Uczta śródziemnomorska w Royal Hotel & SPA. W weekend białostoczanie mogli zasmakować owoców morza [GALERIA]

2017-03-13 8:20

Po Festiwalu Steków i Past przyszła pora na trzeci z tej serii Festiwal Owoców Morza. W białostockim Royal Hotel & SPA królowały między innymi ostrygi z cytrusami i małże na musie ze szpinaku i świeżych ziół. 

To już trzecia odsłona Festiwalu Smaków. Oprócz małży i ostryg, na talerzach wylądowały takie rarytasy jak ośmiornica z risotto, krewetki, czy przepyszne zupy rybne. Ideą imprezy jest kulinarna podróż po różnorodnych zakątkach świata i związanych z nim potrawami. 

- Tym razem przenieśliśmy się smakowo na sielskie wakacje nad Morzem Śródziemnym. Bogactwo aromatów i kolorów potraw sprawiły, że niejeden z nas mógł zatęsknić za latem-  mówi Katarzyna Sadowska z Royal Hotel & SPA 

Potrawy festiwalowe wkrótce na stałe trafią do menu restauracji. 

>>> Najzabawniejsze nazwy ulic w Białymstoku. Kto wpadł na takie pomysły? [GALERIA]