Wiceprezydent Warszawy gotuje
Michał Olszewski popisał się swoimi kulinarnymi umiejętnościami. W sobotę (23 kwietnia) wziął udział w publicznym gotowaniu w Hali Gwardii.
Wspólne gotowanie w Hali Gwardii
Na oczach warszawiaków stanął przy garach razem z mistrzami kuchni Janem Kuroniem i Anną Archacką w ramach imprezy charytatywnej "Smaki Warszawy dla Ukrainy".
Żurek w innej wersji
Wspólnie przyrządzali wegański żurek, w którym białą kiełbasę i boczek zastąpiło wędzone tofu.
Michał Olszewski w kuchni
Wiceprezydent Warszawy sprawnie machał nożem, krojąc cebulę, najpierw do zupy, później do sałatki ziemniaczanej.
Kulinarne hobby wiceprezydenta Warszawy
Podczas gotowania wiceprezydent stolicy troskliwie zaglądał do gara, skrupulatnie mieszając.
To był pierwszy raz!
- Nigdy wcześniej nie gotowałem żuru, ale skoro już była taka okazja, to zaproponowałem, żeby był to żurek wegański. I chyba się udało - mówił nam po ugotowaniu zupy i sałatki "mistrz kuchni" Michał Olszewski.
Miłośnik pierogów
Michał Olszewski przyznał, że przepada za pierogami ruskimi. - No dałbym się za nie pokroić! - stwierdził że śmiechem.
Wielkie gotowanie dla Ukrainy. Wiceprezydent Warszawy ugotował żurek
Wielkie gotowanie dla Ukrainy. Wiceprezydent Warszawy ugotował żurek
Wielkie gotowanie dla Ukrainy. Wiceprezydent Warszawy ugotował żurek
Wielkie gotowanie dla Ukrainy. Wiceprezydent Warszawy ugotował żurek
Wielkie gotowanie dla Ukrainy. Wiceprezydent Warszawy ugotował żurek
Wielkie gotowanie dla Ukrainy. Wiceprezydent Warszawy ugotował żurek
Wielkie gotowanie dla Ukrainy. Wiceprezydent Warszawy ugotował żurek
Wielkie gotowanie dla Ukrainy. Wiceprezydent Warszawy ugotował żurek