KOBIETA Moda i uroda Testy i recenzje Zdrowie i psychologia Dom i wnętrza Przepisy kulinarne
Se.pl styl życia przepisy kulinarne jarzyny Przepis na gaspacho dla 4 osób

Przepis na gaspacho dla 4 osób

16.02.2016, godz. 12:00
gazpacho, chłodnik, zupa, przekąska
foto: Eastnews

Gaspacho przygotujesz w 30  minut, a z naszego przepisu wyjdzie porcja dla 4 osób!

Czego potrzebujesz:

750g pomidorów
pół ogórka
czerwona cebula
mała czerwona papryka
2 ząbki czosnku
oliwa
sok z połówki cytryny
200ml bulionu warzywnego
25g masła
sól, pieprz, mięta

Jak przygotować:

Pomidory sparz, obierz ze skóry, z papryki wykrój gniazdo nasienne. Zmiksuj pomidory, obranego ogórka, paprykę, cebulę. Czosnek wyciśnij przez praskę, wymieszaj z oliwą (łyżka, góra dwie) i sokiem z cytryny. Czosnek i zmiksowane warzywa wymieszaj z bulionem warzywnym, dopraw solą i pieprzem, wstaw do lodówki na 2 godziny. Podawaj z listkami mięty i grzankami.

Zobacz: Przepis na konfiturę z granatu. Łatwy i słodki dodatek do kanapek!

Źródło: Paulina Koziejowska
REDAKCJA SE.PL POLECA
Znajdź nas: