Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Schab pieczony w folii

Schab pieczony w folii

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2008.05.26

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju
  • sól i majeranek do smaku

Sposob przygotowania

Schab myjemy, osuszamy, nacieramy solą zmieszaną ze zmiażdżonym czosnkiem. Obsmażamy na lekko złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, układamy na folii aluminiowej, posypujemy majerankiem i szczelnie zawijamy. Wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika na około 45 minut. Sprawdzamy nakłuwając wykałaczką, czy nie wycieka już sok. Gdy schab jest już gotowy zostawiamy go w wyłączonym piekarniku jeszcze na około 10 minut.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 14,0
Ocena:
wodka 01.08.2014, 23:36
Jeżeli niemcy wystawią najlepszy skład obstawiam 6:0 dla niemców? Jak lewy nie będzie gwiazdorzył to może strzelimy jakąś bramkę? więcej
czytelnik 01.08.2014, 23:03
Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi widać gołym okiem, że jedni warci drugich, poziom ten sam i to nie najwyższych lotów z ... więcej
Kinga 01.08.2014, 22:36
` ilo tego odcinka nie będzie teraz w Internecie dopiero od września więcej
Uroki przedmieść

Uroki przedmieść

Rycerz Święsek panem Pruszkowa został w cztery lata po bitwie pod Grunwaldem. Musiał wykazać się nie lada męstwem, bo majątek nad rzeką Utrata wykrojony z królewskich dóbr był hojnym darem Władysława Jagiełły. Niestety, na tym rola rycerza, o którym wspominają kroniki, w historii się skończyła.więcej

    13 zasad, których warto przestrzegać na kąpieliskach, by się nie utopić

    13 zasad, których warto przestrzegać na kąpieliskach, by się nie utopić

    Plaża, kąpielisko to miejsce gdzie w sezonie letnim większość z nas spędza czas wolny. Niestety, brak wyobraźni, alkohol i niefrasobliwość w wodzie mogą stać się powodem tragedii. Aby spędzanie czasu nad wodą było bezpieczne należy przestrzegać pewnych zasad. Oto onewięcej