Super Express» Kobieta» Kuchnia» PRZEPISY NA WIELKANOC: Szynka po staropolsku. JAJKA,WIELKANOC,PRZEPISY WIELKANOCNE,PIECZEŃ,WIELKANOC,PRZEPISY,POTRAWY WIELKANOCNE,MIĘSO,SZYNKA PO STAROPOLSKU,

PRZEPISY NA WIELKANOC: Szynka po staropolsku

Pierwszy dzień świąt wielkanocnych to prawdziwa mięsna uczta. Po czterdziestu dniach Wielkiego Postu każdy z biesiadujących przy stole ma ochotę na coś treściwego. Po to, by nie zawieść oczekiwań zaproszonych na Wielkanoc gości, zebraliśmy tylko najlepsze i sprawdzone przepisy na mięsa, pieczenie oraz pasztety.

Składniki:

1,5 kg mięsa wieprzowego od szynki

opakowanie marynaty staropolskiej

7 łyżek oleju

4 plastry wędzonego boczku

sól

majeranek

czosnek

Sposób przygotowania:

Mięso umyć, osuszyć. Natrzeć marynatą zmieszaną z 5 łyżkami oleju. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Mięso obsmażyć na pozostałym oleju. Oprószyć solą, pieprzem, majerankiem i zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Piec 1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Po 20 minutach pieczenia mięso nakryć plasterkami boczku i piec dalej, co jakiś czas skrapiając wodą. Po upieczeniu szynkę zawinąć w folię i zostawić do wystygnięcia.

ewydanie

fb udostępnij tweet udostępnij g+ udostępnij nk udostepnij
update counter
Najnowsze plotki i skandale zawsze z Tobą. se.pl na komórce i tablecie!
Najczęściej komentowane
se app Pobierz na iPhone Pobierz na iPad Pobierz na Androida