Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Koper włoski smażony

Koper włoski smażony

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2013.03.22

Składniki

  • 2 duże bulwy kopru
  • 200 ml białego, wytrawnego wina
  • 1/8 l bulionu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 dag masła
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa

Sposob przygotowania

Oczyszczone bulwy kopru, pozbawione łodyg i korzonków, kroimy na plastry grubości 1/2 cm. W bulionie doprawionym winem, pieprzem, solą i gałką muszkatołową gotujemy koper przez ok. 15 min. Delikatnie wyjmujemy, osuszamy i smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoto. Usmażone plastry przechowujemy w ciepłym piekarniku. Podajemy polane tartą bułką zrumienioną na maśle z dodatkiem natki.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 0,0
Ocena:
Serenada 30.07.2014, 14:55
Jesteś biedny - pogardzają tobą, bogaty - zazdroszczą, rozdasz - nic ci nie zostanie, nie dajesz - samolub. Trzeba wszystko ... więcej
hjk 30.07.2014, 14:55
mecz LM LEGIA - CELTIC tvline pl/stream-1.html więcej
bartek 30.07.2014, 14:44
dwa dyskwalifikacji to za mało , wywalić takiego całkowicie ze sportu więcej
Chodzisz na SIŁOWNIĘ? Uważaj! To może być niebezpieczne!

Chodzisz na SIŁOWNIĘ? Uważaj! To może być niebezpieczne!

Uwielbiasz ćwiczyć na siłowni? Musisz koniecznie przeczytać ten artykuł! Sport to zdrowie, ale żeby naprawdę wyszedł nam na zdrowie, musimy bardzo uważać. Zobacz, jakie zagrożenia czyhają na Ciebie na siłowni. Napewno nie miałeś o nich pojęcia!więcej

    13 zasad, których warto przestrzegać na kąpieliskach, by się nie utopić

    13 zasad, których warto przestrzegać na kąpieliskach, by się nie utopić

    Plaża, kąpielisko to miejsce gdzie w sezonie letnim większość z nas spędza czas wolny. Niestety, brak wyobraźni, alkohol i niefrasobliwość w wodzie mogą stać się powodem tragedii. Aby spędzanie czasu nad wodą było bezpieczne należy przestrzegać pewnych zasad. Oto onewięcej