Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Zupa z karpich głów

Zupa z karpich głów

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2013.09.18

Składniki

  • 2 głowy karpia
  • włoszczyzna
  • cebula
  • liść laurowy
  • 3-4 ziarenka ziela angielskiego
  • łyżka posiekanej pietruszki
  • 2 łyżki kaszy manny
  • maggi

Sposob przygotowania

Dobrze umyte i posolone głowy karpia obłożyć cebulą i zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu. Następnie opłukać, zalać wodą w garnku i gotować razem z włoszczyzną, liściem laurowym i zielem angielskim 30-40 minut. Rybie głowy wyjąć, obrać z mięsa. Mięso włożyć do przecedzonego wywaru, zagotować i na gotujący wsypać kaszkę mannę. Chwilę gotować. Wlać trochę słodkiej śmietany, dodać posiekaną pietruszkę, osolić do smaku, dolać trochę maggi. Możemy nie dodawać śmietany, wówczas będzie to delikatny

Dodaj komentarzAktualna ocena: 11,0
Ocena:
Halloween 2014. Pomysły na PROSTE i mroczne PRZEKĄSKI na Halloween

Halloween 2014. Pomysły na PROSTE i mroczne PRZEKĄSKI na Halloween

Halloweenowa impreza tuż tuż, a Ty wciąż nie masz pomysłu co przygotować do jedzenia? Sprawdź proste i szybkie przepisy na halloweenowe przekąski.więcej

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Sezon na grzyby rozpoczęty! W lasach już zaroiło się od kurek, pojawiły się nawet borowiki i podgrzybki. Niestety, nie wszystkie okazy nadają się do jedzenia. A część z nich jest nawet śmiertelnie trująca!więcej