KONTROLA SANEPIDU

Wielu przedsiębiorców obawia się urzędowych kontroli w swojej firmie. Sprawdź, co może sprawdzić skarbówka i sanepid i jak przygotować się do wizyty?

dodano 23-3-2021

Przedstawiciele Sanepidu odnotowali w województwie kujawsko-pomorskim 14 otwarć lokali gastronomicznych pomimo lockdownu. Najwięcej w Bydgoszczy i okolicach - 9. Dwa z nich otrzymały decyzję o zamkni…

dodano 3-2-2021

W miniony czwartek (03.12.2020) pracownicy sanepidu w asyście policjantów przeprowadzili kontrole w dwóch toruńskich galeriach handlowych. - Urzędnicy wraz z funkcjonariuszami sprawdzali czy pracowni…

dodano 4-12-2020

WSSE w Rzeszowie w ramach akcji "lato 2020" kontrole podkarpackie lokale gastronomiczne. Co mówią najnowsze statystyki? W okresie od 15 czerwca do 21 czerwca Państwowa Inspekcja Sanitarna przeprowad…

dodano 23-6-2020

W Szkole Podstawowej nr 343 przy ul. Kopcińskiego 7 została przeprowadzona kontrola boiska ze sztuczną nawierzchnią. O kontrolę Sanepidu wnioskowała dyrekcja szkoły, w porozumieniu z władzami dzielni…

dodano 4-3-2020

Dzieci w toruńskich podstawówkach mają za ciężkie plecaki. Sanepid co roku sprawdza co nasze pociechy zabierają ze sobą do szkoły. W środku nie tylko duża ilość podręczników, ale również sporo niepot…

dodano 21-11-2019

Chcesz się załatwić? Musisz się wylegitymować. Dopiero wtedy dostaniesz klucz do toalety. Taki system funkcjonuje w Zespole Szkół Budowlanych numer 1 w Krakowie.

dodano 10-10-2019

Jednym ze stałych punktów wizyt nad polskim morzem jest wizyta w tamtejszych lokalach gastronomicznych. Wyjazd w tamte rejony bez zjedzenia smażonej rybki dla większości wydaje się być swoistą aberra…

dodano 14-8-2018

Sezon letni już niebawem w pełni, a więc wczasowe kurorty już zacierają ręce. Wkrótce przeżyją prawdziwe oblężenie turystów, a ci przeżyją prawdziwą szkołę życia – jeden zły wybór, a wyczekiwany wypo…

dodano 15-6-2018

W wielu nadmorskich miejscowościach sezon już się rozpoczął. Dobra pogoda sprawia, że już teraz turyści masowo odwiedzają kurorty nad Bałtykiem. Branża gastronomiczna już zaciera ręce na przewidywane…

dodano 4-6-2018

Zbliżający się okres letni to czas żniw dla właścicieli smażalni ryb, lodziarni, piwiarni czy restauracji. Zdarza się, że, chcąc zarobić na rzeszy wygłodniałych turystów, zapominają oni o przepisach …

dodano 7-5-2015

Prowadzenie nawet niewielkiego biznesu np. sklepu spożywczego, wiąże się z licznymi obowiązkami i koniecznością przestrzegania wielu przepisów. Oprócz kontroli skarbowej, która sieje największy postr…

dodano 8-4-2015