Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Schab pieczony w folii

Schab pieczony w folii

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2008.05.26

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju
  • sól i majeranek do smaku

Sposob przygotowania

Schab myjemy, osuszamy, nacieramy solą zmieszaną ze zmiażdżonym czosnkiem. Obsmażamy na lekko złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, układamy na folii aluminiowej, posypujemy majerankiem i szczelnie zawijamy. Wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika na około 45 minut. Sprawdzamy nakłuwając wykałaczką, czy nie wycieka już sok. Gdy schab jest już gotowy zostawiamy go w wyłączonym piekarniku jeszcze na około 10 minut.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 14,0
Ocena:
szczypiornista 24.07.2014, 19:35
To niech sobie solorz sam ogląda więcej
remigiusz 24.07.2014, 19:33
mecz leci na e-tv24.com więcej
ZawiszaWIN :P 24.07.2014, 19:25
Transmisja na żywo :) bit.ly/1kX8pwv więcej
Kuchenne rewolucje. Przepis Magdy Gessler na gołąbki z dorszem

Kuchenne rewolucje. Przepis Magdy Gessler na gołąbki z dorszem

Magda Gessler wie jak gotować! W programie Kuchenne rewolucje zmienia restauracje na lepsze, a do menu wprowadza wyszukane w smaku potrawy, które rozpieszczą podniebienie każdego. Dziś prezentujemy przepis Magdy Gessler na gołąbki z dorszem.więcej

    13 zasad, których warto przestrzegać na kąpieliskach, by się nie utopić

    13 zasad, których warto przestrzegać na kąpieliskach, by się nie utopić

    Plaża, kąpielisko to miejsce gdzie w sezonie letnim większość z nas spędza czas wolny. Niestety, brak wyobraźni, alkohol i niefrasobliwość w wodzie mogą stać się powodem tragedii. Aby spędzanie czasu nad wodą było bezpieczne należy przestrzegać pewnych zasad. Oto onewięcej