Kuchnia

Super Express

»

Kobieta

»

Kuchnia

»

Schab pieczony w folii

Schab pieczony w folii

  • Data publikacji: 2008.05.26 12:58
  • Data akutalizacji: 2008.05.26

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju
  • sól i majeranek do smaku

Sposob przygotowania

Schab myjemy, osuszamy, nacieramy solą zmieszaną ze zmiażdżonym czosnkiem. Obsmażamy na lekko złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, układamy na folii aluminiowej, posypujemy majerankiem i szczelnie zawijamy. Wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika na około 45 minut. Sprawdzamy nakłuwając wykałaczką, czy nie wycieka już sok. Gdy schab jest już gotowy zostawiamy go w wyłączonym piekarniku jeszcze na około 10 minut.

Dodaj komentarzAktualna ocena: 14,0
Ocena:
online 22.08.2014, 11:41
sportonline.opka.eu MECZ DOBRA JAKOŚĆ POLECAM BEZ ŚĆIN więcej
sportt 22.08.2014, 11:41
sportonline.opka.eu MECZ DOBRA JAKOŚĆ POLECAM BEZ ŚĆIN więcej
transmisja 22.08.2014, 11:41
sportonline.opka.eu MECZ DOBRA JAKOŚĆ POLECAM BEZ ŚĆIN więcej
Nie chce Ci się ćwiczyć? Daruj sobie! 5 powodów, dlaczego warto zrezygnować z treningu

Nie chce Ci się ćwiczyć? Daruj sobie! 5 powodów, dlaczego warto zrezygnować z treningu

Siłownia, basen, bieganie, ZUMBA, rower i... i co jeszcze?! Aż chciałoby się krzyknąć DOŚĆ! Tyrania bycia fit już na dobre opanowała Polskę. Oczywiście zdrowo jest pójść na spacer, czy wybrać się na rolki, ale jest kilka sytuacji, w których zdecydowanie poiwnniśmy zrezygnować z intensywnego treningu. Sprawdź, kiedy lepiej wrzucić na luz.więcej

    13 zasad, których warto przestrzegać na kąpieliskach, by się nie utopić

    13 zasad, których warto przestrzegać na kąpieliskach, by się nie utopić

    Plaża, kąpielisko to miejsce gdzie w sezonie letnim większość z nas spędza czas wolny. Niestety, brak wyobraźni, alkohol i niefrasobliwość w wodzie mogą stać się powodem tragedii. Aby spędzanie czasu nad wodą było bezpieczne należy przestrzegać pewnych zasad. Oto onewięcej