Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Kaczka po seczuańsku

Kaczka po seczuańsku

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2010.07.08

Składniki

  • 2 piersi kacze
  • zielona sałata
  • dymka
  • Marynata:
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki sherry
  • Sos:
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • olej do smażenia

Sposob przygotowania

Umyte i wysuszone mięso nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na 2 godziny,a następnie pieczemy w temp. 200 st., aż będzie zrumienione i miękkie. Mięso wyjmujemy z sosu, który odstawiamy do schłodzenia. Z powstałej galaretki zdejmujemy tłuszcz i przygotowujemy sos. Na oleju smażymy posiekaną cebulę i czosnek przez 2 minuty. Dodajemy sos sojowy, miód i ocet. Wszystko razem mieszamy i dodajemy galaretkę z sosu z pieczenia kaczki. Studzimy. Kaczkę kroimy w plastry, które układamy na zielonej sałacie. Polewamy zimnym sosem i posypujemy dymką.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 14,2
Ocena:
Uczestniczka Top Model powiększyła usta?! Marcela Leszczak pochwaliła się wydatnymi wargami

Uczestniczka Top Model powiększyła usta?! Marcela Leszczak pochwaliła się wydatnymi wargami

Marcela Leszczak, finalistka 3. edycji Top Model, nie robi kariery jako modelka, ale za to jest bardzo aktywna na Facebooku. Na swoim profilu właśnie zaprezentowała nowe zdjęcie, na którym największą uwagę zwracają jej usta - są wyjątkowo wydatne! Czyżby celebrytka je powiększyła?więcej

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Sezon na grzyby rozpoczęty! W lasach już zaroiło się od kurek, pojawiły się nawet borowiki i podgrzybki. Niestety, nie wszystkie okazy nadają się do jedzenia. A część z nich jest nawet śmiertelnie trująca!więcej