Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Koper włoski smażony

Koper włoski smażony

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2013.03.22

Składniki

  • 2 duże bulwy kopru
  • 200 ml białego, wytrawnego wina
  • 1/8 l bulionu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 dag masła
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa

Sposob przygotowania

Oczyszczone bulwy kopru, pozbawione łodyg i korzonków, kroimy na plastry grubości 1/2 cm. W bulionie doprawionym winem, pieprzem, solą i gałką muszkatołową gotujemy koper przez ok. 15 min. Delikatnie wyjmujemy, osuszamy i smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoto. Usmażone plastry przechowujemy w ciepłym piekarniku. Podajemy polane tartą bułką zrumienioną na maśle z dodatkiem natki.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 0,0
Ocena:
Gościu 21.09.2014, 22:00
Basta jest najlepszym zawodnikiem Bełchatowa! więcej
lol 21.09.2014, 21:48
Polsat więcej
Polska - Brazylia TRANSMISJA OD ZAUFANEGO DOSTAWCY 21.09.2014, 21:39
jeśli chcecie obejrzeć finał Polska - Brazylia w internecie to tu łapcie link :) szort.pl/polskabrazyliaHD Jeśli tamten link nie działa ... więcej
Szczepienia przeciwko GRYPIE. Warto się szczepić? SPRAWDŹ, czy jesteś chory!

Szczepienia przeciwko GRYPIE. Warto się szczepić? SPRAWDŹ, czy jesteś chory!

Mimo że w kalendarzu i na dworze wciąż lato, wielu z nas pierwsze jesienne przeziębienie ma już za sobą. W szkołach przybywa pustych ławek, a w zakładach pracy roi się od kichających kolegów. Czy to już grypa i czy warto się na nią zaszczepić? Sprawdź!więcej

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Sezon na grzyby rozpoczęty! W lasach już zaroiło się od kurek, pojawiły się nawet borowiki i podgrzybki. Niestety, nie wszystkie okazy nadają się do jedzenia. A część z nich jest nawet śmiertelnie trująca!więcej

      Galerie