Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Kaczka po seczuańsku

Kaczka po seczuańsku

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2010.07.08

Składniki

  • 2 piersi kacze
  • zielona sałata
  • dymka
  • Marynata:
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki sherry
  • Sos:
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • olej do smażenia

Sposob przygotowania

Umyte i wysuszone mięso nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na 2 godziny,a następnie pieczemy w temp. 200 st., aż będzie zrumienione i miękkie. Mięso wyjmujemy z sosu, który odstawiamy do schłodzenia. Z powstałej galaretki zdejmujemy tłuszcz i przygotowujemy sos. Na oleju smażymy posiekaną cebulę i czosnek przez 2 minuty. Dodajemy sos sojowy, miód i ocet. Wszystko razem mieszamy i dodajemy galaretkę z sosu z pieczenia kaczki. Studzimy. Kaczkę kroimy w plastry, które układamy na zielonej sałacie. Polewamy zimnym sosem i posypujemy dymką.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 14,2
Ocena:
Ryba po grecku według przepisu Magdy Gessler. Idealna na święta Bożego Narodzenia!

Ryba po grecku według przepisu Magdy Gessler. Idealna na święta Bożego Narodzenia!

Ryba po grecku to jedno z tradycyjnych dań wigilijnych. Zobacz, jak zrobić rybę po grecku według przepisu Magdy Gessler.więcej

    Jesteś ciekawy, czy on na ciebie leci? Wiemy, jak to sprawdzić!

    Jesteś ciekawy, czy on na ciebie leci? Wiemy, jak to sprawdzić!

    Dopiero co się poznaliście, przyjemnie spędzasz z nim czas. Ale to jeszcze nie jest dowód, że on też jest tobą rzeczywiście zainteresowany. Według badań przeprowadzonych przez jedną z firm kosmetycznych w grupie 1000 Polaków w wieku 18-25 lat istnieje aż 11 metod flirtowania, którymi posługują się mężczyźni.więcej