Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Schab pieczony w folii

Schab pieczony w folii

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2008.05.26

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju
  • sól i majeranek do smaku

Sposob przygotowania

Schab myjemy, osuszamy, nacieramy solą zmieszaną ze zmiażdżonym czosnkiem. Obsmażamy na lekko złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, układamy na folii aluminiowej, posypujemy majerankiem i szczelnie zawijamy. Wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika na około 45 minut. Sprawdzamy nakłuwając wykałaczką, czy nie wycieka już sok. Gdy schab jest już gotowy zostawiamy go w wyłączonym piekarniku jeszcze na około 10 minut.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 14,0
Ocena:
Agnieszka Kaczorowska znów jak Bożenka z Klanu! Weselna fryzura, fatalna stylizacja

Agnieszka Kaczorowska znów jak Bożenka z Klanu! Weselna fryzura, fatalna stylizacja

Agnieszka Kaczorowska robi wszystko, żeby odciąć się od wizerunku Bożenki z Klanu. A im bardziej się stara, tym gorzej jej to wychodzi. Na pokazie marki Bizuu wyglądała tak, jakby dopiero zeszła z planu serialu Klan!więcej

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Atlas grzybów jadalnych i trujących. Jakie grzyby zbierać? ZDJĘCIA

    Sezon na grzyby rozpoczęty! W lasach już zaroiło się od kurek, pojawiły się nawet borowiki i podgrzybki. Niestety, nie wszystkie okazy nadają się do jedzenia. A część z nich jest nawet śmiertelnie trująca!więcej

      Galerie