Kuchenne rewolucje w Łodzi: Koś się zakochał we Włoszech, ale bez wzajemności

2016-10-20 13:52

Tym razem Magda Gessler wyruszy do Łodzi, by ratować przed bankructwem "Bistro Oliwkę". Kuchnia włoska, która miała tu dominować ustąpiła miejsca domowym polskim obiadom, co odebrało charakter temu miejscu. Czy znana restauratorka tchnie życie w lokal, a menu znowu będzie przypominało to ze słonecznej Italii?

Tym razem Magda Gessler odwiedzi Łódź. Daniel wraz z żoną otworzyli tu „Bistro Oliwka” - niewielką restaurację na osiedlu domów jednorodzinnych. Z założenia miał to być lokal z włoskim menu, a gości od progu witał widok Placu Św. Marka w Wenecji. Jednak lokal nie przyciągnął wystarczającej ilości klientów i właściciele postanowili wprowadzić drobne zmiany. I tak we włoskim menu pojawiły się dania kuchni polskiej. Zabieg ten nie poprawił sytuacji restauracji, a jedynie odebrał włoski charakter tego miejsca. Właściciele postanowili postawić wszystko na jedna kartę i poprosili o pomoc Magdę Gessler.

- Koś się zakochał w Wenecji, we Włoszech...bez wzajemności - komentuje kuchnię w Bistro Magda Gessler.

Nie ulega wątpliwości, że przed Magdą Gessler kolejne wyzwanie. Czy kulinarna rewolucja w Łodzi nada temu miejscu prawdziwy włoski klimat, a kuchnia będzie smaczna jak w słonecznej Italii? O tym przekonamy się w 8. odcinku Kuchennych rewolucji 14.

Zobacz: Kim jest imprezowiczka Agata? Chajzer szuka dziewczyny z sobotniego nagrania

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki