Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Kaczka po seczuańsku

Kaczka po seczuańsku

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2010.07.08

Składniki

  • 2 piersi kacze
  • zielona sałata
  • dymka
  • Marynata:
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki sherry
  • Sos:
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • olej do smażenia

Sposob przygotowania

Umyte i wysuszone mięso nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na 2 godziny,a następnie pieczemy w temp. 200 st., aż będzie zrumienione i miękkie. Mięso wyjmujemy z sosu, który odstawiamy do schłodzenia. Z powstałej galaretki zdejmujemy tłuszcz i przygotowujemy sos. Na oleju smażymy posiekaną cebulę i czosnek przez 2 minuty. Dodajemy sos sojowy, miód i ocet. Wszystko razem mieszamy i dodajemy galaretkę z sosu z pieczenia kaczki. Studzimy. Kaczkę kroimy w plastry, które układamy na zielonej sałacie. Polewamy zimnym sosem i posypujemy dymką.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 14,2
Ocena:
Dom deweloperzy wnętrza: Dom nad Bałtykiem

Dom deweloperzy wnętrza: Dom nad Bałtykiem

Któż nie chciałby mieć domu lub mieszkania nad morzem? To nie tylko świetna perspektywa spędzania urlopu czy długich weekendów, lecz także doskonała inwestycja.więcej

    Dariusz Michalczewski #splash. Tiger przeszedł Ice Buckett Challenge

    Dariusz Michalczewski #splash. Tiger przeszedł Ice Buckett Challenge

    #SPLASH opanował całą Polskę! Tym razem kubeł zimnej wody przypadł w udziale Dariuszowi Michalczewskiemu, nominowanemu przez Sławomira Jastrzębowskiego, redaktora naczelnego Super Expressu. Na takiej akcji nie mogło zabraknąć kamer Super Express TV! Zobaczcie czy Tiger okazał się twardzielem!więcej