Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Zupa z karpich głów

Zupa z karpich głów

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2013.09.18

Składniki

  • 2 głowy karpia
  • włoszczyzna
  • cebula
  • liść laurowy
  • 3-4 ziarenka ziela angielskiego
  • łyżka posiekanej pietruszki
  • 2 łyżki kaszy manny
  • maggi

Sposob przygotowania

Dobrze umyte i posolone głowy karpia obłożyć cebulą i zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu. Następnie opłukać, zalać wodą w garnku i gotować razem z włoszczyzną, liściem laurowym i zielem angielskim 30-40 minut. Rybie głowy wyjąć, obrać z mięsa. Mięso włożyć do przecedzonego wywaru, zagotować i na gotujący wsypać kaszkę mannę. Chwilę gotować. Wlać trochę słodkiej śmietany, dodać posiekaną pietruszkę, osolić do smaku, dolać trochę maggi. Możemy nie dodawać śmietany, wówczas będzie to delikatny

Dodaj komentarzAktualna ocena: 11,0
Ocena:
Doda i Kate Rozz pochwaliły się drogimi torebkami. Fani ich nie docenili!

Doda i Kate Rozz pochwaliły się drogimi torebkami. Fani ich nie docenili!

Doda i Kate Rozz znają się od dawna i bardzo się lubią. Łączy je miłość do sławy, podróży i drogich, luksusowych ubrań oraz dodatków. Teraz Kate Rozz wpadła do Warszawy i przy okazji spotkała się ze swoją przyjaciółką. Obie pochwaliły się drogimi torebkami i zostały skrytykowane przez fanów. Słusznie?więcej

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Sezon na grzyby rozpoczęty! W lasach już zaroiło się od kurek, pojawiły się nawet borowiki i podgrzybki. Niestety, nie wszystkie okazy nadają się do jedzenia. A część z nich jest nawet śmiertelnie trująca!więcej