Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Koper włoski smażony

Koper włoski smażony

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2013.03.22

Składniki

  • 2 duże bulwy kopru
  • 200 ml białego, wytrawnego wina
  • 1/8 l bulionu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 dag masła
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa

Sposob przygotowania

Oczyszczone bulwy kopru, pozbawione łodyg i korzonków, kroimy na plastry grubości 1/2 cm. W bulionie doprawionym winem, pieprzem, solą i gałką muszkatołową gotujemy koper przez ok. 15 min. Delikatnie wyjmujemy, osuszamy i smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoto. Usmażone plastry przechowujemy w ciepłym piekarniku. Podajemy polane tartą bułką zrumienioną na maśle z dodatkiem natki.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 0,0
Ocena:
Oglądaj na brazylia2014.prv.pl 28.08.2014, 04:46
Oglądaj na brazylia2014.prv.pl Oglądaj na brazylia2014.prv.pl Oglądaj na brazylia2014.prv.pl Oglądaj na brazylia2014.prv.pl więcej
Oglądaj na brazylia2014.prv.pl 28.08.2014, 04:46
Oglądaj na brazylia2014.prv.pl Oglądaj na brazylia2014.prv.pl Oglądaj na brazylia2014.prv.pl więcej
Oglądaj na brazylia2014.prv.pl 28.08.2014, 04:46
Oglądaj na brazylia2014.prv.pl Oglądaj na brazylia2014.prv.pl więcej
Dom deweloperzy wnętrza: Dom nad Bałtykiem

Dom deweloperzy wnętrza: Dom nad Bałtykiem

Któż nie chciałby mieć domu lub mieszkania nad morzem? To nie tylko świetna perspektywa spędzania urlopu czy długich weekendów, lecz także doskonała inwestycja.więcej

    13 zasad, których warto przestrzegać na kąpieliskach, by się nie utopić

    13 zasad, których warto przestrzegać na kąpieliskach, by się nie utopić

    Plaża, kąpielisko to miejsce gdzie w sezonie letnim większość z nas spędza czas wolny. Niestety, brak wyobraźni, alkohol i niefrasobliwość w wodzie mogą stać się powodem tragedii. Aby spędzanie czasu nad wodą było bezpieczne należy przestrzegać pewnych zasad. Oto onewięcej