TOP CHEF, odcinek 7. Zapis relacji NA ŻYWO! Kucharze nakarmili bicki Bruneiki! Z programu odpadł Marcin Jabłoński

2014-10-22 23:59

Top Chef odcinek 7, zapis relacji na żywo na Se.pl! W programie widzieliśmy, jak Hardkorowy Koksu dokarmiał swoje "bicki" za pomocą krwistych steków. Z programu odpadł

Top Chef, odcinek 7. Zapis relacji na żywo na Se.pl.

>> Najnowsze wpisy znajdują się na górze strony <<

22.00

Werdykt. Jurorzy zdecydowali: z programu odpada Marcin Jabłoński.

21.57

Czas na ocenę dań.

Paweł Wałęsa przygotował duszone grzyby z jajkiem z dodatkiem musztardy.

Marcin Jabłoński przygotował arbuza z posypką z płatków owsianych. Do tego musztarda! To odważne połączenie.

21.43

Werdykt: do dogrywki przechodzą: Paweł Wałęsa i Marcin Jabłoński.

W czarnej skrzynce jest... słoik musztardy. Co przygotują kucharze?

21.35

Pierwsza do oceny jest Marta. Przygotowała wątróbkę cielęcą w glazurze ze słonym karmelem.

Piotr przygotował łososia w soli pomrańczowo-cynamonowej. Oryginalne połączenie.

Bartek Witkowski przygotował ptasie mleczko z solą oliwkową. - To jest cudowne - stwierdzili jurorzy.

Marcin przygotował ozór wołowy z mocno słonym smakiem. Wysuszył ozora za bardzo. Przygotował go bez tłuszczu.

Krzysztof podał polędwicę z solą z chilli.

Paweł podał winogrona pieczone w soli i cukrze. Dodał za dużo octu do dania. Niestety.

Zobacz też: Wojciech Modest Amaro szczerze o Gessler: to płytkie!

21.30

Wracamy po przerwie. Zaraz zobaczymy, jak wyszły dania.

21.13

Czas na eliminacyjną konkurencję. Pod przykrywką znajduje się... sól! Sól ma być wyczuwalna w potrawie. Co zrobią uczestnicy?

Marcin przyniósł ozor wołowy dla kolegi! Marta dostała wątróbkę. Marta przyniosła winogrona dla kolegi. Krzyś dostał czekoladę. Piotr dostał łososia. Krem orzechowo-czekoladowy dla kolejnego kucharza. Kucharze mają godzinę.

21.06

Werdykt. Najlepsze steki zostały przygotowane przez dwóch Marcinów - dostali immunitety i są bezpieczni.

21.05

Comber jagnięcy Piotra był surowy! Był w piekarniku zaledwie 13 minut. Sos był dobry.

Marcin podał comber z sarny z sosem grzybowym - to było dobre! Jurorzy są zgodni.

Schab z dzika Marty był za bardzo wysmażony i zbyt suchy.

Polędwica wołowa Marcina - to była hardkorowa porcja mięska! Trzy steki dla trzech dużych facetów.

Stek wołowy z ziemniakami Pawła - Po co te ziemniaki?

Antrykot wołowy z grzybami - był pokrojony bez sensu - zupełnie stracił smak.

Tuńczyk z seosem maślanym - to była masakra. Amaro jest przerażony.

Zobacz też: TOP CHEF, odcinek 7. Hardkorowy koksu czeka na KRWISTEGO steka! "Muszę podkamić BICKI" [WIDEO]

20.55

Czas na ocenę mięska. Czy Robert będzie zadowolony?

20.50

Dzik, comber jagnięcy, sarna... - te mięsa kucharze muszą przygotować najlepiej, jak tylko potrafią. Burneika nie lubi, kiedy mięso się marnuje. Uczestnicy dwoją się i troją, by zaspokoić wymagające podniebienie Burneiki.

Bartłomiej Witkowski chciał przygotować do mięsa ziemniaczki - Jakie ziemniaczki - skomentował Burneika. Kolejni kucharze również chcieli przygptować ziemniaczki, a Robert przecież wcale ich nie chce!

20.45

Gościem hest Robert Burneika - znany jako Hardkorowy Koksu. Robert lubi dobre steki, dlatego kucharzy czeka trudne zadanie.

20.40

Zaczynamy naszą relację. Bądźcie z nami.

Co czeka nas w najnowszym odcinku Top Chef?

W najbliższym odcinku kuchnię Top Chefa odwiedzi dobrze znany nie tylko fanom walk MMA Robert Burneika. Hardkorowy Kosku zażyczy sobie na kolację coś pożywnego dla żołądka, ale szczególnie dla imponujących bicepsów. Musi być dużo, smacznie i tłusto.

ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki