Top Chef, odcinek 7. Arbuz z musztardą i ozór wołowy, czyli przedziwne smakołyki kucharzy [PODSUMOWANIE]

2014-10-23 11:23

Top Chef, odcinek 7 już za nami. Kucharze stanęli przed trudnym zadaniem, bo musieli nakarmić Hardkorowego Koksu stekami. Co jeszcze oprócz steków przygotowali w programie?

Kucharze z Top Chef mieli ostatnio nie lada zadanie. Najpierw musieli przygotować steki dla gościa, a był nim Robert Burneika znany jako Hardkorowy Koksu. Okazało się, że nie jest to takie proste, bo zawodnik MMA zna się na stekach. Poza tym nie lubi ziemniaków, a tymi chciał go nakarmić jeden z kucharzy, Paweł.

Sól i musztarda w roli głównej w Top Chef

Kolejnym zadaniem było przygotowanie potrawy z solą, której miało być więcej niż tylko „do smaku”. Kucharze stanęli na wysokości zadania i przygotowali niesamowite potrawy: ptasie mleczko z solą, winogrona w soli i cukrze czy cielęcinę w słonym karmelu! Później nie było prościej, bo w dogrywce pojawiła się musztarda. Kucharze wytypowani do dogrywki: Paweł i Marcin poradzili sobie i tak powstały dania: grzybki duszone z jajkiem i musztardą oraz arbuz z płatkami owsianymi z dodatkiem musztardy. Niestety, z Top Chef musiał pożegnać się Marcin Jabłoński.

Zobacz: Hell's Kitchen, odcinek 6. Relacja NA ŻYWO na SE.pl o 20.05! Amaro się wściekł: "Jesteście w czarnej dup***!" Odpadli Karolina i Bartek

ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki