Na naszej liście są zarówno sklepy, jak i firmy cateringowe (czyli sprzedające gotowe jedzenie na wynos) oraz restauracje. W większości dania można zamawiać do Wigilii. W niektórych jednak klientów jest tak dużo, że terminy zamówień są już mocno ograniczone. - Lubię kupować część świątecznych dań w sklepie - mówi Monika Zielińska (36 l.). - To dla mnie spore ułatwienie w przygotowaniu wigilijnej kolacji. Zwyczajnie nie mam czasu, żeby wszystko sama przygotować - dodaje.
Oto miejsca, gdzie można kupić pyszne gotowe dania wigilijne:
- Sklep Spożywczy Społem, ul. Wiejska 20
kapusta wigilijna - 21 zł/kg, krokiety z kapustą i grzybami - 18 zł/kg, łazanki - 12 zł/kg
- L. Zapart Catering, pl. Wilsona 2, tel. 022 839-87-95, (zamówienia do 18.12.)
pierogi z grzybami i kapustą - 8 zł/10 szt., ryba po grecku - 10 zł/100 g, karp w galarecie - 10 zł/100 g, karp po żydowsku - 12 zł/100 g
- Gospoda Pod Kogutem, ul. Freta 48, tel. 022 635-82-82, (zamówienia do 22.12)
ryba po grecku - 10 zł/150 g, pierogi z kapustą - 1, 50 zł/1 szt., karp w galarecie - 10 zł/100 g, uszka z grzybami/kapustą - 5 zł/100 g, sałatka jarzynowa - 5 zł/100 g
- Fort Szeląg, ul. Miączyńska 5, tel. 022 646-69-79
karp w galarecie - 12 zł/100 g, ryba po grecku - 10 zł/100 g, pierogi z kapustą - 2 zł/1 szt., jajka faszerowane łososiem - 3 zł/szt.
- Kotwica, ul. Potockich 111, tel. 022 812-47-10, (zamówienia do 19.12. do godz. 12)
karp w galarecie - 6,60 zł/porcja, ryba po grecku - 4,50 zł/porcja, pstrąg faszerowany - 5,05 zł/porcja, karp faszerowany - 5,50 zł/ porcja
- Dukat, ul. Dąbrowskiego 1, tel. 022 845-46-42
karp - 8 zł/porcja, ryba po grecku - 6 zł/porcja, pierogi z kapustą i grzybami - 8 zł/5 szt.
- Restauracje Pierrogeria, ul. Wałbrzyska 11, ul. Krzywe Koło 30, tel. 022 654-88-44,
uszka z kapustą - 7,50 zł/100 g, uszka z mięsem/z grzybami - 8 zł/100 g , pierogi z pieca z kutią - 18,80 zł/100 g
- Bar Deska, u. Abrahama 18, tel. 022 409-51-40
barszcz z uszkami - 10 zł/100 ml, karp w galarecie - 100 zł porcja dla 10 os. , śledź w śmietanie z jabłkami - 70 zł/porcja dla 10 os., zupa borowikowa z łazankami - 14 zł/250 ml
- Pan Pierożek, ul. Giermków 35, tel. 022 612-92-64 (zamówienia do 18.12.)
karp w galarecie - 6 zł/ porcja, ryba po grecku -4,40 zł/porcja, śledź po japońsku - 3,20 zł/porcja
- Restauracja Dom Polski, ul. Francuska 11, tel. 022 616-24-88
karp faszerowany po żydowsku cały - 90 zł, uszka do barszczu - 15 zł/10 szt., pierogi z kapustą i grzybami - 19 zł/10 szt.
- Restauracje Zapiecek, ul. Freta 1, tel. 022 831-61-90, Wańkowicza 1, 022 649-41-82, Al. Jerozolimskie 28, 022 826-74-84
pierogi z kapustą i grzybami - 19 zł/10 szt., uszka z grzybami ręcznie lepione - 69 zł/1 kg, krokiety z kapustą - 3,99 zł/1 szt., barszcz czerwony - 12,90 zł/1 l
- Restauracja Słowiańska, ul. Krakowskie Przedmieście 79, tel. 022 826-85-02
karp po żydowsku - 14 zł/100 g, ryba po grecku - 13 zł/100 g, śledź pod pierzynką - 14 zł/100 g, pierogi z kapustą - 10 zł/100 g
- Restauracja Warszawska, ul. Chopina 5a, tel. 022 628-81-40 (zamówienia do 21.12. do godz. 15)
karp po żydowsku - 60 zł/7 porcji, ryba po grecku - 40 zł/7 porcji, pierogi z kapustą - 25 zł/500 g, barszcz czerwony - 15 zł/500 ml
- Restauracja Babalu, ul. Kłopotowskiego 33, tel. 022 424-66-66 (zamówienia do 21.12)
ryba po grecku - 17 zł/1 kg, karp w galarecie - 8 zł/100 g, pierogi z kapustą - 6 zł/6 szt., łosoś faszerowany w galarecie - 11 zł/100 g,
Na naszej liście są zarówno sklepy, jak i firmy cateringowe (czyli sprzedające gotowe jedzenie na wynos) oraz restauracje. W większości dania można zamawiać do Wigilii. W niektórych jednak klientów jest tak dużo, że terminy zamówień są już mocno ograniczone. - Lubię kupować część świątecznych dań w sklepie - mówi Monika Zielińska (36 l.). - To dla mnie spore ułatwienie w przygotowaniu wigilijnej kolacji. Zwyczajnie nie mam czasu, żeby wszystko sama przygotować - dodaje.
Oto miejsca, gdzie można kupić pyszne gotowe dania wigilijne:
- Sklep Spożywczy Społem, ul. Wiejska 20
kapusta wigilijna - 21 zł/kg, krokiety z kapustą i grzybami - 18 zł/kg, łazanki - 12 zł/kg
- L. Zapart Catering, pl. Wilsona 2, tel. 022 839-87-95, (zamówienia do 18.12.)
pierogi z grzybami i kapustą - 8 zł/10 szt., ryba po grecku - 10 zł/100 g, karp w galarecie - 10 zł/100 g, karp po żydowsku - 12 zł/100 g
- Gospoda Pod Kogutem, ul. Freta 48, tel. 022 635-82-82, (zamówienia do 22.12)
ryba po grecku - 10 zł/150 g, pierogi z kapustą - 1, 50 zł/1 szt., karp w galarecie - 10 zł/100 g, uszka z grzybami/kapustą - 5 zł/100 g, sałatka jarzynowa - 5 zł/100 g
- Fort Szeląg, ul. Miączyńska 5, tel. 022 646-69-79
karp w galarecie - 12 zł/100 g, ryba po grecku - 10 zł/100 g, pierogi z kapustą - 2 zł/1 szt., jajka faszerowane łososiem - 3 zł/szt.
- Kotwica, ul. Potockich 111, tel. 022 812-47-10, (zamówienia do 19.12. do godz. 12)
karp w galarecie - 6,60 zł/porcja, ryba po grecku - 4,50 zł/porcja, pstrąg faszerowany - 5,05 zł/porcja, karp faszerowany - 5,50 zł/ porcja
- Dukat, ul. Dąbrowskiego 1, tel. 022 845-46-42
karp - 8 zł/porcja, ryba po grecku - 6 zł/porcja, pierogi z kapustą i grzybami - 8 zł/5 szt.
- Restauracje Pierrogeria, ul. Wałbrzyska 11, ul. Krzywe Koło 30, tel. 022 654-88-44,
uszka z kapustą - 7,50 zł/100 g, uszka z mięsem/z grzybami - 8 zł/100 g , pierogi z pieca z kutią - 18,80 zł/100 g
- Bar Deska, u. Abrahama 18, tel. 022 409-51-40
barszcz z uszkami - 10 zł/100 ml, karp w galarecie - 100 zł porcja dla 10 os. , śledź w śmietanie z jabłkami - 70 zł/porcja dla 10 os., zupa borowikowa z łazankami - 14 zł/250 ml
- Pan Pierożek, ul. Giermków 35, tel. 022 612-92-64 (zamówienia do 18.12.)
karp w galarecie - 6 zł/ porcja, ryba po grecku -4,40 zł/porcja, śledź po japońsku - 3,20 zł/porcja
- Restauracja Dom Polski, ul. Francuska 11, tel. 022 616-24-88
karp faszerowany po żydowsku cały - 90 zł, uszka do barszczu - 15 zł/10 szt., pierogi z kapustą i grzybami - 19 zł/10 szt.
- Restauracje Zapiecek, ul. Freta 1, tel. 022 831-61-90, Wańkowicza 1, 022 649-41-82, Al. Jerozolimskie 28, 022 826-74-84
pierogi z kapustą i grzybami - 19 zł/10 szt., uszka z grzybami ręcznie lepione - 69 zł/1 kg, krokiety z kapustą - 3,99 zł/1 szt., barszcz czerwony - 12,90 zł/1 l
- Restauracja Słowiańska, ul. Krakowskie Przedmieście 79, tel. 022 826-85-02
karp po żydowsku - 14 zł/100 g, ryba po grecku - 13 zł/100 g, śledź pod pierzynką - 14 zł/100 g, pierogi z kapustą - 10 zł/100 g
- Restauracja Warszawska, ul. Chopina 5a, tel. 022 628-81-40 (zamówienia do 21.12. do godz. 15)
karp po żydowsku - 60 zł/7 porcji, ryba po grecku - 40 zł/7 porcji, pierogi z kapustą - 25 zł/500 g, barszcz czerwony - 15 zł/500 ml
- Restauracja Babalu, ul. Kłopotowskiego 33, tel. 022 424-66-66 (zamówienia do 21.12)
ryba po grecku - 17 zł/1 kg, karp w galarecie - 8 zł/100 g, pierogi z kapustą - 6 zł/6 szt., łosoś faszerowany w galarecie - 11 zł/100 g,
Na naszej liście są zarówno sklepy, jak i firmy cateringowe (czyli sprzedające gotowe jedzenie na wynos) oraz restauracje. W większości dania można zamawiać do Wigilii. W niektórych jednak klientów jest tak dużo, że terminy zamówień są już mocno ograniczone. - Lubię kupować część świątecznych dań w sklepie - mówi Monika Zielińska (36 l.). - To dla mnie spore ułatwienie w przygotowaniu wigilijnej kolacji. Zwyczajnie nie mam czasu, żeby wszystko sama przygotować - dodaje.
Oto miejsca, gdzie można kupić pyszne gotowe dania wigilijne:
- Sklep Spożywczy Społem, ul. Wiejska 20
kapusta wigilijna - 21 zł/kg, krokiety z kapustą i grzybami - 18 zł/kg, łazanki - 12 zł/kg
- L. Zapart Catering, pl. Wilsona 2, tel. 022 839-87-95, (zamówienia do 18.12.)
pierogi z grzybami i kapustą - 8 zł/10 szt., ryba po grecku - 10 zł/100 g, karp w galarecie - 10 zł/100 g, karp po żydowsku - 12 zł/100 g
- Gospoda Pod Kogutem, ul. Freta 48, tel. 022 635-82-82, (zamówienia do 22.12)
ryba po grecku - 10 zł/150 g, pierogi z kapustą - 1, 50 zł/1 szt., karp w galarecie - 10 zł/100 g, uszka z grzybami/kapustą - 5 zł/100 g, sałatka jarzynowa - 5 zł/100 g
- Fort Szeląg, ul. Miączyńska 5, tel. 022 646-69-79
karp w galarecie - 12 zł/100 g, ryba po grecku - 10 zł/100 g, pierogi z kapustą - 2 zł/1 szt., jajka faszerowane łososiem - 3 zł/szt.
- Kotwica, ul. Potockich 111, tel. 022 812-47-10, (zamówienia do 19.12. do godz. 12)
karp w galarecie - 6,60 zł/porcja, ryba po grecku - 4,50 zł/porcja, pstrąg faszerowany - 5,05 zł/porcja, karp faszerowany - 5,50 zł/ porcja
- Dukat, ul. Dąbrowskiego 1, tel. 022 845-46-42
karp - 8 zł/porcja, ryba po grecku - 6 zł/porcja, pierogi z kapustą i grzybami - 8 zł/5 szt.
- Restauracje Pierrogeria, ul. Wałbrzyska 11, ul. Krzywe Koło 30, tel. 022 654-88-44,
uszka z kapustą - 7,50 zł/100 g, uszka z mięsem/z grzybami - 8 zł/100 g , pierogi z pieca z kutią - 18,80 zł/100 g
- Bar Deska, u. Abrahama 18, tel. 022 409-51-40
barszcz z uszkami - 10 zł/100 ml, karp w galarecie - 100 zł porcja dla 10 os. , śledź w śmietanie z jabłkami - 70 zł/porcja dla 10 os., zupa borowikowa z łazankami - 14 zł/250 ml
- Pan Pierożek, ul. Giermków 35, tel. 022 612-92-64 (zamówienia do 18.12.)
karp w galarecie - 6 zł/ porcja, ryba po grecku -4,40 zł/porcja, śledź po japońsku - 3,20 zł/porcja
- Restauracja Dom Polski, ul. Francuska 11, tel. 022 616-24-88
karp faszerowany po żydowsku cały - 90 zł, uszka do barszczu - 15 zł/10 szt., pierogi z kapustą i grzybami - 19 zł/10 szt.
- Restauracje Zapiecek, ul. Freta 1, tel. 022 831-61-90, Wańkowicza 1, 022 649-41-82, Al. Jerozolimskie 28, 022 826-74-84
pierogi z kapustą i grzybami - 19 zł/10 szt., uszka z grzybami ręcznie lepione - 69 zł/1 kg, krokiety z kapustą - 3,99 zł/1 szt., barszcz czerwony - 12,90 zł/1 l
- Restauracja Słowiańska, ul. Krakowskie Przedmieście 79, tel. 022 826-85-02
karp po żydowsku - 14 zł/100 g, ryba po grecku - 13 zł/100 g, śledź pod pierzynką - 14 zł/100 g, pierogi z kapustą - 10 zł/100 g
- Restauracja Warszawska, ul. Chopina 5a, tel. 022 628-81-40 (zamówienia do 21.12. do godz. 15)
karp po żydowsku - 60 zł/7 porcji, ryba po grecku - 40 zł/7 porcji, pierogi z kapustą - 25 zł/500 g, barszcz czerwony - 15 zł/500 ml
- Restauracja Babalu, ul. Kłopotowskiego 33, tel. 022 424-66-66 (zamówienia do 21.12)
ryba po grecku - 17 zł/1 kg, karp w galarecie - 8 zł/100 g, pierogi z kapustą - 6 zł/6 szt., łosoś faszerowany w galarecie - 11 zł/100 g,