Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Kurczak pieczony w śmietanie

Kurczak pieczony w śmietanie

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2008.05.26

Składniki

  • 1 kurczak
  • 2 średnie marchewki
  • 1 szkl śmietany
  • 20 dkg masła lub margaryny
  • 2 łyżki oleju
  • 4 łyżki wody
  • sól
  • ostra papryka

Sposob przygotowania

Umytego kurczaka włożyć do naczynia do zapiekania. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, masło, olej, wodę, sól wlać śmietanę, dodać paprykę. Piec w temperaturze 200 st. aż kurczak będzie miękki. Na koniec odkryć pokrywkę i poczekać aż kurczak przypiecze się na brązowo.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 0,0
Ocena:

NA ŻYWO - RELACJA Se.pl, zdrowie: Warszawski Senior: Buduj jesienną odporność!

RELACJA NA ŻYWO na Se.pl - NAJNOWSZE INFORMACJE w temacie zdrowie. Krótsze dni, brak słońca, kapryśna pogoda i wszędobylskie zarazki. To wszystko wystawia nasz organizm na niebezpieczeństwo infekcji. Aby nie dać się przeziębieniu i jesiennemu przesileniu, warto zadbać o swoją odporność.więcej

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Sezon na grzyby rozpoczęty! W lasach już zaroiło się od kurek, pojawiły się nawet borowiki i podgrzybki. Niestety, nie wszystkie okazy nadają się do jedzenia. A część z nich jest nawet śmiertelnie trująca!więcej