KOBIETA Moda i uroda Testy i recenzje Zdrowie i psychologia Dom i wnętrza Przepisy kulinarne
Se.pl styl życia przepisy kulinarne przekąski Przepis na bakłażana po włosku!

Przepis na bakłażana po włosku!

08.02.2016, godz. 13:00
Bakłażany z czekoladą a la Syrakuzy
foto: EAST NEWS

To bardzo prosta przekąska, ale wyszukana. Nie przygotujesz jej ze składników, które masz w domowej spiżarni. Z całą pewnością potrzebna jest wizyta w sklepie!

Czego potrzebujesz:

duży bakłażan
oliwa
3 pomidory
6 filetów anchois
kpary
pieprz

Jak przygotować:

Bakłażana pokrój w plastry, posmaruj je oliwą i smaż na patelniprzez 6 minut, aż będą zarumienione z obu stron. Filety z anchois i pomidory pokrój bardzo drobno, dodaj kapary, sól i pieprz i wymieszaj. Mieszankę nakładaj na jeszcze ciepłe plastry bakłażana. Smacznego!

Zobacz: Przepis na konfiturę z granatu. Łatwy i słodki dodatek do kanapek!

Źródło: Adrian Nychnerewicz
REDAKCJA SE.PL POLECA
Znajdź nas: