KOBIETA Przepisy kulinarne

Placek z kokosem

Mieczysława Sołtysik
0000__grill_20_07
Opis:
  • Ciasto :
  • 40 dkg mąki
  • 15 dkg margaryny
  • 15 dkg cukru
  • 1 paczka cukru waniliowego
  • 2 całe jajka
  • 1 żółtko
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki mleka
  • 1 słoik dżemu morelowego
  • Kruszonka:
  • 20 dkg wiórków kokosowych
  • 15 dkg margaryny
  • 20 dkg cukru
  • 2 łyżki mleka
  • 1 paczka cukru waniliowego
  • 1 jajko
Sposób przygotowania
Wyrobić ciasto z podanych składników.Wyłożyć ciasto na posmarowaną margaryną blaszkę o wym.około 25/35 cm. Na ciasto rozsmarować równomiernie dżem morelowy.

Kruszonkę zagnieść z podanych składników i nałożyć ją na dżem, lekko przycisnąć. Piec w temp.180 st.C przez 50 min. Po 25 min. przykryć folią aluminiową aby ciasto nie przypaliło się.

Życzę smacznego.

Znajdź nas: