Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Zupa z karpich głów

Zupa z karpich głów

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2013.09.18

Składniki

  • 2 głowy karpia
  • włoszczyzna
  • cebula
  • liść laurowy
  • 3-4 ziarenka ziela angielskiego
  • łyżka posiekanej pietruszki
  • 2 łyżki kaszy manny
  • maggi

Sposob przygotowania

Dobrze umyte i posolone głowy karpia obłożyć cebulą i zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu. Następnie opłukać, zalać wodą w garnku i gotować razem z włoszczyzną, liściem laurowym i zielem angielskim 30-40 minut. Rybie głowy wyjąć, obrać z mięsa. Mięso włożyć do przecedzonego wywaru, zagotować i na gotujący wsypać kaszkę mannę. Chwilę gotować. Wlać trochę słodkiej śmietany, dodać posiekaną pietruszkę, osolić do smaku, dolać trochę maggi. Możemy nie dodawać śmietany, wówczas będzie to delikatny

Dodaj komentarzAktualna ocena: 11,0
Ocena:
30.08.2014, 05:26
to nie styl wielka przesada.u nas takie torebki po 25 € więcej
bolo 30.08.2014, 04:20
czym on szpanuje,ma miesnia na lysinie,adamek zakonczy jego,przygode z boksem. więcej
fripc.pl fripc.pl fripc.pl 30.08.2014, 03:44
fripc.pl fripc.pl fripc.pl więcej
Marlena z Wrocławia zdradza sekrety urody: awokado UJĘDRNIA moje ciało!

Marlena z Wrocławia zdradza sekrety urody: awokado UJĘDRNIA moje ciało!

Bez tego zielonego skarbu śliczna wrocławianka Marlena Jabłońska (25 l.) nie wyobraża sobie życia. Nie tylko się nim zajada, ale tworzy z niego kosmetyczne maseczki!więcej

    Dariusz Michalczewski #splash. Tiger przeszedł Ice Buckett Challenge

    Dariusz Michalczewski #splash. Tiger przeszedł Ice Buckett Challenge

    #SPLASH opanował całą Polskę! Tym razem kubeł zimnej wody przypadł w udziale Dariuszowi Michalczewskiemu, nominowanemu przez Sławomira Jastrzębowskiego, redaktora naczelnego Super Expressu. Na takiej akcji nie mogło zabraknąć kamer Super Express TV! Zobaczcie czy Tiger okazał się twardzielem!więcej