Firmy cateringowe oraz restauracje oferują pełen wybór gotowych potraw wielkanocnych. Proponują jajka faszerowane na różne sposoby, szynkę pieczoną, pasztet, schab ze śliwką, ale też ciasta. Wszystko smaczne i nie za wysoką cenę, np. za 1 litr żuru z jajkiem i białą kiełbasą zapłacimy 46 zł, a za faszerowane pisanki - 16 zł.
- Szczególnie polecam barszcz biały z chrzanem, według tradycyjnego staropolskiego przepisu od babci. No i oczywiście deser, czyli paschę z odpowiednio dobranymi bakaliami - zachwala Paweł Nabożny (42 l.), szef kuchni w restauracji Halka przy ul. Puławskiej 43 na Starym Mokotowie. Tu zamówienia przyjmowane będą do dzisiaj. Zainteresowani zakupem świątecznych łakoci powinni więc się spieszyć.
Zobacz: WARSZAWA. Koniec remontu na Powstańców. Ulica będzie całkowicie przejezdna
Czytaj: WARSZAWA. Uwaga! W warszawskich komisach sprzedają kradzione auta