Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Koper włoski smażony

Koper włoski smażony

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2013.03.22

Składniki

  • 2 duże bulwy kopru
  • 200 ml białego, wytrawnego wina
  • 1/8 l bulionu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 dag masła
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa

Sposob przygotowania

Oczyszczone bulwy kopru, pozbawione łodyg i korzonków, kroimy na plastry grubości 1/2 cm. W bulionie doprawionym winem, pieprzem, solą i gałką muszkatołową gotujemy koper przez ok. 15 min. Delikatnie wyjmujemy, osuszamy i smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoto. Usmażone plastry przechowujemy w ciepłym piekarniku. Podajemy polane tartą bułką zrumienioną na maśle z dodatkiem natki.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 0,0
Ocena:
Tak kłamią kobiety po seksie! Oto największe kłamstwa

Tak kłamią kobiety po seksie! Oto największe kłamstwa

Kobiety potrafią mijać się z prawdą, kiedy chodzi o łożkowe sprawy. Poznaj 8 największych kłamstw kobiet powiedzianych zaraz po seksie.więcej

    Jesteś ciekawy, czy on na ciebie leci? Wiemy, jak to sprawdzić!

    Jesteś ciekawy, czy on na ciebie leci? Wiemy, jak to sprawdzić!

    Dopiero co się poznaliście, przyjemnie spędzasz z nim czas. Ale to jeszcze nie jest dowód, że on też jest tobą rzeczywiście zainteresowany. Według badań przeprowadzonych przez jedną z firm kosmetycznych w grupie 1000 Polaków w wieku 18-25 lat istnieje aż 11 metod flirtowania, którymi posługują się mężczyźni.więcej