Jadowita kobra

i

Autor: East News

Kobra ukąsiła po śmierci! Zabiła swojego oprawcę i zepsuła mu danie główne...

2014-08-25 10:04

W Chinach zupa z kobry jest przysmakiem. Niestety, nawet doświadczony kucharz może zaliczyć wpadkę w przyrządzaniu takiego specjału. Niestety - przeważnie jest to pierwsza i ostatnia wpadka w życiu.

Zadowolony kucharz w jednej z chińskich restauracji obciął kobrze głowę, mięsa pokroił i wrzucił do garnka, a następnie sięgnął po głowę zwierzęcia, by wyrzucić ją do śmieci. Wtedy szczęki martwej kobry zacisnęły się na jego ręce. Z zębów jadowych popłynął jad, zawierający silną neurotoksynę.

Zobacz też: Kasia Tusk szpanuje rowerem za 4 tys. złotych! [ZDJĘCIA]

Pracownicy restauracji natychmiast wezwali lekarza. Niestety, zanim wstrzyknięto kucharzowi antidotum, jad zdążył już rozprzestrze­nić się po jego ciele i mężczyzna zmarł.

Yang Hong-chang (od czterdziestu lat zajmujący się kobrami) twierdzi, że wszystkie węże mają tę niezwykłą cechę, że jeszcze przez godzinę po śmierci są w stanie boleśnie ukąsić.

ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail

Tak wygląda zabijanie węża:

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają