Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Kaczka po seczuańsku

Kaczka po seczuańsku

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2010.07.08

Składniki

  • 2 piersi kacze
  • zielona sałata
  • dymka
  • Marynata:
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki sherry
  • Sos:
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • olej do smażenia

Sposob przygotowania

Umyte i wysuszone mięso nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na 2 godziny,a następnie pieczemy w temp. 200 st., aż będzie zrumienione i miękkie. Mięso wyjmujemy z sosu, który odstawiamy do schłodzenia. Z powstałej galaretki zdejmujemy tłuszcz i przygotowujemy sos. Na oleju smażymy posiekaną cebulę i czosnek przez 2 minuty. Dodajemy sos sojowy, miód i ocet. Wszystko razem mieszamy i dodajemy galaretkę z sosu z pieczenia kaczki. Studzimy. Kaczkę kroimy w plastry, które układamy na zielonej sałacie. Polewamy zimnym sosem i posypujemy dymką.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 14,2
Ocena:
asdsad 02.10.2014, 04:20
Oglądaj online na: frikolive.eu więcej
Oglądaj online na: frikolive.eu 02.10.2014, 04:19
Oglądaj online na: frikolive.eu więcej
GOLDMAN 02.10.2014, 03:10
OJ PANIE RADWANSKI KIEDY PAN PRZEGONI TYCH CWANIAKOW NIBY TRENEROW AGNIESZKI. NAJWYZSZY CZAS.!!! więcej
Tydzień kuracjusza: ile zapłacisz za pobyt w uzdrowisku?

Tydzień kuracjusza: ile zapłacisz za pobyt w uzdrowisku?

Zanim wyjedziesz na leczenie do sanatorium w ramach NFZ, sprawdź, co ci się należy za darmo w ramach kuracji, a za co musisz zapłacić ze swojej kieszeni. Jeśli nie uda ci się otrzymać skierowania do sanatorium z NFZ, zawsze możesz pojechać do wybranego uzdrowiska na własną rękę. Dowiedz się, jakie zabiegi będą najbardziej pomocne w twoich schorzeniach i ile za nie zapłacisz.więcej

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Sezon na grzyby rozpoczęty! W lasach już zaroiło się od kurek, pojawiły się nawet borowiki i podgrzybki. Niestety, nie wszystkie okazy nadają się do jedzenia. A część z nich jest nawet śmiertelnie trująca!więcej