Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Schab pieczony w folii

Schab pieczony w folii

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2008.05.26

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju
  • sól i majeranek do smaku

Sposob przygotowania

Schab myjemy, osuszamy, nacieramy solą zmieszaną ze zmiażdżonym czosnkiem. Obsmażamy na lekko złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, układamy na folii aluminiowej, posypujemy majerankiem i szczelnie zawijamy. Wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika na około 45 minut. Sprawdzamy nakłuwając wykałaczką, czy nie wycieka już sok. Gdy schab jest już gotowy zostawiamy go w wyłączonym piekarniku jeszcze na około 10 minut.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 14,0
Ocena:
STRES W CIĄŻY może ZASZKODZIĆ dziecku i matce!

STRES W CIĄŻY może ZASZKODZIĆ dziecku i matce!

Nerwowe zachowanie w trakcie ciąży może mieć negatywny wpływ na zdrowie dziecka. Naukowcy są pewni: stres w ciąży zwiększa ryzyko astmy u potomstwa!więcej

    Jesteś ciekawy, czy on na ciebie leci? Wiemy, jak to sprawdzić!

    Jesteś ciekawy, czy on na ciebie leci? Wiemy, jak to sprawdzić!

    Dopiero co się poznaliście, przyjemnie spędzasz z nim czas. Ale to jeszcze nie jest dowód, że on też jest tobą rzeczywiście zainteresowany. Według badań przeprowadzonych przez jedną z firm kosmetycznych w grupie 1000 Polaków w wieku 18-25 lat istnieje aż 11 metod flirtowania, którymi posługują się mężczyźni.więcej