Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Marynata do jagnięciny i baraniny

Marynata do jagnięciny i baraniny

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2008.05.26

Składniki

  • 300 ml oleju roślinnego
  • 150 ml białego octu winnego
  • 150 ml sosu sojowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 dag czarnego pieprzu grubo zmielonego
  • 2 łyżki miodu
  • rozmaryn
  • cukier do smaku

Sposob przygotowania

Dodaj komentarzAktualna ocena: 10,5
Ocena:
Warto przeczytać. Podróż do Rosji, być szczęśliwym

Warto przeczytać. Podróż do Rosji, być szczęśliwym

Niektóre podróże nie są przez nas planowane, planuje je za nas życie. Tak było w przypadku Małgorzaty Szumskiej, która wyruszyła do Rosji i Kazachstanu śladami swojej rodziny. - Trasę podróży zaplanował dla mnie Stalin, w 1951 roku.więcej

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Sezon na grzyby rozpoczęty! W lasach już zaroiło się od kurek, pojawiły się nawet borowiki i podgrzybki. Niestety, nie wszystkie okazy nadają się do jedzenia. A część z nich jest nawet śmiertelnie trująca!więcej