Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Zupa z karpich głów

Zupa z karpich głów

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2013.09.18

Składniki

  • 2 głowy karpia
  • włoszczyzna
  • cebula
  • liść laurowy
  • 3-4 ziarenka ziela angielskiego
  • łyżka posiekanej pietruszki
  • 2 łyżki kaszy manny
  • maggi

Sposob przygotowania

Dobrze umyte i posolone głowy karpia obłożyć cebulą i zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu. Następnie opłukać, zalać wodą w garnku i gotować razem z włoszczyzną, liściem laurowym i zielem angielskim 30-40 minut. Rybie głowy wyjąć, obrać z mięsa. Mięso włożyć do przecedzonego wywaru, zagotować i na gotujący wsypać kaszkę mannę. Chwilę gotować. Wlać trochę słodkiej śmietany, dodać posiekaną pietruszkę, osolić do smaku, dolać trochę maggi. Możemy nie dodawać śmietany, wówczas będzie to delikatny

Dodaj komentarzAktualna ocena: 11,0
Ocena:
Jolanta Kwaśniewska radzi emerytom, co powinni jeść, żeby mogli cieszyć się zdrowiem do późnej starości

Jolanta Kwaśniewska radzi emerytom, co powinni jeść, żeby mogli cieszyć się zdrowiem do późnej starości

Jolanta Kwaśniewska w programie "Pytanie na Śniadanie" gościła współautorkę książki kucharskiej "Warszawskie historie kuchenne" Teresę Ferraris. Obie radziły co jeść, żeby być zdrowym do późnej starości.więcej

    Jesteś ciekawy, czy on na ciebie leci? Wiemy, jak to sprawdzić!

    Jesteś ciekawy, czy on na ciebie leci? Wiemy, jak to sprawdzić!

    Dopiero co się poznaliście, przyjemnie spędzasz z nim czas. Ale to jeszcze nie jest dowód, że on też jest tobą rzeczywiście zainteresowany. Według badań przeprowadzonych przez jedną z firm kosmetycznych w grupie 1000 Polaków w wieku 18-25 lat istnieje aż 11 metod flirtowania, którymi posługują się mężczyźni.więcej

      Galerie