KOBIETA Przepisy kulinarne

Pulpety a la gołąbki

Elżbieta
0000__grill_20_07
Opis:
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • pół główki białej kapusty
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki ryżu
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki wegety
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania
Mięso mielone wymieszać z jajkami, podsmażoną cebulką, wegetą, dodać poszatkowaną drobno kapustę, surowy ryż, bułkę tartą. Formować małe kotleciki, podsmażyć, przełożyć do dużego garnka, gotować ok.45 min. na małym ogniu w sporej ilości wody, tak aby kotleciki były przykryte. Pod koniec zrobić sos pomidorowy.

Smakuje tak jak gołąbki, a jest mniej pracochłonne, a na dodatek bardzo wydajne i oszczędne.

Znajdź nas: