ROZRYWKA Gwiazdy Teleshow Kultura Disco-Polo
Se.pl rozrywka teleshow Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Odcinek 4. Relacja na żywo na SE.pl

Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Odcinek 4. Relacja na żywo na SE.pl

28.09.2016, godz. 22:05
Top Chef Gwiazdy
foto: © AKPA

Top Chef. Gwiazdy od kuchni, odcinek 4, zobaczymy już dziś o godz. 20.40. Relację na żywo z 4 odcinka Top Chefa przeczytacie tylko na SE.pl. Bądźcie z nami!

Przed nami czwarty odcinek programu Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Kto dziś zaskoczy jurorów swoją fantazją w kuchni? Kto przygotuje najlepsze danie, a kogo przerosną zadania konkursowe?

Bądźcie z nami od godz. 20.40 i śledźcie relację z czwartego odcinka programu Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Relacja na żywo z programu Top Chef. Gwiazdy od kuchni tylko na SE.pl

Godz 22.00 Dziś z programem Top Chef żegna się Bartosz Kurek, niestety niepotrzebnie gotowałem ryż tak długo pod przykryciem - mówi żegnając się z pozostałymi uczestnikami programu.

Godz. 21.58 Los kucharzy jest w rękach jury. Olgo i Piotrze - z ogromną przyjemnością patrzyłam co dodajecie do risotto, jak ważna jest dla was jakość składników. Gratuluję! - mówi Ewa Wachowicz. Tomasz efekt, który osiągnąłeś nie umiejąc zrobić risotto jest bardzo dobry, prawie idealne. Andrzeju Włosi potraktowali by cię kijami jakby zobaczyli, że dodajesz do risotto śmietanę, oboje zostajecie dziś w programie - mówi Maciej Nowak. Jak powinno wyglądać dobre risotto? pyta Vienia i Bartosza Wojciech Modest Amaro. Risotto powinno układać się w stożek, powinno być kremowe i być ugotowane w punkt i twoje Vieniu takie było to najlepsze risotto dzisiejszego odcinka! Twoje Bartku nie było dobrze ugotowane nie było kremowe dlatego dziś opuszczasz program, proszę spakuj swoje noże. - mówi Wojciech Modest Amaro.

Godz. 21.48 Za chwilę poznamy werdykt jurorów Top Chef!

Godz. 21.47 Tomasz przygotował risotto z kurkami, Piotr grzybowe risotto z mazurskimi grzybami, Andrzej zaserwował risotto z owocami morza i truflami, Bartosz risotto z kurkami tak jak Tomasz, Olga podała risotto z truflami i selerem naciowym, a Vienio jako ostatni przygotował serowe risotto z gruszkami i orzechami.

Godz. 21.46 Ostatnie 30 sekund!

Godz. 21.45 Ostanim etapem jest dodanie masła i sera długodojrzewającego - trzeba dodawać tylko trochę masła żeby nie przetłuścić potrawy - mówi Piotr Galiński.

Godz. 21.42 Kolejny etap dogrywki trwa, trzeba podgrzewać ryż na patelni i zalewać go bulionem ciągle mieszając - podśpiewując Maraka Grechutę Olga Bończyk wspomina swoją mamę, kórej nie ma na świecie od 30 lat. Tak to jest jak mamy są to  nie doceniamy ile dla nas robią - mówi Olga.

Godz. 21.40 Uczestnicy w dogrywce mają 50 minut, Andrzej będzie robił risotto na słono, Vienio na słodko z gruszką, Piotr klasycznie z borowikami. Kto dziś odpadnie? Działam instynktownie, nie mam w głowie żadnego przepisu - mówi Tomasz Oświeciński, kóry podsmaża na patelni cebulę i kurki.

Godz. 21.38 Przed wami czarne pudełka, a w nich temat dogrywki. W miseczkach znajduje się ryż arborio - musicie przygotować idealne risotto, nie raz przejechałem się w Angli na tej potrawie, bardzo dużo razy lądowała na podłodze go ją przyżądzałem, aż się jej nauczyłem - mówi Wojciech Modest Amaro.

Godz. 21.37 Do pozostałych dwóch dróżyn mówi Maciej Nowak - dostaliśmy rozgotwane jedzenie. Jesteście w dogrywce. To dziś aż sześć osób - zaznacza Maciej Rock.

Godz. 21.36 Rafał i Beata - jestem mile zaskoczny bo oboje gotujecie bardzo dobrze, jesteście w piątym odcinku! - mówi Wojciech Modest Amaro

Godz. 21.35 Małgosia, Anita i Edyta - świetnie wam poszło wspaniały krupnik i ten deser, jesteście w piątym odcinku - mówi Ewa Wachowicz!

Godz. 21.33 Tomasz, Andrzej i Bartosz przygotowali mus melonowo miętowy, danie główne to pierś z kurczaka z suszanymi pomidorami, warzywami i pesto.

Godz. 21.32 Rafał i Beata jako trzeci zespół, piersze danie to barszczyk z botwinką, jako danie główne kurczak w panierce z ziołami. Maciej Nowak skarży się na brak sosu.

Godz. 21.30 Małgosia, Edyta i Anita wykonały na przystawkę daktyla z kozim serem, pierwsze danie krupnik z szałwią, danie główne to risotto z szałwią i pesto. Na deser bita śmietana z limonką i jerzynami.

Godz. 21.27 Piotr, Olga i Vienio zrobili zupę z zielonych warzyw, która jest czerwona - nie podoba się to Maciejowi Nowakowi, który jest niezadowolony z koloru zupy. Jako danie główne zrobili miks sałat z orzechami pini, drugie danie główne to łosoś z ziemniakami i pachniotką. Na deser szarolotka z estragonem w bezie.

Godz. 21.26 Koniec czasu! Beata ledwo zdążyła! Za chwilę degustacja.

Godz. 21.23 Beata jesteś taka samotna na tym stanowisku ale taryfy ulgowej nie będzie. Pamiętaj, że świeże zioła dodaje się na końcu, nie gotuje się ich bo zrobią się czarne - Mówi jej Ewa Wachowiecz.

Godz. 21.12 Prosze zajmij się potrawami głównymi bo nie zdążymy, najwyżej nie będzie deseru - mówi Vienio do Olgi Bończyk.

Godz. 21.10 To będzie pesto z kolendry z orzeszkami pini, melon z miętą, pierś z kurczaka - mówi Bartosz Kurek.

Godz. 21.08 To było najlepsze w tej współpracy, że rozumiałyśmy się bez słów z Anitą - mówi Edyta Pazura podczas gotowania swojej potrawy.

Godz. 21.05 Vienio i Olga rozpoczynają, Piotr zapewnił im 87 minut. Chcą zrobić trzydaniowy obiad. Anita i Olga chcą zrobić risotto oraz krupnik z szałwią dzięki minutom zdobytym przez Małgosię. Beata będzie robiła barszczyk z botwinki oraz drób z ziołami, ma na to 70 minut dzięki Rafałowi . Bartosz i Andrzej mają najmniej czasu Tomek uzbierał dla nich 56 minut, chcą zrobić dorsza oraz kurczaka z pomidorami.

Godz. 21.01 W grupach będą pracowali: Vienio i Olga, Anita i Edyta, Andrzej i Bartosz, Beata będzie pracowała sama.

Godz. 21.00 Pozostali, którzy nie brali udziału w zbieraniu ziół  za chwilę dowiedzą się co ich czeka!

Godz. 20.55 Podliczamy zbiory: Tomasz Oświeciński zebrał dla swojej grupy zioła warte 56 minut, Piotr Galiński zebrał zioła warte 87 minut dzięki temu jego grupa będzie miała  więcej czasu. Małgorzata Kalicińska zebrała zioła warte 79 minut na pracę w kuchni. Rafał Maserak zebrał zioła warte 70 minut dzięki temu Beata będzie miała czas na przygotowanie potraw.

Godz. 20.54 Uczestnicy otrzymują podpowiedź z opisami wyglądu rośliń. Pozostało 2 minuty, co za emocje!

Godz. 20.53 Dzięki podróżom Małgorzata bez problemu znajduję Perillę oraz udaje się na poszukiwania Prawoślazu.

Godz. 20.51 Podczas poszukiwania ziół Małgorzata uszkodziła swój palec. Gdybym był w sklepie z damską bielizną to byłoby łatwiej - mówi Tomasz Oświeciński.

Godz. 20.50 Każdy zawodnik będzie szukał ziół dla swojej grupy przez 10 minut. Bardziej pospolite zioła są pozycjonowane w czasie 5 min, trudniejsze 10 min do czasu gotowania. Ta ilość ziół zgromadzona w tym miejscu to ho ho - mówi Piotr Galiński. Jest strategia - dodaje Rafał Maserak.

Godz. 20.45 Mam kilka kopert wylosowani to Rafał, Małgorzata, Piotr, Tomasz, którzy wędrują aby odnaleźć zioła z koperty. Każde odnalezione zioło to minuty do czasu gotowania dla waszej grupy w kuchni - mówi Maciej Rock.

Godz. 20.42 Uczestnicy w dzisiejszym odcinku będą bazować na ziołach. Odcinkek rozpoczyna się wizytą kucharzy w podwarszawskiej krainie ziół. W gospodarstwie zaopatrują się najlepsze restauracje w Warszawie - mówi Maciej Rock.

Godz. 20.40 Rozpoczynamy relację z programu Top Chef. Gwiazdy!

REDAKCJA SE.PL POLECA
Znajdź nas: