Jarosław Kaczyński, 2021r.

Autor: Sebastian Wielechowski/SUPER EXPRESS Jarosław Kaczyński, 2021r.

Kaczyński zapowiedział, że odejdzie z rządu. Podano termin!

2021-10-13 13:06

Jarosław Kaczyński odejdzie z rządu! Wiadomo, że może to nastąpić już niebawem, bo na początku przyszłego roku, taką informację prezes Prawa i Sprawiedliwości przekazał podczas środowego posiedzenia klubu parlamentarnego. Jaki jest powód decyzji? Wiemy!

Pilne informacje w sprawie Jarosława Kaczyńskiego. W środę rozpoczęło się dwudniowe posiedzenie Sejmu, a tradycyjnie przed obradami zebrał się klub parlamentarny Prawa i Sprawiedliwości. Wziął w nim udział także Jarosław Kaczyński. Jak dowiedziała się PAP, prezes Kaczyński poinformował swoich parlamentarzystów, że na początku przyszłego roku zrezygnuje z zasiadania w rządzie. Skąd taka decyzja? Prezes PiS miał podać, że decyzja ta podyktowana jest koniecznością większej kontroli nad partią. - Prezes wskazywał, że ze względu na funkcję wicepremiera w siedzibie partii pojawia się raz na tydzień i że jest to niewystarczające - powiedział PAP jeden z posłów PiS, a o czym pisaliśmy. Inny polityk dodał, że Kaczyński wzywał też polityków PiS do większej aktywności w mediach społecznościowych. O co konkretnie chodzi? - Podkreślał, że w 2015 roku PiS wygrało wybory między innymi dzięki aktywności w internecie, podobnie było w roku 2019, ale teraz ten kanał jest zaniedbany i trzeba to jak najszybciej zmienić - przyznał jeden z parlamentarzystów.

CZYTAJ KONIECZNIE>>>Najnowszy sondaż partyjny. Gdy Kaczyński wstanie, to aż się uśmiechnie!

Kaczyński został powołana na stanowisko wicepremiera 6 października 2020 r. Wykonuje on zadania przewodniczącego Komitetu Rady Ministrów ds. Bezpieczeństwa Narodowego i spraw Obronnych. Lider PiS pytany we wrześniu przez PAP, czy planuje opuścić rząd stwierdził, że na pewno w tym roku tego nie zrobi i tłumaczył, że pracuje nad projektami dotyczącymi powszechnego obowiązku obrony.

Czy Jarosław Kaczyński podjął dobrą decyzję, by odejść z rządu?
Express Biedrzyckiej - Włodzimierz Cimoszewicz: Kaczyński chce być niekontrolowanym monarchą
Jarosław  Kaczyński zdecydował,  że w 2022 r. odejdzie z rządu Czy podjął właściwą decyzję?

Autor: GRAFIKA SE Mariusz Trocewicz