KOBIETA Przepisy kulinarne

Przysmak Julki - tosty z pieczarkami.

Marzena Pająk
3_farsze_do_pierogow
Opis:
  • kilka bułek
  • żółty ser
  • 1 kg pieczarek
  • 1 śmietana
  • 3 jajka
  • 3-4 cebule
  • pół kostki margaryny
  • 2 płaskie łyżki mąki
  • sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Grzyby i cebule trzeba pokroić drobno. Wszystko smażyć, zalać śmietaną, zdjąć z ognia. Wbić 3 jajka do garnuszka i wlać na grzyby. Zamieszać. Postawić na ogień, posypać mąką, mieszać, by było gęste. Farsz musi ostygnąć. Bułki rozkroić. Na każdą połówkę nakładać chłodny farsz. Posypać startym żółtym serem. Zapiec w średnio nagrzanym piekarniku (180 stopni). Podawać z keczupem i sałatką.
Jest to ulubione danie mojej córki Julki. Polecam na imprezy dziecięce. Dorosłym też tosty smakują.
Znajdź nas: