Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Kaczka po seczuańsku

Kaczka po seczuańsku

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2010.07.08

Składniki

  • 2 piersi kacze
  • zielona sałata
  • dymka
  • Marynata:
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki sherry
  • Sos:
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • olej do smażenia

Sposob przygotowania

Umyte i wysuszone mięso nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na 2 godziny,a następnie pieczemy w temp. 200 st., aż będzie zrumienione i miękkie. Mięso wyjmujemy z sosu, który odstawiamy do schłodzenia. Z powstałej galaretki zdejmujemy tłuszcz i przygotowujemy sos. Na oleju smażymy posiekaną cebulę i czosnek przez 2 minuty. Dodajemy sos sojowy, miód i ocet. Wszystko razem mieszamy i dodajemy galaretkę z sosu z pieczenia kaczki. Studzimy. Kaczkę kroimy w plastry, które układamy na zielonej sałacie. Polewamy zimnym sosem i posypujemy dymką.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 14,2
Ocena:
andrzej ZET 25.07.2014, 08:41
jak się komuś od sławy i kasy w dupie i łepetynie porąbie to tak się to kończy ! więcej
buahaha 25.07.2014, 08:37
to browar babci więcej
Harnaś 25.07.2014, 08:28
Browarek jest, czyli syn ma racje więcej
Horoskop tygodniowy dla wszystkich znaków zodiaku

Horoskop tygodniowy dla wszystkich znaków zodiaku

Horoskop tygodniowy specjalnie dla Ciebie!więcej

    13 zasad, których warto przestrzegać na kąpieliskach, by się nie utopić

    13 zasad, których warto przestrzegać na kąpieliskach, by się nie utopić

    Plaża, kąpielisko to miejsce gdzie w sezonie letnim większość z nas spędza czas wolny. Niestety, brak wyobraźni, alkohol i niefrasobliwość w wodzie mogą stać się powodem tragedii. Aby spędzanie czasu nad wodą było bezpieczne należy przestrzegać pewnych zasad. Oto onewięcej