Nagłe oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego! Mało kto się spodziewał

2021-10-28 13:33
Jarosław Kaczyński
Autor: TOMASZ RADZIK/SUPER EXPRESS

Jarosław Kaczyński zdecydował się wydać oficjalne oświadczenie w czwartek 28 października o godzinie 13:00. Oświadczenie zostało wygłoszone po incydencie kiedy Kaczyński zasnął po przemowie Błaszczaka. Prezes Prawa i Sprawiedliwości nie zdradził, na jaki temat zabierze głos aż do samego momentu swojego wystąpienia.

Jarosław Kaczyński w czasie oficjalnego oświadczenia potwierdził, że czwartym koalicjantem Zjednoczonej Prawicy zostaje stowarzyszenie OdNowa. - Nasze programy, elementy merytoryczne, nas po prostu łączą - powiedział. Zdradził też, co jest zawarte w porozumieniu. - Była rozmowa i to jest także zawarte w porozumienie o przyszłym prezydencie Warszawy. Sądzę, że to będzie z czasem coś, co wywrze wpływ na wydarzenia polityczne w naszym kraju. Jest za wcześnie, by mówić o konkretach, personaliach - mówił. Obecny obok prezesa PiS Marcin Ociepa podziękował za wiele rozmów o Polsce i pięć priorytetów w zapisach programowych. - One są skupione wokół pięciu priorytetów: bezpieczeństwo, gospodarki, samorządności, polityki europejskiej i polityki zdrowotnej ze szczególnym otworzeniem się na młode pokolenie - mówił Ociepa.

Zobacz: Awantura w Sejmie! Sienkiewicz ostro: Dworczyk do dymisji

W naszej galerii możesz zobaczyć, co spotkało Jarosława Kaczyńskiego pod kościołem.

Jakim politykiem według Ciebie jest Jarosław Kaczyński
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE