KOBIETA Moda i uroda Testy i recenzje Zdrowie i psychologia Dom i wnętrza Przepisy kulinarne

Filety rybne w winie

Ewa z Rybnika
0000__grill_20_07
Opis:
  • 50 dag filetów rybnych
  • 1 puszka groszku z marchewka
  • 1 szk. białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • olej
  • pieprz
  • sól
Sposób przygotowania
Filety solimy i krótko smażymy na gorącym oleju, dodajemy wino i dusimy ok. 30 min. Następnie dodajemy puszkę groszku z marchewka i razem jeszcze dusimy 5 min. Całość zagęszczamy śmietana z mąką i przyprawiamy.

Ryba podczas smażenia rozkruszy się, ale proszę się tym nie przejmować. Można podawać z przysmażonymi ziemniakami.

Znajdź nas: