KOBIETA Moda i uroda Testy i recenzje Zdrowie i psychologia Dom i wnętrza Przepisy kulinarne

Bigos bez mięsa, z grzybami

Krystyna Popławska
3_farsze_do_pierogow
Opis:
  • 2 kg kapusty może być kiszona lub biała
  • 1 kg cebuli
  • 0,5 kg pieczarek
  • jarzynka
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • inne przyprawy wg uznania
  • olej
Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka (koniecznie), usmażyć na oleju. Pieczarki oczyścić i pokroić, też usmażyć. W garnku ugotować kapustę kiszoną lub białą poszatkowaną, dodając do gotowania usmażone pieczarki i cebule. Dodać przyprawy.

>>> Przepisy na dania wigilijne na SE.pl

Cebula pokrojona w piórka ma inny, lepszy smak po usmażeniu. A robi się tak: cebule przekroić wzdłuż na pół. Połóżyć na płasko i kroić bokiem w piórka. Smacznego.

Znajdź nas: