Super Express» Wydarzenia» Kraj» ŚWIĘTA 2012: Ryba po grecku według Magdy Gessler. ŚWIĘTA, BOŻE NARODZENIE, ŚWIĘTA 2012, BOŻE NARODZENIE 2012, PRZEPISY NA ŚWIĘTA, PRZEPISY NA RYBĘ, RYBA PO GRECKU, PRZEPISY MAGDY GESSLER, RYBA PO GRECKU WEDŁUG MAGDY GESSLER, GESSLER, PRZEPISY GESSLER

ŚWIĘTA 2012: Ryba po grecku według Magdy Gessler

Magda Gessler radzi, jak zrobić pyszną rybę po grecku, która zachwyci domowników podczas wigilijnej kolacji! Zobaczcie przepis Gessler - ryba jest łatwa w przygotowaniu, a smakuje znakomicie!

Magda Gessler radzi, jak przygotować pyszną rybę po grecku na wigilijny stół!

Czego potrzebujemy:

  • 1 kg fileta z dorsza
  • 2 kg pomidorów
  • 1 kg pieczonej papryki czerwonej
  • 0,5 kg marchewki
  • 0,5 kg selera
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg cytryny
  • wino białe niesłodkie
  • cukinia
  • bakłażan
  • mąka do panierowania ryby
  • sól, pieprz, kumin, kolendra

Jak przygotować:

Rybę kroimy na kawałki, posypujemy solą i pieprzem, panierujemy w mące i smażymy aż się zarumieni. W większym garnku smażymy cebulę, gdy ona zmięknie dodajemy pokrojoną w paski marchewkę, seler i pietruszkę, dusimy. Gdy wszystko zmięknie dodajemy szczyptę soli, pieprzu i kuminy. Potem dodajemy pokrojoną cukinię, paprykę i bakłażana i znowu dusimy.

Przygotowanie sosu do ryby: Obrane i pokrojone pomidory gotujemy z winem i kolendrą.

Sos dodajemy do podduszonych warzyw i zalewamy całością rybę. Tak przygotowaną rybę należy piec w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut.

Czytaj więcej: Boże Narodzenie 2012 - przygotuj się do świąt

ewydanie

fb udostępnij tweet udostępnij g+ udostępnij nk udostepnij
update counter
Najnowsze plotki i skandale zawsze z Tobą. se.pl na komórce i tablecie!
Najczęściej komentowane
se app Pobierz na iPhone Pobierz na iPad Pobierz na Androida