Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Marynata z dyni

Marynata z dyni

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:57
  • Data akutalizacji: 2008.05.26

Składniki

  • 4 szklanki dyni
  • 2,5 szklanki wody
  • 3/4 szklanki octu 10-proc.
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 łyżki miodu
  • 10 goździków
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka soli

Sposob przygotowania

Dynię obraną i pokrojoną w dużą kostkę obgotowujemy ok. 1 minuty w lekko posolonej wodzie. Delikatnie odcedzamy i studzimy, po czym układamy w wyparzonych i czystych słoikach. Przygotowujemy zalewę z wody, octu, miodu, cukru, soli i przypraw, i gorącą zalewamy dynię w słoikach. Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 minut. 2 słoiki 1/2 l

Dodaj komentarzAktualna ocena: 14,1
Ocena:
poli 01.10.2014, 02:16
Transmitują na e-tv24.com więcej
koko 01.10.2014, 02:16
Transmitują na e-tv24.com więcej
remi 01.10.2014, 02:16
Transmitują na e-tv24.com więcej
Tydzień kuracjusza: jak wyjechać do sanatorium

Tydzień kuracjusza: jak wyjechać do sanatorium

Wyjazd do sanatorium to doskonała okazja, żeby podreperować zdrowie i skorzystać z dobrodziejstw miejscowego klimatu. Dowiedz się, jak starać się o wyjazd na leczenie w uzdrowisku.więcej

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Sezon na grzyby rozpoczęty! W lasach już zaroiło się od kurek, pojawiły się nawet borowiki i podgrzybki. Niestety, nie wszystkie okazy nadają się do jedzenia. A część z nich jest nawet śmiertelnie trująca!więcej