Winnica Saganum - Super Express
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
W Winnicy Saganum można degustować wino o zachodzie słońca pod oryginalną scenografią z filmu „Chopin, Chopin”. Spotkania tutaj mają magiczną atmosferę.

W Winnicy Saganum można degustować wino o zachodzie słońca pod oryginalną scenografią z filmu „Chopin, Chopin”. Spotkania tutaj mają magiczną atmosferę.

Autor: Renata Wcisło/ Materiały prasowe
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Stowarzyszenie Kobiety i wino przed oryginalną scenografią z filmu "Chopin, Chopin" w Winnicy Saganum. Z końcem października dziewczyny organizują Konferencję enologiczną, w której Renata również weźmie udział.

Stowarzyszenie Kobiety i wino przed oryginalną scenografią z filmu "Chopin, Chopin" w Winnicy Saganum. Z końcem października dziewczyny organizują Konferencję enologiczną, w której Renata również weźmie udział.

Autor: Barbara Toczyska/ Materiały prasowe
W Chopinowskiej scenografii odbywają się spotkania, degustacje, tematyczne imprezy. Winnica położona jest na wzniesieniu, z którego roztacza się malowniczy widok na Żagań.

W Chopinowskiej scenografii odbywają się spotkania, degustacje, tematyczne imprezy. Winnica położona jest na wzniesieniu, z którego roztacza się malowniczy widok na Żagań.

Autor: Renata Wcisło/ Materiały prasowe
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Gwiazdą winnicy i gospodarzem jest Misiek – nowofunland, który kradnie serca gości.

Gwiazdą winnicy i gospodarzem jest Misiek – nowofunland, który kradnie serca gości.

Autor: Barbara Toczyska/ Materiały prasowe
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Regent na młode wino. Świętomarcińska impreza odbędzie się w winiarni – Folwarku Książęcym, w którym przetwarzano winogrona z lokalnych winnic książęcych.

Regent na młode wino. Świętomarcińska impreza odbędzie się w winiarni – Folwarku Książęcym, w którym przetwarzano winogrona z lokalnych winnic książęcych.

Autor: Barbara Toczyska/ Materiały prasowe
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Renata Wcisło i Marcin Furtak pasjonują się nie tylko winiarstwem, ale i historią, w tym regionalną. W swojej działalności łączą różne zainteresowania promując region.

Renata Wcisło i Marcin Furtak pasjonują się nie tylko winiarstwem, ale i historią, w tym regionalną. W swojej działalności łączą różne zainteresowania promując region.

Autor: Jan Mazur/ Materiały prasowe
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
„Duchesse de Dino” („Księżna Dino’) - wino dedykowane księżnej Dorocie de Talleyrand-Périgord, wybitnej polityczce i filantropce pierwszej połowy XIX w., właścicielce pałaców w Żaganiu i Zatoniu.

„Duchesse de Dino” („Księżna Dino’) - wino dedykowane księżnej Dorocie de Talleyrand-Périgord, wybitnej polityczce i filantropce pierwszej połowy XIX w., właścicielce pałaców w Żaganiu i Zatoniu.

Autor: Anna Pusiarska/ Materiały prasowe
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
„Johannes Kepler”, wino dedykowane związanemu z Żaganiem matematykowi i astronomowi wszech czasów, który właśnie tutaj dokończył pierwszą w dziejach świata powieść science fiction „Sen lub astronomia księżycowa”.

„Johannes Kepler”, wino dedykowane związanemu z Żaganiem matematykowi i astronomowi wszech czasów, który właśnie tutaj dokończył pierwszą w dziejach świata powieść science fiction „Sen lub astronomia księżycowa”.

Autor: Adam Żyworonek/ Materiały prasowe
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Marcin Furtak podczas pracy przy winach musujących. W Winnicy Saganum wina tworzone metodą tradycyjną (szampańską) dojrzewają na osadzie drożdżowym od 18 do 36 miesięcy.

Marcin Furtak podczas pracy przy winach musujących. W Winnicy Saganum wina tworzone metodą tradycyjną (szampańską) dojrzewają na osadzie drożdżowym od 18 do 36 miesięcy.

Autor: Jan Mazur/ Materiały prasowe
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Renata Wcisło i Marcin Furtak w żagańskim pałacu podczas promocji książki Jarosława Skorulskiego „Kroniki księżnej Dino.

Renata Wcisło i Marcin Furtak w żagańskim pałacu podczas promocji książki Jarosława Skorulskiego „Kroniki księżnej Dino.

Zapiski z Zatonia z lat 1840-1861” prezentują wina poświęcone księżnej Dorocie de Talleyrand-Périgord i jej synom: Aleksandrowi i Ludwikowi Napoleonowi.
Autor: Jan Mazur/ Materiały prasowe
Rozwiń
Zbiory 2025. Renata mówi, że na winnicy wietrzy głowę: - Ta bliskość z naturą poprawia moją kondycję nie tylko fizyczną, ale i psychiczną.

Zbiory 2025. Renata mówi, że na winnicy wietrzy głowę: - Ta bliskość z naturą poprawia moją kondycję nie tylko fizyczną, ale i psychiczną.

Autor: Jan Mazur/ Materiały prasowe
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Zbiory 2025. Renata mówi, że na winnicy wietrzy głowę: - Ta bliskość z naturą poprawia moją kondycję nie tylko fizyczną, ale i psychiczną.

Zbiory 2025. Renata mówi, że na winnicy wietrzy głowę: - Ta bliskość z naturą poprawia moją kondycję nie tylko fizyczną, ale i psychiczną.

Autor: Jan Mazur/ Materiały prasowe
W Winnicy Saganum powstają wina białe, czerwone, pomarańczowe, różowe, musujące, z suszonych winogrona i wreszcie lodowe. Do tych ostatnich potrzeba odpowiednich warunków pogodowych, tak jak to było 4 grudnia

W Winnicy Saganum powstają wina białe, czerwone, pomarańczowe, różowe, musujące, z suszonych winogrona i wreszcie lodowe. Do tych ostatnich potrzeba odpowiednich warunków pogodowych, tak jak to było 4 grudnia

Autor: Marcin Furtak/ Materiały prasowe
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Winnica Saganum liczy 4 hektary, dokładnie tyle, ile liczyła historyczna winnica książęca w Żaganiu. W tle dach wiaty degustacyjnej – dworca dyliżansów z filmu „Chopin, Chopin”.

Winnica Saganum liczy 4 hektary, dokładnie tyle, ile liczyła historyczna winnica książęca w Żaganiu. W tle dach wiaty degustacyjnej – dworca dyliżansów z filmu „Chopin, Chopin”.

Autor: Renata Wcisło/ Materiały prasowe
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Maceracja wina czerwonego, które dojrzewać będzie w beczkach, w klimatycznych klasztornych piwnicach.

Maceracja wina czerwonego, które dojrzewać będzie w beczkach, w klimatycznych klasztornych piwnicach.

Autor: Barbara Toczyska/ Materiały prasowe
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
W podziemiach żagańskiego opactwa dojrzewają wina czerwone i musujące z Winnicy Saganum, ale znajduje się tu także Trakt Winny i Muzeum Winiarstwa, organizowane są pokazy i degustacje.

W podziemiach żagańskiego opactwa dojrzewają wina czerwone i musujące z Winnicy Saganum, ale znajduje się tu także Trakt Winny i Muzeum Winiarstwa, organizowane są pokazy i degustacje.

Autor: Jan Mazur/ Materiały prasowe
W podziemiach żagańskiego opactwa dojrzewają wina czerwone i musujące z Winnicy Saganum, ale znajduje się tu także Trakt Winny i Muzeum Winiarstwa, organizowane są pokazy i degustacje.

W podziemiach żagańskiego opactwa dojrzewają wina czerwone i musujące z Winnicy Saganum, ale znajduje się tu także Trakt Winny i Muzeum Winiarstwa, organizowane są pokazy i degustacje.

Autor: Jan Mazur/ Materiały prasowe
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
- Najpierw pasja, potem praca – trzeba lubić to, co się robi – mówią Renata Wcisło i Marcin Furtak. W winnicy każdy ma swoje zadania, jego żywiołem jest winiarnia, ona, dziennikarka i animatorka kultury uwielbia tworzyć otoczkę dla gościnności.

- Najpierw pasja, potem praca – trzeba lubić to, co się robi – mówią Renata Wcisło i Marcin Furtak. W winnicy każdy ma swoje zadania, jego żywiołem jest winiarnia, ona, dziennikarka i animatorka kultury uwielbia tworzyć otoczkę dla gościnności.

Autor: Barbara Toczyska/ Materiały prasowe
Powrót
W Winnicy Saganum można degustować wino o zachodzie słońca pod oryginalną scenografią z filmu „Chopin, Chopin”. Spotkania tutaj mają magiczną atmosferę.
Stowarzyszenie Kobiety i wino przed oryginalną scenografią z filmu Chopin, Chopin w Winnicy Saganum. Z końcem października dziewczyny organizują Konferencję enologiczną, w której Renata również weźmie udział.
W Chopinowskiej scenografii odbywają się spotkania, degustacje, tematyczne imprezy. Winnica położona jest na wzniesieniu, z którego roztacza się malowniczy widok na Żagań.
Gwiazdą winnicy i gospodarzem jest Misiek – nowofunland, który kradnie serca gości.
Regent na młode wino. Świętomarcińska impreza odbędzie się w winiarni – Folwarku Książęcym, w którym przetwarzano winogrona z lokalnych winnic książęcych.
Renata Wcisło i Marcin Furtak pasjonują się nie tylko winiarstwem, ale i historią, w tym regionalną. W swojej działalności łączą różne zainteresowania promując region.
„Duchesse de Dino” („Księżna Dino’) - wino dedykowane księżnej Dorocie de Talleyrand-Périgord, wybitnej polityczce i filantropce pierwszej połowy XIX w., właścicielce pałaców w Żaganiu i Zatoniu.
„Johannes Kepler”, wino dedykowane związanemu z Żaganiem matematykowi i astronomowi wszech czasów, który właśnie tutaj dokończył pierwszą w dziejach świata powieść science fiction „Sen lub astronomia księżycowa”.
Marcin Furtak podczas pracy przy winach musujących. W Winnicy Saganum wina tworzone metodą tradycyjną (szampańską) dojrzewają na osadzie drożdżowym od 18 do 36 miesięcy.
Renata Wcisło i Marcin Furtak w żagańskim pałacu podczas promocji książki Jarosława Skorulskiego „Kroniki księżnej Dino.
Zbiory 2025. Renata mówi, że na winnicy wietrzy głowę: - Ta bliskość z naturą poprawia moją kondycję nie tylko fizyczną, ale i psychiczną.
Zbiory 2025. Renata mówi, że na winnicy wietrzy głowę: - Ta bliskość z naturą poprawia moją kondycję nie tylko fizyczną, ale i psychiczną.
W Winnicy Saganum powstają wina białe, czerwone, pomarańczowe, różowe, musujące, z suszonych winogrona i wreszcie lodowe. Do tych ostatnich potrzeba odpowiednich warunków pogodowych, tak jak to było 4 grudnia
Winnica Saganum liczy 4 hektary, dokładnie tyle, ile liczyła historyczna winnica książęca w Żaganiu. W tle dach wiaty degustacyjnej – dworca dyliżansów z filmu „Chopin, Chopin”.
Maceracja wina czerwonego, które dojrzewać będzie w beczkach, w klimatycznych klasztornych piwnicach.
W podziemiach żagańskiego opactwa dojrzewają wina czerwone i musujące z Winnicy Saganum, ale znajduje się tu także Trakt Winny i Muzeum Winiarstwa, organizowane są pokazy i degustacje.
W podziemiach żagańskiego opactwa dojrzewają wina czerwone i musujące z Winnicy Saganum, ale znajduje się tu także Trakt Winny i Muzeum Winiarstwa, organizowane są pokazy i degustacje.
- Najpierw pasja, potem praca – trzeba lubić to, co się robi – mówią Renata Wcisło i Marcin Furtak. W winnicy każdy ma swoje zadania, jego żywiołem jest winiarnia, ona, dziennikarka i animatorka kultury uwielbia tworzyć otoczkę dla gościnności.
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email