Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Koper włoski smażony

Koper włoski smażony

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2013.03.22

Składniki

  • 2 duże bulwy kopru
  • 200 ml białego, wytrawnego wina
  • 1/8 l bulionu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 dag masła
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa

Sposob przygotowania

Oczyszczone bulwy kopru, pozbawione łodyg i korzonków, kroimy na plastry grubości 1/2 cm. W bulionie doprawionym winem, pieprzem, solą i gałką muszkatołową gotujemy koper przez ok. 15 min. Delikatnie wyjmujemy, osuszamy i smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoto. Usmażone plastry przechowujemy w ciepłym piekarniku. Podajemy polane tartą bułką zrumienioną na maśle z dodatkiem natki.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 0,0
Ocena:
Jak ozdobić stół na święta Bożego Narodzenia? Pomysły i inspiracje

Jak ozdobić stół na święta Bożego Narodzenia? Pomysły i inspiracje

Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, więc warto już teraz pomyśleć o ozdobach na świąteczny stół. Podpowiadamy, w jaki sposób ozdobić stół na święta! Oto pomysły i inspiracje.więcej

    Jesteś ciekawy, czy on na ciebie leci? Wiemy, jak to sprawdzić!

    Jesteś ciekawy, czy on na ciebie leci? Wiemy, jak to sprawdzić!

    Dopiero co się poznaliście, przyjemnie spędzasz z nim czas. Ale to jeszcze nie jest dowód, że on też jest tobą rzeczywiście zainteresowany. Według badań przeprowadzonych przez jedną z firm kosmetycznych w grupie 1000 Polaków w wieku 18-25 lat istnieje aż 11 metod flirtowania, którymi posługują się mężczyźni.więcej