ROZRYWKA Gwiazdy Teleshow Kultura Disco-Polo
Se.pl rozrywka teleshow Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Odcinek 3. Zapis relacji na żywo na SE.pl

Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Odcinek 3. Zapis relacji na żywo na SE.pl

21.09.2016, godz. 22:05
Top Chef Gwiazdy
foto: © AKPA

O godz. 20.40 obejrzeliśmy trzeci odcinek programu Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Jakie potrawy zaprezentowali uczestnicy i kto nas najbardziej zaskoczył?

Przed nami trzeci odcinek programu Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Kto dzisiaj ugotuje najlepsze, a kto najsłabsze danie? Czy ponownie jury będzie czyimś dokonaniem przyjemnie zaskoczone?Kto dziś pożegna się z programem? Przypomnijmy: w ostatnim odcinku noże spakował wróżbita Maciej.

Bądźcie z nami i śledźcie relację na żywo tylko na SE.pl już dziś od godz. 20.40!

Godz. 22.03 - Razem dziś zostajecie w odcinku. Gratulacje! - mówi Wojciech Modest Amaro, który pochwalił stoicki spokój Piotra Galińskiego podczas wykonywania tosta oraz kreatywność w połączeniu smaków Anity.

Godz. 22.02 Tost z ciemnego pieczywa z jajkiem w koszulce - podoba się Ewie Wachwoicz. - Dobrze, że wybrałeś zdrowe ciemne pieczywo - mówi.

Godz. 22.01 Tost z szynką parmeńską przygotowany przez Anitę podbija sercę Macieja Nowaka.

Godz. 22.00 Jury ocenia potrawy Anity i Piotra. Który pomysł bardziej rozbudzi kubki samkowe jurorów? Już za chwilę się tego dowiemy.

Godz. 21.50 - Jeśli odpadnę to będę wiedział, że dziś zrobiłem wszystko co potrafię, żeby zostać - mówi Piotr Galiński.

Godz. 21.49 - Ręce do góry, koniec czasu - mówi Maciej Rock.

Godz. 21.47 Piotr Galiński zmienił pieczywo na ciemn. Będzie robił tost z burakiem i jajkiem w koszulce.

Godz. 21.46 - Zrobię tost z szynką, rabarbarem i czekoladą - mówi Anita Sokołowska, która skaleczyła się w palec. Na szczęście to tylko draśnięcie.

Godz. 21.45 Anita i Piotr otwierają pudełka. Znajdują w nich tosty. - Nigdy w życiu nie kupiłem takiego chleba, ale wiem, że miliony ludzi to jedzą. Zróbmy coś niebanalnego  - mówi Maciej Nowak. - Możecie zmienić tosty na inne pieczywo, jeśli znajdziecie je w spiżarni. Macie 25 minut - mówi Wojciech Modest Amaro.

Godz. 21.44 - Anita i Piotr, wasze dania przeszły zapachem patelni teflonowej, będziecie walczyli o dogrywkę - mówi Wojciech Modest Amaro. - Dostajecie kolejną szansę, tak na to patrzmy. Piotr to połączenie chilli nie pasowało do twojej potrawy. Smaki nie grały - dodaje.

Godz. 21.43 Grasicę z sosem z melona i chilli przygotował Piotr Galiński. - Płonę - mówi Maciej Nowak.

Godz. 21.42 Móźdżek cielęcy panierowany przygotowała Edyta Pazura.

Godz. 21.41 Wątróbkę indyczą z konfiturą malilnową przygotował Rafał Maserak.

Godz. 21.40 Gulasz z gęsich serc z kluskami kładzionymi z sałatką przygotowała Małgorzata Kalicińska.

Godz. 21.39 Jak go supuściłem z oczu to nasypał cały talerz chilli - mówi Top Chef Marcin Przybysz o Piotrze Galińskim.

Godz. 21.38 - Jak mnie Sebastian klepnął w tyłek, to poczułem się jak na sali treningowej - mówi Rafał Maserak.

Godz. 21.36 - Oszczędźmy sobie te brokuły Piotrek - radzi Top Chef Marcin Przybysz. - Zróbmy jedno, ale po mistrzowsku!

Godz. 21.35 - Nie zdążymy upiec tego móżdżku - mówi Sebastian Olma Anicie Sokołowskiej, która ma kryzys i chce oddejść od stołu.

Godz. 21.32 Do pomocy przybywają Top Chef-owie, którzy pomogą w zmaganiach gwiazdom.

Godz. 21.30 - Wzięłam gęsie serca, które chcę podać z pachnącym sosem warzywnym - mówi Małgorzata Kalicińska. Wojciech Modest Amaro chwali kreatywność Małgosi.

Godz. 21.27 - Nerki, które chciałam zmiksować i podać w kieszonce francuskiej z sałatką i puree, nie przekonują jurora - mówi Anita Sokołowska.

Godz. 21.26 Wziąłem grasicę, którą oddała mi Edyta Pazura - mówi Piotr Galiński. - Ja będę robiła móżdżek cielęcy z sosem koperkowo miodowym - mówi Edyta. - To trochę mało - podpowiada Wojciech Modest Amaro, który radzi jej co zrobić, by potrawa wyglądała i samkowała lepiej.

Godz. 21.25 Udało mi się jako pierwszemu dobiec do stolika. Będę robił wątróbkę, bo to znam - mówi Rafał Maserak.

Godz. 21.10 Pozostali uczestnicy , którzy przegrali pojedynek, rywalizują teraz między sobą. Kategoria to podroby. - Jeżeli odbieramy zwierzakowi życie, to zjedzmy go do końca - mówi Maciej Nowak. Uczestnikom będzie pomagał sam Wojciech Modest Amaro oraz pozostali Top Chef-owie.

Godz. 21.09 Sześć osób dostanie dziś immunitet. To Vienio, Olga Bończyk, Bartosz Kurek, Andrzej Bachleda-Curuś, Beata Oleszek i Tomasz Oświeciński. Osoba, która nie wydała zupy, zakończy swoją przygodę z Top Chef. Katarzyna Skrzynecka została poproszona o spakowanie noży przez Wojciecha Modest Amaro.

Godz. 21.08 Chłodnik ogórkowy z jajkiem to przepis Piotra Galińskiego. Jurorzy zachwycali się bardzo dobrze ugotowanym jajkiem.

Godz. 21.07 Pomidorowa krem. Zupę przygotowała Edyta Pazura. - Udało mi się pokonać siebie podczas robienia tej zupy.

Godz. 21.06 Rafał Maserak przygotował zupę warzywną. - Jednym może smakować, innym nie - mówi.

Godz. 21.05 Andrzej Bachleda-Curuś przygotował swoją autorską zupę japońską, która zachwyciła jurorów.

Godz. 21.04 Krem z kalafiora Bartosza Kurka jest mało słony. Jurorzy również oceniają zupę Katarzyny Skrzyneckiej z miksera - dostała szansę mimo pustego talerza.

Godz. 21.02 Degustacja. Jurorzy nie wiedzą czyją potrawę oceniają.

Godz. 21.00 Koniec czasu, Katarzyna Skrzynecka nie zdążyła podać swojej potrawy.

Godz. 20.59 - Mój łosoś powienien być obsmażony przyjnamniej 3 minuty z jednej strony, a do końca już blisko - mówi Katarzyna Skrzynecka.

Godz. 20.58 Do końca zostały dwie i pół minuty niektórzy mówią, że nie zdążą. Co za emocje!

Godz. 20.57 - Mój barszcz razem z mlekiem kokosowym będzie smakował wyjątkowo - mówi Olga Bończyk.

Godz. 20.56 Na bazie bulionu z kurczaka Vienio robi zupę rybną.- Widziałem to we Włoszech - mówi.

Godz. 20.54 - Chciałem, żeby moja zupa miała orientalny smak. To moja autorska zupa - mówi Tomasz Oświeciński.

Godz. 20.52 - Mam bulion dashi. Podam go ze smażoną krewetką - mówi Andrzej Bachleda-Curuś.

Godz. 20.50 - Robię krem z kalafiora z kurkami podsmażanymi na maśle - mówi Bartosz Kurek.

Godz. 20.48 - Dziś gotuję chłodnik - mówi Piotr Galiński. Klasyczna polska kuchnia. A Beata Oleszek wzrusza się, mówiąc, że jej zupa będzie jak wspomnienie z dawnych lat.

Godz. 20.47 Maciej Rock podpowiada kucharzom co mają w garnkach. Niektórzy nie zdają sobie sprawy, że wylosowali bulion japoński - jak Anita Sokołowska.

Godz. 20.45 Pracujecie w parach, ale przeciwko sobie - mówi Maciej Nowak. Wasze potrawy będziemy oceniać organoleptycznie, nie patrząc jak gotujecie - dodaje Wojciech Modest Amaro.

Godz. 20.44 Uczestnicy będą pracować w parach. Pierwsza konkurencja to zupa - mówi Maciej Rock. A Ewa Wachowicz dodaje, że każda pora roku ma swoją zupę.

Godz. 20.42 W dzisiejszym odcinku tajemnicze mikstury i zmagania ze swoimi słabościami.

Godz. 20.40 Rozpoczynamy relację z programu Top Chef. Gwiazdy!

REDAKCJA SE.PL POLECA
Znajdź nas: