KOBIETA Przepisy kulinarne

Sałatka warstwowa z ananasem

Gosia
0000__grill_20_07
Opis:
  • puszka kukurydzy
  • puszka ananasów
  • słoik sałatki selerowej łagodnej (jest to po prostu seler w paskach w zalewie)
  • 4 plasterki szynki wędzonej
  • 3 jajka na twardo
  • 12,5 dag sera żółtego
  • majonez
  • pieprz
Sposób przygotowania
W przezroczystej salaterce układamy warstwami: odsączony, pół puszki kukurydzy, majonez z odrobiną pieprzu, szynkę pokrojona w paseczki, ananasy pokrojone w kostkę, majonezu, starte na tarce z małymi oczkami jajka, resztę kukurydzy, majonezu, i na wierzch sałatki starty na najdrobniejszych oczkach tarki ser. Do sałatki nie dodajemy soli, smakuje dobrze sama w sobie, poza tym majonez dodaje odpowiedniego smaku.

Pod żadnym pozorem nie mieszamy składników, przed podaniem informujemy gości, że sałatkę nakłada się łyżka od dna po samą górę.

Znajdź nas: