł/10 szt., pierogi z kapustą i grzybami - 19 zł/10 szt.

- Restauracje Zapiecek, ul. Freta 1, tel. 022 831-61-90, Wańkowicza 1, 022 649-41-82, Al. Jerozolimskie 28, 022 826-74-84

pierogi z kapustą i grzybami - 19 zł/10 szt., uszka z grzybami ręcznie lepione - 69 zł/1 kg, krokiety z kapustą - 3,99 zł/1 szt., barszcz czerwony - 12,90 zł/1 l

- Restauracja Słowiańska, ul. Krakowskie Przedmieście 79, tel. 022 826-85-02

karp po żydowsku - 14 zł/100 g, ryba po grecku - 13 zł/100 g, śledź pod pierzynką - 14 zł/100 g, pierogi z kapustą - 10 zł/100 g

- Restauracja Warszawska, ul. Chopina 5a, tel. 022 628-81-40 (zamówienia do 21.12. do godz. 15)

karp po żydowsku - 60 zł/7 porcji, ryba po grecku - 40 zł/7 porcji, pierogi z kapustą - 25 zł/500 g, barszcz czerwony - 15 zł/500 ml

- Restauracja Babalu, ul. Kłopotowskiego 33, tel. 022 424-66-66 (zamówienia do 21.12)

ryba po grecku - 17 zł/1 kg, karp w galarecie - 8 zł/100 g, pierogi z kapustą - 6 zł/6 szt., łosoś faszerowany w galarecie - 11 zł/100 g,

Na naszej liście są zarówno sklepy, jak i firmy cateringowe (czyli sprzedające gotowe jedzenie na wynos) oraz restauracje. W większości dania można zamawiać do Wigilii. W niektórych jednak klientów jest tak dużo, że terminy zamówień są już mocno ograniczone. - Lubię kupować część świątecznych dań w sklepie - mówi Monika Zielińska (36 l.). - To dla mnie spore ułatwienie w przygotowaniu wigilijnej kolacji. Zwyczajnie nie mam czasu, żeby wszystko sama przygotować - dodaje.

Oto miejsca, gdzie można kupić pyszne gotowe dania wigilijne:

- Sklep Spożywczy Społem, ul. Wiejska 20

kapusta wigilijna - 21 zł/kg, krokiety z kapustą i grzybami - 18 zł/kg, łazanki - 12 zł/kg

- L. Zapart Catering, pl. Wilsona 2, tel. 022 839-87-95, (zamówienia do 18.12.)

pierogi z grzybami i kapustą - 8 zł/10 szt., ryba po grecku - 10 zł/100 g, karp w galarecie - 10 zł/100 g, karp po żydowsku - 12 zł/100 g

- Gospoda Pod Kogutem, ul. Freta 48, tel. 022 635-82-82, (zamówienia do 22.12)

ryba po grecku - 10 zł/150 g, pierogi z kapustą - 1, 50 zł/1 szt., karp w galarecie - 10 zł/100 g, uszka z grzybami/kapustą - 5 zł/100 g, sałatka jarzynowa - 5 zł/100 g

- Fort Szeląg, ul. Miączyńska 5, tel. 022 646-69-79

karp w galarecie - 12 zł/100 g, ryba po grecku - 10 zł/100 g, pierogi z kapustą - 2 zł/1 szt., jajka faszerowane łososiem - 3 zł/szt.

- Kotwica, ul. Potockich 111, tel. 022 812-47-10, (zamówienia do 19.12. do godz. 12)

karp w galarecie - 6,60 zł/porcja, ryba po grecku - 4,50 zł/porcja, pstrąg faszerowany - 5,05 zł/porcja, karp faszerowany - 5,50 zł/ porcja

- Dukat, ul. Dąbrowskiego 1, tel. 022 845-46-42

karp - 8 zł/porcja, ryba po grecku - 6 zł/porcja, pierogi z kapustą i grzybami - 8 zł/5 szt.

- Restauracje Pierrogeria, ul. Wałbrzyska 11, ul. Krzywe Koło 30, tel. 022 654-88-44,

uszka z kapustą - 7,50 zł/100 g, uszka z mięsem/z grzybami - 8 zł/100 g , pierogi z pieca z kutią - 18,80 zł/100 g

- Bar Deska, u. Abrahama 18, tel. 022 409-51-40

barszcz z uszkami - 10 zł/100 ml, karp w galarecie - 100 zł porcja dla 10 os. , śledź w śmietanie z jabłkami - 70 zł/porcja dla 10 os., zupa borowikowa z łazankami - 14 zł/250 ml

- Pan Pierożek, ul. Giermków 35, tel. 022 612-92-64 (zamówienia do 18.12.)

karp w galarecie - 6 zł/ porcja, ryba po grecku -4,40 zł/porcja, śledź po japońsku - 3,20 zł/porcja

- Restauracja Dom Polski, ul. Francuska 11, tel. 022 616-24-88

karp faszerowany po żydowsku cały - 90 zł, uszka do barszczu - 15 zł/10 szt., pierogi z kapustą i grzybami - 19 zł/10 szt.

- Restauracje Zapiecek, ul. Freta 1, tel. 022 831-61-90, Wańkowicza 1, 022 649-41-82, Al. Jerozolimskie 28, 022 826-74-84

pierogi z kapustą i grzybami - 19 zł/10 szt., uszka z grzybami ręcznie lepione - 69 zł/1 kg, krokiety z kapustą - 3,99 zł/1 szt., barszcz czerwony - 12,90 zł/1 l

- Restauracja Słowiańska, ul. Krakowskie Przedmieście 79, tel. 022 826-85-02

karp po żydowsku - 14 zł/100 g, ryba po grecku - 13 zł/100 g, śledź pod pierzynką - 14 zł/100 g, pierogi z kapustą - 10 zł/100 g

- Restauracja Warszawska, ul. Chopina 5a, tel. 022 628-81-40 (zamówienia do 21.12. do godz. 15)

karp po żydowsku - 60 zł/7 porcji, ryba po grecku - 40 zł/7 porcji, pierogi z kapustą - 25 zł/500 g, barszcz czerwony - 15 zł/500 ml

- Restauracja Babalu, ul. Kłopotowskiego 33, tel. 022 424-66-66 (zamówienia do 21.12)

ryba po grecku - 17 zł/1 kg, karp w galarecie - 8 zł/100 g, pierogi z kapustą - 6 zł/6 szt., łosoś faszerowany w galarecie - 11 zł/100 g,

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają