Rodzina Martyniuka pogodzona. Zobacz, jak świętowali [ZDJĘCIA]

2019-04-22 14:26

Święta Wielkanocne mają wielką moc. W rodzinie Martyniuków znów zapanowały miłość i szczęście. Wszystko, co złe, poszło w niepamięć i teraz nastał czas radości. Król disco polo Zenon Martyniuk (50 l.) z żoną Danutą (51 l.) i równie sławnym synem w niedzielę wielkanocną pojawili się w Russocicach w Wielkopolsce, by ochrzcić malutką Laurę (3 mies.). Skłóceni dotąd młodzi rodzice Daniel (30 l.) i Ewelina (20 l.) wyglądali na szczęśliwych i zakochanych.

Daniel w ostatnich miesiącach mocno nabroił. Kilka tygodni po ślubie porzucił ciężarną żonę, poobrażał teściów. Ale przeprosił za swoje zachowanie i zostało mu wszystko wybaczone. Na jego palcu ponownie pojawiła się obrączka. Zenon i Danuta Martyniukowie spokojnie mogli więc zjawić się w rodzinnych stronach synowej Eweliny, by ochrzcić malutką wnuczkę.

– Odkąd Laura pojawiła się na świecie, wszystko znów zaczęło się dobrze układać. Cieszę się, że młodzi doszli do porozumienia. Wierzę, że przed nimi wiele wspólnych lat w szczęściu. Daniel pewne rzeczy przemyślał i zrozumiał. Bardzo się stara odbudować relacje. To dobry, choć trochę zbuntowany chłopak – powiedział nam Zenek.

I tak w niedzielę cała rodzina pojawiła się w kościele pw. św. Michała Apostoła w Russocicach. Ewelina ubrana w kwiaciastą sukienkę wyglądała jak anioł. Daniel w ciemnym garniturze nie przypominał zbuntowanego młodzieńca, lecz poważnego mężczyznę. Rodzice byli z niego dumni i z miłością patrzyli na młodych rodziców i ich córeczkę. Daniel z uśmiechem i dumą wypisaną na twarzy tulił w ramionach dziewczynkę. Przed ołtarzem maleństwo wzięła piękna mama.

Po uroczystości kościelnej cała rodzina udała się do otoczonej zielenią modnej restauracji w pobliskim Turku. Na talerzach znalazły się same frykasy. Była rolada z indyka w sosie pesto, pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim, udko z kaczki z kapustą z cynamonem, polędwiczka wieprzowa z kurkami w śmietanie. Na przystawki serwowano: caprese – dojrzałe pomidory w słońcu z bazyliową nutą i mozzarellą, polędwiczkę wieprzową z serem blue i oliwkami, zielone sałaty z serem feta i oliwkami skropione sosem vinaigrette, tymbaliki wieprzowe, pasztet pieczony z grzybami leśnymi, śledzika z konfiturą z czerwonej cebuli i rodzynkami.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki