MAJÓWKA 2013: Jakie piwo NAJLEPIEJ PASUJE do grilla?

2013-04-27 20:28

Nie ma osoby, która nie skusi się na różne przysmaki z grilla. Aby grillowanie było udane, warto zaopatrzyć się w złoty trunek. Prezentujemy Wam 3 najlepsze piwa, które pasują jak ulał do grillowanych potraw - Pilsner Urquell, Orkiszowe z miodem i Koźlak.  

Pilsner Urquell - to piwo produkowane w Czechach. Jego bukiet pobudza apetyt każdego, a na dodatek świetnie łączy się z wyszukaną kuchnią. Od niedawna piwo to nie jest rolzewane w Polsce, lecz jest importowane bezpośrednio z Pilzna. Zawiera 4,4% alk.

Orkiszowe z miodem - klasyczne, orkisozwe piwo. Samo w sobie już jest bardzo smaczne, a na dodatek zostało wzbogacone miodem wielokwiatowym. Idealnie nadaje się do dań owocowo - mięsnych. Zawiera 5,1% alk.

Koźlak - jest kilka odmian tego mocnego piwa. Trunek o zdecydowanym bukiecie i palonych nutach. Zaletą tego piwa jest smak, który wynika z długiego leżakowania. To dzięki niemu piwo ma rubinowy kolor. Polecane przede wszystkim do grillowanych żeberek. Zawiera min. 6% alk.

Opracowano na podstawie CKM

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki