ROZRYWKA Gwiazdy Teleshow Kultura Disco-Polo
Se.pl rozrywka teleshow Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Odc. 8. Zapis relacji na żywo na SE.pl

Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Odc. 8. Zapis relacji na żywo na SE.pl

26.10.2016, godz. 22:01
top chef
foto: Super Express TV

Top Chef. Gwiazdy od kuchni, odc. 8. za nami. Sprawdźcie, co działo się w programie i przeczytajcie zapis relacji na żywo tylko z SE.pl

Top Chef. Gwiazdy od kuchni, odc. 8 za nami. Coraz bliżej wielkiego finału. W programie zostało już tylko kilka gwiazd: Edyta Pazura, Beata Oleszek, Tomasz Oświeciński, Rafał Maserak, Piotr Galiński i Vienio. Kto wygra Top Chef. Gwiazdy od kuchni? Na razie jurorzy najbardziej chwalą Beatę Oleszek i Vienia. Ale inne gwiazdy nie odstają i zaskakują kulinarnie w każdym kolejnym odcinku.

Top Chef. Gwiazdy od kuchni, odc. 8. za nami. Przeczytajcie zapis relacji na żywo tylko na SE.pl

22.04 To już koniec relacji na żywo. Dziękujemy, że byliście z nami.

22.03 Kto odpadnie? - W tym momencie wasza przygoda się kończy - mówi Wojciech Modest Amaro. Z programu odpadli Tomasz Oświeciński i Andrzej Bachleda-Curuś.

22.02 Rafał Maserak przechodzi do półfinału! - Nie poddaję się, idę dalej z kuszą i będę walczył! - mówi Rafał.

22.01 Czas na werdykt. Kto przejdzie do półfinału?

21.59 Tomek Oświeciński przygotował krem kalafiorowy z krewetkami. Rafał Maserak szaszłyki z kurczaka z musem morelowym i kokosem, Andrzej Bachleda-Curuś kurczaka w sosie kokosowym. Jury skrytykowało wszystkie dania!

21.49 Koniec czasu. Tomek Oświeciński nie jest z siebie zadowolony. - Czuję, że to mój kres - mówi.

21.46 Rafał Maserak przygotowuje szaszłyki z wodą kokosową i mlekiem kokosowym.

21.43 Andrzej Bachleda Curuś robi danie z woka z mlekiem kokosowym.

21.40 Czas na dogrywkę. Uczestnicy muszą zrobić danie z kokosem.

21.38 Wszyscy przechodzą do półfinału! A szkolenie w Akademii Czekolady wygrała Edyta.

21.37 Vienio zaserwował risotto z chipsami z kalafiora. - Dla mnie za suche - mówi Ewa Wachowicz. - Trochę rozgotowane, trochę nie poradził sobie na koniec - mówi Wojciech Modest Amaro.

21.36 Edyta podała pomidory w czekoladzie z puree jeżynowym. Wszyscy jurorzy są zachwyceni. Beata Oleszek przygotowała naleśnik z kozim serem, boczkiem, czekoladą i bakłażanem. - Nie za prosto? - pyta Ewa Wachowicz. Jurorzy nie są do końca przekonani do tego dania.

21.35 Koniec czasu!

21.34 Vienio przygotowuje risotto.

21.33 Edyta Pazura pomyliła się i zamiast rabarbaru wybrała buraki cukrowe. Na szczęście szybko zorientowała się w swojej pomyłce i zrobiła puree jeżynowe.

21.31 Beata Oleszek prężnie działa w kuchni. Smaży naleśniki i przygotowuje farsz z koziego sera i czerwonej porzeczki.

21.29 Edyta Pazura wybrała wytrawną czekoladę z korzennym posmakiem. - Ciekawym zabiegiem jest puree - chwalą eksperci. I twierdzą, że wybraliby dokładnie taką samą czekoladę.

21.27 Beata Oleszek przygotowuje naleśniki, a Vienio - risotto. Jest bardzo pewny siebie. - Jurorzy byli zachwyceni moją wizją - chwali się.

21.24 Beata Oleszek do koziego serca wybrała ciemną czekoladę, a Edyta Pazura do pomidora - wytrawną. Vienio połączył kalafiora z białą czekoladą.

21.23 Nagrodą w tym zadaniu jest dwudniowe szkolenie w Akademii Czekolady. Wszystkie gwiazdy są zainteresowane szkoleniem! Uczestnicy mają na wykonanie tego zadania 50 minut.

21.21 Po przerwie czas na drugie zadanie. Każda gwiazda ma przygotować potrawę z produktem, który znalazła na talerzu. Vienio znajduje kalafiora, Edyta - pomidora, a Beata Oleszek kozi ser. Okazuje się, że mają przygotować dania z czekoladą. - Zawsze się stresuje w takich momentach, kiedy mam zrobić coś nowego - mówi Edyta Pazura.

21.10 Niespodzianka - do dogrywki dołącza także Tomek Oświeciński!

21.09 W dogrywce lądują Rafał Masera i Andrzej Bachleda-Curuś.

21.08 Czas na werdykt! Jurorzy chwalą dania Beaty Oleszek, Edyty Pazury i Vienia.

21.07 Czas na danie Vienia - gulasz z serc wieprzowych z marchewką, śliwką i grzybkami. - Bardzo dobre - mówi Ewa Wachowicz.

21.06 Beata Oleszek podała policzki wieprzowe z kopytkami i orzechami laskowymi. - Jakie mięciutkie - mówi Wojciech Modest Amaro. Wszystkim jurorom smakuje.

21.05 Andrzej Bachleda-Curuś przygotował skrzydło wołowe z kaszą gryczaną i puree z batatów. - Z tym sosem fajnie smakuje - mówi Wojciech Modest Amaro. Ale mięso okazuje się twarde.

21.04 Rafał Maserak zaserwował gulasz z dzika z grzybami. - Wydaje mi się, że brakuje trzy minuty redukcji sosu - mówi Wojciech Modest Amaro.

21.03 Tomek Oświeciński przygotował ozór wołowy z puree kalafiorowym. Jurorom smakuje wszystko, poza... mięsem, które było gumowate. Edyta Pazura podała comber z królika z marchewką. - Jest bardzo dobrze - mówi Ewa Wachowicz. I od razu zgaduje, że to dzieło Edyty.

21.01 Czas się skończył!

20.59 - Nie chciałem ingerować w układanie talerza Beacie. Ja bym ułożył to wszystko zupełnie inaczej, ale nie o to w tym chodzi - mówi Marcin Przybysz o talerzu Beaty.

20.58 Uczestnicy dopieszczają swoje dania. Czyje posmakuje jurorom najbardziej?

20.54 Marcin Przybysz pomaga Beacie Oleszek z gulaszem. - Może dodasz do niego świeże orzeszki laskowe? - podpowiada. - Skąd on to wie, to moje smaki! - cieszy się ze współpracy Beata.

20.53 Andrzejowi pomaga Tomasz Purol. Ze skrzydeł wołowych przygotowują ragu. - Nie bardzo wiedziałem, jak podejść do tego mięsa - mówi Andrzej.

20.52 - Chcę królika włożyć do kąpieli wodnej, później obsmażyć - mówi Edyta Pazura. Pomaga jej Kasia top chef.

20.51 - Odkryłem swoją nową pasję - mówi Rafał Maserak o gotowaniu. Podszedł do tego zadania śpiewająco!

20.50 Tomek Oświeciński szykuje puree z kalafiorem. Doradza mu Martin Gomez. Rafał Maserak szykuje gulasz z dzika. Chce dodać do niego czosnek i rozmaryn.

20.49 Vienio robi serca wieprzowe w szybkowarze. - Żeby serce doszło, trzeba je rozdrobnić - doradza Dawid top chef.

20.48 Beata Oleszek zabrała się do obsmażania mięsa. Chce do niego zaserwować kopytka.

20.46 Jurorzy w tej konkurencji spodziewają się poziomu restauracyjnego. Będą próbować potrawy, nie znajac ich jurorów. Gwiazdy muszą ostro wziąć się do pracy! Ćwierćfinalistom pomogą top chefowie.

Godz. 20.45 Maciek rozdaje uczestnikom różne rodzaje mięs. Każdy z nich musi przygotować danie z otrzymanego mięsa. Edyta Pazura dostała królika, a Beata Oleszek polędwiczki wieprzowe. Andrzej Bachleda-Curuś dostał skrzydło, Vienio serca wieprzowe, a Rafał Maserak... dzika.

Godz. 20.43 Na początek małe zaskoczenie. Na uczestników nie czekają jurorzy. Dlaczego? Okazuje się, że pałeczkę przejmuje Maciek Rock, który wybiera produkty dla gwiazd. To z nich będą musieli przygotować swoje dania

Godz. 20.40 Rozpoczynamy relację z ćwierćfinału! Przed uczestnikami pierwsza konkurencja. Stawka jest wysoka - wejście do półfinału!

REDAKCJA SE.PL POLECA
Znajdź nas: