ROZRYWKA Gwiazdy Teleshow Kultura Disco-Polo
Se.pl rozrywka teleshow Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Odcinek 2. Zapis relacji na żywo na SE.pl

Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Odcinek 2. Zapis relacji na żywo na SE.pl

14.09.2016, godz. 22:05
Top Chef Gwiazdy
foto: © AKPA

Przed nami drugi odcinek programu Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Co ugotują dziś uczestnicy? Kto pożegna się z programem? Bądźcie z nami, śledźcie relację na żywo tylko na SE.pl!

Już za chwilę będziemy śledzić kolejne kulinarne starcie gwiazd. Co dziś zaprezentują uczestnicy programu Top Chef. Gwiazdy od kuchni? Jakie otrzymają zadanie? Kto ugotuje najlepsze danie, a kto pożegna się z programem? Śledźcie relację na żywo na SE.pl!

22.05 Z programu odpada wróżbita Maciej. - Macieju, trochę to jest nietrafione, trochę banalne. Spakujesz noże i opuścisz program Top Chef - mówi Wojciech Modest Amaro.

22.04 - Andrzeju, jesteś bezpieczny w kolejnym odcinku. Ten pieczony banan zrobił swoje - mówi Ewa Wachowicz. - Beata, jeśli będziesz robić takie małe porcje, dostaniesz pusty talerz ode mnie. To było super, rewelacja. To awokado, panchetta, agrest, to była petarda - komentuje danie Beaty Oleszek Wojciech Modest Amaro.

22.03 - Bartku, mnie się to podobało. Także gramy dalej - ocenia Maciej Nowak.

22.02 - Kasiu, ta sałatka z paluszków krabowych i pomarańczą to kategoria mięsny jeż. Jak na Top Chefa trochę po bandzie, ale jesteś w następnym odcinku - mówi Maciej Nowak.

22.00 - Mój deser był kompletną improwizacją - mówi Andrzej Bachleda-Curuś. Bartosz Kurek podał sałatkę z truskawek, miętą, pomidorkami koktajlowymi. Beata Oleszek zaserwowała awokado, pomarańczę i panchettę. - Jakoś czuję się swobodnie w tych twoich wariacjach - mówi Wojciech Modest Amaro. Wróżbita Maciej przygotował truskawki z musem malinowo-czekoladowym. Kasia Skrzynecka podała paluszki krabowe z pomarańczą.

21.59 - Za chwilę dowiemy się, kto opuści program - mówi Maciek Rock.

21.50 Czas na degustację!

21.49 - Kończę zadowolona. Mam nadzieję, że wygląda to dobrze - mówi Beata.

21.48 - Robię karmelizowane banany, to sprawdzony przepis - zapowiada Bartosz Kurek.

21.47 - Uwielbiam awokado, będzie pasowało do szynki parmeńskiej - mówi Beata Oleszek.

21.46 - To będzie sałatka z paluszków surimi z pomarańczą i kukurydzą - zapowiada Kasia Skrzynecka.

21.45 - Nie chciałem, żeby danie było oczywiste, dlatego do truskawek dodam chili - mówi wróżbita Maciej.

21.44 - Liczymy, że wykorzystacie w tych deserach jakieś nieoczywiste produkty. Może jakiś olej, kasza - podsuwa Wojciech Modest Amaro. Na wykonanie zadania jest 30 minut! Osoba, która wypadnie najsłabiej, opuści program.

21.43 - Przed nami dogrywka. Stawką jest pozostanie w programie Top Chef. Gwiazdy od kuchni - mówi Maciek Rock. Co jest tematem tej konkurencji? Deser!

21.42 - Maciej i Andrzej lądujecie w dogrywce - mówi Wojciech Modest Amaro.

21.40 - Olga, zupa była cudowna. Ja poproszę całą miednicę - mówi Maciej Nowak. - Zabrałaś mnie swoją potrawą do Tajlandii - mówi Ewa Wachowicz. - Edyta, dobry makaron, dobry sos. Przeszkadzał mi tylko w tym talerzu stres - ocenia Wojciech Modest Amaro. - Piotr przechodzisz do trzeciego odcinka - mówi Maciej Nowak. - Tomku, makaron ugotowany w punkt, krewetki również. Ale najbardziej jestem pod wrażeniem twojego stanowiska pracy - mówi Ewa Wachowicz.

21.39 - Najlepszą pocztówkę z wakacji zaprezentował Rafał - mówi Wojciech. - WOW! Nigdy nie przypuszczałem, że taka persona jak szef Amaro może mnie pochwalić - krzyczy Rafał Maserak.

21.36 Na początek jury oceni danie Olgi Bończyk, która przygotowała tajską zupę. Wróżbita Maciej przygotował meksykańskie placki. Rafał Maserak zrobił chipsy z batatów w sosie imbirowym. Anita Sokołowska przygotowała tajskie szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym i sałatką z mango. Edyta Pazura zrobiła makaron ze szparagami i sorbet cytrynowo-jabłkowy. Andrzej Bachleda-Curuś zaserwował tuńczyka z sosem jabłkowo-ananasowym. Piotr Galiński przygotował greckie bifteki z cukinią. Tomasz Oświeciński podał włoski, czarny makaron spaghetii z krewetkami.

21.35 - Zajebiście - mówi o swoich chipsach Rafał Maserak. - To są takie emocje, cieszę się, że mogę je przeżywać - dodaje.

21.34 - Z każdą przygotowywaną potrawą coraz więcej kumam - mówi Anita Sokołowska.

21.33 - Zostało 10 minut! - mówi Maciek Rock.

21.32 - Myślałem, że nie zdążę z potrawą - przyznaje Piotr Gliński.

21.31 - Postawiłem na proste, włoskie danie, które mnie urzekło - mówi Tomek Oświeciński. - Do makaronu dodam kminek, to takie moje autorskie danie.

21.27 - Spaghetti z czarnego makaronu, do tego krewetki - zapowiada Tomasz Oświeciński.

21.26 - Makaron ze szparagami, mięso mielone, cebula - tłumaczy Edyta Pazura.

21.25 - W poprzedniej konkurencji zrobiłem duży błąd. Miałem przygotowany plan - mówi Andrzej Bachleda-Curuś.

21.24 - To będzie danie z Rodos - zapowiada Piotr Gliński. - Miałem nawet kupić tam dom, ale zwyciężyły Mazury - dodaje. - To będą bifteki, ich mielone z fetą - mówi.

21.23 - Pierwszy raz robię to danie, tak szczerze mówiąc - mówi Rafał Maserak. - Robię chipsy z batatów. To danie z Bali.

21.22 - Robię zupę z trawy cytrynowej, mleka kokosowego, imbiru, czosnku. Z Tajlandii - zapowiada Olga Bończyk.

21.20 - Gotowanie mnie odstresowuje - mówi wróżbita Maciej. - Jestem podróżnikiem, kocham zwiedzać świat - mówi Maciej. - Robię danie z Meksyku: placek z mąki pszennej i kukurydzianej z dodatkami - dodaje.

21.11 - Aaa, nie wiem co mam robić! - krzyczy Anita Sokołowska. - Ciągle mi się wydaje, że mam tego czasu za mało - tłumaczy.

21.10 - Drugie zadanie będzie polegało na przygotowaniu kulinarnej pocztówki z wakacji - zapowiada Maciej Nowak. - Macie na to 45 minut - dodaje Maciek Rock.

21.09 - Najsłabsze danie to placki Kasi Skrzyneckiej. Nie były doprawione, bez smaku. Będziecie rywalizować ze sobą w dogrywce - zapowiada Wojciech Modest Amaro.

21.08 - Czas na wyznaczenie najlepszego dania. Vienio, Małgosia, super - mówi Wojciech Modest Amaro. - W Top Chefie przyznajemy czasem immunitet i wy go otrzymujecie - dodaje Wojciech Modest Amaro.

21.07 - Po pierwszej konkurencji miny już nie takie wesołe jak po pierwszej części programu - komentuje Maciek Rock.

Godz. 21.06 Vienio i Małgorzata Kalicińska przygotowali placek z makaronu i jajka z karczochami i parmezanem. - Myślę, że to fajne danie na ciepłe, letnie popołudnie - komentuje Małgorzata Kalicińska.

Godz. 21.05 - Smażone były na oleju - mówi o swoich plackach Kasia Skrzynecka. - Ja smażę na smalcu i moje są chrupkie - mówi Beata. - A właśnie! To jest odpowiedź - krzyczy Ewa Wachowicz.

Godz. 21.04 Piotr Galiński i Tomasz Oświeciński przygotowali placki z cukinii z łososiem. - Przypieczone są - mówi Wojciech. - Placki były nijakie. Nie było tam soli, pieprzu, były spalone - komentuje Tomasz.

Godz. 21.03 Edyta Pazura i Andrzej Bachleda-Curuś przygotowali naleśniki gryczane. Jury spróbowało i nie skomentowało. - Wiem, że nie wyszło - mówi Andrzej.

Godz. 21.02 Anita i Rafał przygotowali bliny gryczane ze śledziem, szparagami i śledziem. - Robiłaś je wcześniej? Te Ci nie wyszły? - pyta Wojciech Modest Amaro.

Godz. 21.01 - Stworzyliśmy z Maserakiem zajebisty team, danie nam super wyszło, a później przyszedł do nas Martin, który postawił wisienkę na torcie - mówi zadowolona Anita Sokołowska.

Godz. 21 - Pięknie wyszły te placki. Brawo ja! - krzyczy Vienio.

Godz. 20.57 - Idźmy spójną drogą. To nie jest dobre, żeby łączyć dużo składników - mówi Kasia, zwyciężczyni Top Chefa. Odrzuca pomysł Kasi Skrzyneckiej na udekorowanie placka dwoma rodzajami kawioru, limonką i cytryną. - Zaburza to odbiór, a smakowo nic nie wnosi - kwituje Top Chefowa.

Godz. 20.55 - Do końca zadania pozostało 10 minut. Top Chefowie zapraszam! - krzyczy Maciek Rock. Top Chefowie pomogą gwiazdom udekorować ich dania.

Godz. 20.54 - My robimy makaron z jajem - mówi Małgorzata Kalicińska.

Godz. 20.53 - Trudno być majtkiem na pokładzie, a on to z godnością wykonywał - mówi o Rafale Maseraku Anita Sokołowska.

Godz. 20.52 - Nie mówi mi, co mam robić, więc robię swoje, żeby mieć alternatywę - mówi o Bartoszu Kurku Edyta Pazura.

Godz. 20.51 - U nas będą placki ziemniaczane, z łososiem i dwukolorowym kawiorem - zapowiada Katarzyna Skrzynecka. - Nie umiem się w tym odnaleźć - mówi Beata Oleszek. - Gdyby to był mój pomysł, to może bym potrafiła, ale tak latam kompletnie oszołomiona - dodaje.

Godz. 20.50 - Bazą jest cukinia ze względu na to, że jest dużo zdrowsza - mówi Piotr Gliński.

Godz. 20.49 - U nas będą bliny gryczane, do tego ubita śmietana i kawałek polskiego śledzika - mówi Anita Sokołowska. Razem z Rafałem Maserakiem stanowią bardzo energiczną parę.

Godz. 20.48 - Placuszki będą z ricotty. Uważam, że jest lżejsza, delikatniejsza, łatwo ją połączyć z dodatkami - mówi Olga Bończyk.

Godz. 20.47 - Miały być placki kukurydziane, ale będą bliny gryczane - mówi Andrzej Bachleda-Curuś. - To taki francuski kebab.

Godz. 20.46 - Będą placki zanurzone w karczochowym sosie, które podam z parmezanem, oliwą - mówi Vienio. - Widziałam w twarzy Vienia, że ma pomysł na to zadanie - mówi Małgorzata Kalicińska.

Godz. 20.45 - Tematem konkurencji będą wszelkiego rodzaju placki, bliny, naleśniki, wszystko co pochodzi z patelni - mówi Wojciech Modest Amaro. - Ale chcielibyśmy, żeby prezentacja była godna Top Chefa. Na ostatnie 10 minut przyjdą Top Chefowie, żeby Wam w tym pomóc. Na wykonanie zadania macie 30 minut - dodaje.

Godz. 20.44 Uczestnicy będą dziś pracować w parach. Będzie również jedna trójka. O tym, kto z kim trafi do drużyny, decyduje... ustawienie lodówek.

Godz. 20.43 - Zawodowi szefowie kuchni powinni się bać, bo w poprzednim odcinku przeżyliśmy miłe zaskoczenie - mówi Maciej Nowak. - Dziś już miło nie będzie. Dziś ktoś pożegna się z programem - zapowiada Ewa Wachowicz.

Godz. 20.42 - Będzie ciężko - tajemniczo zapowiada odcinek Tomasz Oświeciński.

Godz. 20.40 Rozpoczynamy relację z programu Top Chef. Gwiazdy!

REDAKCJA SE.PL POLECA
Znajdź nas: