KOBIETA Przepisy kulinarne

Karp delikatny - pychotka

Olenka
0000__grill_20_07
Opis:
  • karp ok. 1,5 kg
  • 5 średnich cebul
  • 2 marchewki
  • 1 listek laurowy
  • garść rodzynek
  • sól do smaku
  • duża łyżka cukru
Sposób przygotowania
Karpia sprawić, pokroić w dzwonka, zostawić głowę. Pokrojoną cebulę i marchewkę oraz listek laurowy, głowę z karpia zalać gorącą woda tak, żeby zakryć składniki . Dodać sól i cukier. Pogotować 15 minut i dodać dzwonka karpia oraz sporą garść rodzynek. Na małym ogniu gotować około 15 minut. Delikatnie wyjąć łyżką cedzakowa razem z jarzynami i rodzynkami. Smakuje ze słodką chałką lub słodką drożdżową bulką !! Smacznego!!!
Znajdź nas: