Super Express»

Kobieta

»

Kuchnia

» PRZECIER POMIDOROWY, przepis - jak zrobić przecier z pomidorów na zimę. Jak zrobić przecier z pomidorów, PRZECIER POMIDOROWY NA ZIMĘ

PRZECIER POMIDOROWY, przepis - jak zrobić przecier z pomidorów na zimę

Przecier pomidorowyKoszt: 21 zł Składniki: 5 kg pomidorów, 3 łyżki cukru, 3 łyżki soli.

Sposób przygotowania: Pomidory umyć, pokroić w cząstki. Włożyć do rondla i rozgotować. Miazgę przetrzeć przez sito, by odrzucić skórki i pestki. Przetarte pomidory ponownie włożyć do rondla, zagotować, dodać sól i cukier.

Gorącym przecierem napełniać uprzednio umyte i wygotowane lub wyprażone w piecyku słoiki. Słoiki zamknąć i pasteryzować 25 minut w temperaturze 90 st. C.

ewydanie

fb udostępnij tweet udostępnij g+ udostępnij nk udostepnij
update counter
Najnowsze plotki i skandale zawsze z Tobą. se.pl na komórce i tablecie!
Artykuły premium
Najczęściej komentowane
se app Pobierz na iPhone Pobierz na iPad Pobierz na Androida