Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Koper włoski smażony

Koper włoski smażony

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2013.03.22

Składniki

  • 2 duże bulwy kopru
  • 200 ml białego, wytrawnego wina
  • 1/8 l bulionu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 dag masła
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa

Sposob przygotowania

Oczyszczone bulwy kopru, pozbawione łodyg i korzonków, kroimy na plastry grubości 1/2 cm. W bulionie doprawionym winem, pieprzem, solą i gałką muszkatołową gotujemy koper przez ok. 15 min. Delikatnie wyjmujemy, osuszamy i smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoto. Usmażone plastry przechowujemy w ciepłym piekarniku. Podajemy polane tartą bułką zrumienioną na maśle z dodatkiem natki.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 0,0
Ocena:
ff 01.10.2014, 20:03
A który gansgter przynał się że jest gangsterem ? Śmiech na sali. Jakiej odpowiedzi spodziewał sie Prokop że mu się ... więcej
michassiek 01.10.2014, 19:09
WSZYSTKIE MECZE LIGI MISTRZÓW 01.10.2014 online-sport.pl/e15134e1f7/41b66b3b34 więcej
Stream HD 01.10.2014, 19:08
WSZYSTKIE MECZE LIGI MISTRZÓW 01.10.2014 online-sport.pl/e15134e1f7/41b66b3b34 więcej
Tydzień kuracjusza: jak wyjechać do sanatorium

Tydzień kuracjusza: jak wyjechać do sanatorium

Wyjazd do sanatorium to doskonała okazja, żeby podreperować zdrowie i skorzystać z dobrodziejstw miejscowego klimatu. Dowiedz się, jak starać się o wyjazd na leczenie w uzdrowisku.więcej

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Sezon na grzyby rozpoczęty! W lasach już zaroiło się od kurek, pojawiły się nawet borowiki i podgrzybki. Niestety, nie wszystkie okazy nadają się do jedzenia. A część z nich jest nawet śmiertelnie trująca!więcej