Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Marynata z dyni

Marynata z dyni

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:57
  • Data akutalizacji: 2008.05.26

Składniki

  • 4 szklanki dyni
  • 2,5 szklanki wody
  • 3/4 szklanki octu 10-proc.
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 łyżki miodu
  • 10 goździków
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka soli

Sposob przygotowania

Dynię obraną i pokrojoną w dużą kostkę obgotowujemy ok. 1 minuty w lekko posolonej wodzie. Delikatnie odcedzamy i studzimy, po czym układamy w wyparzonych i czystych słoikach. Przygotowujemy zalewę z wody, octu, miodu, cukru, soli i przypraw, i gorącą zalewamy dynię w słoikach. Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 minut. 2 słoiki 1/2 l

Dodaj komentarzAktualna ocena: 14,1
Ocena:
remigiusz 20.09.2014, 11:49
transmitują na e-tv24.com więcej
Ola 20.09.2014, 11:47
Transmisja online tutaj za darmo:online-event.pl/adca1b9211/eae25f01d9 więcej
michassiek 20.09.2014, 11:45
POLSKA W PÓŁFINALE // OGLĄDAJ ZNAGANIA POLAKÓW W MECZU Z NIEMCAMI online-sport.pl/e15134e1f7/9c16643fda więcej
Szczepienia przeciwko GRYPIE. Warto się szczepić? SPRAWDŹ, czy jesteś chory!

Szczepienia przeciwko GRYPIE. Warto się szczepić? SPRAWDŹ, czy jesteś chory!

Mimo że w kalendarzu i na dworze wciąż lato, wielu z nas pierwsze jesienne przeziębienie ma już za sobą. W szkołach przybywa pustych ławek, a w zakładach pracy roi się od kichających kolegów. Czy to już grypa i czy warto się na nią zaszczepić? Sprawdź!więcej

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Sezon na grzyby rozpoczęty! W lasach już zaroiło się od kurek, pojawiły się nawet borowiki i podgrzybki. Niestety, nie wszystkie okazy nadają się do jedzenia. A część z nich jest nawet śmiertelnie trująca!więcej

      Galerie