Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Kurczak pieczony w śmietanie

Kurczak pieczony w śmietanie

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2008.05.26

Składniki

  • 1 kurczak
  • 2 średnie marchewki
  • 1 szkl śmietany
  • 20 dkg masła lub margaryny
  • 2 łyżki oleju
  • 4 łyżki wody
  • sól
  • ostra papryka

Sposob przygotowania

Umytego kurczaka włożyć do naczynia do zapiekania. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, masło, olej, wodę, sól wlać śmietanę, dodać paprykę. Piec w temperaturze 200 st. aż kurczak będzie miękki. Na koniec odkryć pokrywkę i poczekać aż kurczak przypiecze się na brązowo.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 0,0
Ocena:
DZIEŃ PRZYTULANIA: Dlaczego warto się przytulać?

DZIEŃ PRZYTULANIA: Dlaczego warto się przytulać?

Międzynarodowy dzień przytulania już dziś, 31 stycznia! Sprawdź, jak przytulanie wpływa na organizm.więcej

    Jesteś ciekawy, czy on na ciebie leci? Wiemy, jak to sprawdzić!

    Jesteś ciekawy, czy on na ciebie leci? Wiemy, jak to sprawdzić!

    Dopiero co się poznaliście, przyjemnie spędzasz z nim czas. Ale to jeszcze nie jest dowód, że on też jest tobą rzeczywiście zainteresowany. Według badań przeprowadzonych przez jedną z firm kosmetycznych w grupie 1000 Polaków w wieku 18-25 lat istnieje aż 11 metod flirtowania, którymi posługują się mężczyźni.więcej