KOBIETA Przepisy kulinarne
SUPER EXPRESS.pl kobieta przepisy kulinarne drób Doradca Smaku. Szaszłyki z kurczaka z dipem serowym

Doradca Smaku. Szaszłyki z kurczaka z dipem serowym

30.04.2015, godz. 13:14
szaszłyki z kurczaka z dipem serowym
foto:

Lista składników

  • filet z kurczaka 4 szt.
  • pieczarki 12 szt.
  • papryka czerwona2 szt.
  • potrzebne akcesoria kuchenne 8 szt., patyczki do szaszłyków
  • seler sałatkowy

Marynata do mięsa:

  • jogurt naturalny200 ml
  • musztarda sarepska1 łyżka
  • Grill - przyprawa pikantna 2 łyżki
  • czosnek 1 czosnek

Marynata do warzyw:

  • olej rzepakowy1/2 szklanki
  • sól morska

Sos:

  • Party Dip Serowy1 opakowanie
  • jogurt naturalny5 łyżek
  • majonez4 łyżki

Przygotowujemy marynatę do mięsa: jogurt mieszamy z przyprawą grill pikantny, musztardą sarepską (1-2 łyżki) i czosnkiem. Wszystkie składniki marynaty do mięsa dokładnie wymieszać, zamarynować w niej kurczaka i odstawić na godzinę do lodówki. Paprykę i pieczarki przełożyć do dużej miski, zalać olejem, doprawić do smaku solą morską. Na namoczone wodą patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian kurczaka, paprykę i pieczarki. Szaszłyki grillować około 5 minut z każdej strony, przekładając na drugą stronę. Dip Serowy Prymat łączymy z jogurtem i majonezem. Mieszamy i odstawiamy na kilka minut.

Źródło: Prymat

REDAKCJA SE.PL POLECA
Znajdź nas: