ROZRYWKA Gwiazdy Teleshow Kultura Disco-Polo
Se.pl rozrywka teleshow Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Odc. 6. Zapis relacji na żywo na SE.pl

Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Odc. 6. Zapis relacji na żywo na SE.pl

12.10.2016, godz. 22:05
Top Chef Gwiazdy
foto: © AKPA

Przed nami kolejny odcinek programu Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Jak w szóstym odcinku Top Chef. Gwiazdy od kuchni zaprezentują się uczestnicy?

Top Chef. Gwiazdy od kuchni, odc. 6. zobaczymy już dziś o godz. 20.40. Kto dzisiaj zachwyci podniebienia jurorów? A komu pójdzie gorzej i pożegna się z progamem? Przekonamy się wkrótce.

Bądźcie z nami i śledźcie relację na żywo tylko na SE.pl

Godz. 22.04 Z programu odpadli Małgorzata Kalicinska i Piotr Galiński.

Godz. 22.03 Anita Sokołowska również.

Godz. 22.00 Edyta Pazura przechodzi dalej, choć nie lubi azjatyckiej kuchni.

Godz. 21.48 Kto odpadnie z programu? Przekonamy się po przerwie.

Godz. 21.47 - 25 minut dla mnie to ciut za mało - mówi Piotr.

Godz. 21.46 Edytę Pazurę zjada stres.

Godz. 21.45 - Jak jeżdżę do Azji to zawsze zamawiam te same dania. Postaram się odtworzyć te smaki tym razem z wieprzowiną - mówi Anita Sokołowska.

Godz. 21.44 Edyta Pazura nigdy nie była w Azji. - Zrobię polędwiczki wieprzowe z chili - mówi.

Godz. 21.42 W dogrywce uczestnicy mają zrobić wieprzowinę z woka.

Godz. 21.40 Do dogrywki trafia Piotr Galiński.

Godz. 21.38 Beata i Rafał lądują automatycznie w siódmym odcinku. Ich szarlotka była najlepsza.

Godz. 21.37 Vienio podał mazurek i muffiny.

Godz. 21.36 - Uwielbiam śliwki pod kruszonką - mówi Ewa. - Spód jest trochę spieczony - dodaje.

Godz. 21.34 - W domu bym zostawiła ciasto w blaszce - mówi Beata. Ale jurorom ciasto smakuje.

Godz. 21.32 - Ciasto nie dochodzi tak jak u mnie w domu - mówi Piotr. Beata i Rafał z kolei zdejmują rodzynki z szarlotki.

Godz. 21.31 - Byłaby tragedia, gdybyśmy wzięli ciasto, które Andrzej zaproponował - mówi Piotr Galiński. - Beza to Wersal, a nie Polska.

Godz. 21.29 Vienio zagniótł kruche ciasto.

Godz. 21.28 - Robię to ciasto 50 lat - mówi Piotr Galiński.

Godz. 21.27 - Zaniosłem na ogień, dodałem do jabłek cukier, cynamon, laskę wanilii - mówi Rafał Maserak.

Godz. 21.26 Rafał Maserak obiera jabłka. Beata Oleszek odpowiada za resztę ich szarlotki. - To przepis od mojej siostry. Ona zawsze nam piekła szarlotkę - mówi Beata.

Godz. 21.25 - Ciasto, które robię, to ciasto ze śliwkami. Zwykłe, wiejskie, przaśne ciasto - mówi Piotr Galiński. - Robię to, o co mnie Piotr prosi - mówi Andrzej Bachleda-Curuś, z którym jest w drużynie.

Godz. 21.24 Tomek Oświeciński chciał upiec brownie.

Godz. 21.23 Vienio robi mazurek. - Tak mi się kojarzy, takie świąteczne ciasto - opowiada. - Najszczęśliwszy jestem, gdy ugotuję, a ludzie mówią, że się najedli - dodaje.

Godz. 21.22 - Moi rodzice mają warzywniak i wiem, że wszystkie panie, które kupują jabłka na szarlotkę, biorą antonówki - mówi Rafał Maserak.

Godz. 21.11 - Całą młodość przesiedziałem w kuchni. Chciałem być cukiernikiem - mówi Wojciech Modest Amaro. Uczestnicy zostają podzieleni na drużyny alfabetycznie.

Godz. 21.09 Gościem specjalnym jest Lara Gessler. Drugą konkurencją są ciasta domowe. - O, shit - mówo Vienio. - Czarna dziura. Ja się może poddam - mówi Rafał Maserak.

Godz. 21.06 W dogrywce znalazły się Małgorzata Kalicińska, Edyta Pazura i Anita Sokołowska.

Godz. 21.05 - Bardzo dobre. Czuć szafran, super - mówi o daniu drużyny Rafała Maseraka Wojciech Modest Amaro.

Godz. 21.04 - Makaron rozgotowany - mówi o daniu drużyny Anity Sokołowskiej Ewa.

Godz. 21.03 - Makaron udany - mówi o daniu drużyny Vienia Wojciech Modest Amaro.

Godz. 21.01 - Doprowadza mnie do szału - mówi Vienio o Andrzeju. Szykuje się prawdziwie włoska awantura.

Godz. 20.59 Zdenerwowany Vienio za szybko wrzuca makaron do wody. Drużyna musi robić go jeszcze raz, a do końca zadania zostało 11 minut.

Godz. 20.57 Tomek dba, by cukinia nie była zbyt miękka.

Godz. 20.54 - Nasze kluski były w stylu grubszego spaghetti - mówi Vienio.

Godz. 20.53 - Czy ciasto jest odpowiedniej jakości? - pyta szefa Anita. Szef pomaga im wykroić idealny makaron.

Godz. 20.52 - Facet jest przemiły. Wielka wiedza, wielka kultura. No i jesteśmy podobni do siebie - mówi Piotr Galiński.

Godz. 20.51 - Ciasto za twarde - mówi szef Russo Tomkowi Oświecińskiemu. Robienie makaronu przejął Rafał. - To trzeba robić tak jak z kobietą. Podobno paluszki mam sprawne - chwali się.

20.50 - Myśmy się intuicyjnie bardzo dobrze podzieliły zadaniami - mówi Anita Sokołowska. - Super team!

20.49 - Właściwie tak fajnie przepływała między nami energia - mówi Beata o współpracy z Rafałem Maserakiem.

20.48 Na szczęście uczestnicy mogą posiłkować się wiedzą z internetu. Przy każdym stanowisku znajdują się tablety. Od włoskiego szefa kuchni otrzymali również narzędzie służące do domowego wycinania makaronu.

20.46 Drużyna Anity Sokołowskiej robi tagliatelle z krewetkami. Drużyna Tomka Oświecińskiego garganelli z cukinią i szafranem. Drużyna Vienia chitarra z jagnięciną.

20.44 Uczestnicy będą dziś robić pasty z różnymi sosami. - Nie bardzo lubię makarony - mówi zmartwiony Tomek Oświeciński. Pozostali uczestnicy są raczej zadowoleni.

Godz. 20.42 Gościem specjalnym odcinka będzie ambasador włoskiej kuchni w Polsce Giancarlo Russo. Jego wizyta w piątej edycji Top Chef pokazała, jak bardzo jest wymagający. Jak będzie teraz?

Godz. 20.40 Rozpoczynamy relację na żywo. Bądźcie z nami!

REDAKCJA SE.PL POLECA
Znajdź nas: