ROZRYWKA Gwiazdy Teleshow Kultura Disco-Polo
Se.pl rozrywka teleshow Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Odc. 7. Zapis relacji na żywo na SE.pl

Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Odc. 7. Zapis relacji na żywo na SE.pl

19.10.2016, godz. 22:03
Top Chef Gwiazdy
foto: © AKPA

Top Chef. Gwiazdy od kuchni odc. 7 zobaczyliśmy już dziś o godzinie 20.40. Jakie dania dziś przygotowali uczestnicy? Kto pożegnał się z programem? Śledźcie relację na żywo z siódmego odcinka Top Chef. Gwiazdy od kuchni tylko na SE.pl

Już dziś o godzinie 20.40 zobaczyliśmy kolejny odcinek programu Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Za nami już połowa odcinków, robi się więc coraz goręcej! Jakie umiejętności kulinarne dzisiaj zaprezentowały gwiazdy? Kto poradził sobie najlepiej?

Bądźcie z nami i śledźcie relację na żywo na SE.pl

22.05 Kończymy relację na żywo. Dziękujemy, że byliście z nami. Za tydzień ćwierćfinał!

22.04 - To jest dobry moment dla mnie, bo jeszcze gotowanie sprawiało mi przyjemność - mówi Anita. - Dużo się tutaj nauczyłam, inaczej teraz planuję zakupy, komponuję śniadania - dodaje.

22.03 Do ćwierćfinału przechodzi Beata Oleszek. Z programu odpada Anita Sokołowska. - Myślę, że poleciałam za farsz. Był za słony - mówi Anita.

22.02 - Dla mnie wybór jest dość łatwy - mówi Maciej Nowak. - To ciasto jest na granicy jadalności - mówi o pierogach Anity Maciej Nowak.

22.01 Wojciech Modest Amaro pyta o tajemnicę ciasta Beatę Oleszek. - Po degustacji stwierdziłam, że chyba pierogi smakowały - mówi Beata.

22.00 Anita Sokołowska podała pierogi z rydzami i gorgonzollą. - Coś pomiędzy szmatą i plasteliną - mówi Maciej Nowak. - Masło do rydza wydawało mi się za błahe - mówi Anita. - Masło? Za błahe do grzyba? - pyta Maciej Nowak.

21.51 Po degustacji okaże się, która z pań spakuje noże i opuści kuchnię programu Top Chef. Gwiazdy od kuchni!

21.50 - W ostatniej chwili wrzuciłam na patelnię smalczyk i selera - mówi Beata. - Podam je z patelni, tak jak u mnie w domu się podaje - dodaje.

21.49 - Wiedziałam, że konkurencja jest trudna i że mam naprzeciw siebie wspaniałą przeciwniczkę, ale nie chciałam stracić elementu zabawy i szaleństwa w tym wszystkim - mówi Anita. Beata jest spokojniejsza. Do końca dogrywki pozostało niewiele czasu!

21.48 - Wiedziałam, że Beata robi tradycyjnie pierogi, więc postanowiłam zaryzykować - przyznaje Anita.

21.47 - W trakcie pojawił mi się pomysł. Dodałam boczek, cebulkę i kapustę, żeby przełamać smak - mówi Beata Oleszek.

21.46 - Wydaje mi się, że to jest niemożliwe, żeby w pół godziny zrobić pierogi - mówi Anita Sokołowska.

21.46 - Moje ciasto to jest mąka, mleko. Gniotę tak, żeby odchodziło od ręki i odkładam, ciasto odpoczywa - mówi Beata Oleszek.

21.45 - Gorzej nie mogłam trafić niż na pierogi. Mam na to 30 minut i w tym czasie mam zrobić dobre ciasto - mówi Anita. - Trochę działałam w chaosie, bo jeśli człowiek nie ma doświadczenia w przygotowywaniu jakiegoś dania to działa w chaosie - dodaje.

21.44 Anita i Beata muszą zrobić pierogi z rydzami. Mają na to 30 minut!

21.43 W dogrywce są więc Beata Oleszek i Anita Sokołowska. Co znajduje się w boksach? Rydze. - Chciałabym, żeby smak tego rydza tak zachwycił Maćka, żeby opiewał jego smak w swoich felietonach trzynastozgłoskowcem - mówi Ewa Wachowicz.

21.42 - Wszyscy lądujecie w... - mówi Wojciech Modest Amaro. - ...w ósmym odcinku! - kończy.

21.42 - Pokazaliście, że umiecie się bawić piknikowym jedzeniem - mówi Maciej Nowak. Kto awansuje do cwierćfinału?

21.41 Rafał Maserak i Stefano Terrazino przygotowali tosty z cukinią i anchois, sałątkę owocową, kaszankę, grillowanego bakłażana. - Kanapka z cukinią i anchois, ale dobra - mówi Ewa.

21.40 Andrzej Bachleda-Curuś i jego pomocniczka Iga podali stek i bakłażana. - Mięso miękkie, czuć przyprawy - mówi Ewa Wachowicz. - Iga pycha, ale dobra sałatka - ocenia Ewa.

21.39 Edyta Pazura i Grzegorz zaserwowali żeberka, sałatkę i lemoniadę. - Muszę pochwalić sałatkę - mówi Wojciech Modest Amaro.

21.38 Vienio i Orina przygotowali salsę pomidorową z kolendrą, oliwki, sery. - Sałatka z kukurydzą pycha - mówi Wojciech Modest Amaro. - Wow - mówi o salsie meksykańskiej Ewa Wachowicz.

21.37 - Mięso idealnie wysmażone, sałatka bardzo dobra - mówi Ewa Wachowicz o daniach z kosza piknikowego Tomka i Mai Oświecińskich.

21.35 Koniec czasu!

21.33 - To, co mieliśmy pod ręką, to dorzucaliśmy do kosza - mówi Rafał Maserak. - Nie wiedziałem, że on potrafi gotować. Myślałem, że robi kanapki - przyznaje Stefano Terrazino.

21.33 Zaraz skończy się czas. Praca wre!

21.32 - Dawała nam strasznie w kość, ale dzięki temu mamy specyficzną więź - mówi brat Edyty.

21.31 - Maja dostaje adekwatne zadania do wieku - mówi o swojej córce Tomek Oświeciński. Dziewczynka wyjmuje więc pestki z ogórków. Warto dodać, że Maja gra w "Na Wspólnej".

21.30 - Piotrek trochę żyje poprzez jedzenie - mówi Orina.

21.27 Andrzejowi pomaga siostrzenica Anity Sokołowskiej, ponieważ jego rodzina jest we Francji.

21.26 - Robię żeberka z miodem i ostrą musztardą - mówi Edyta Pazura. I opowiada o swoim małżeństwie. - Jestem bardzo szczęśliwą żoną i matką. Czarek mnie wspiera, realizuję się w stu procentach - mówi Edyta. W zadaniu pomaga jej brat Edyty, Grzegorz Zając, który jest anestezjologiem. Całkiem nieźle sobie radzi w kuchni!

21.25 Vienia wspiera Orina Krajewska. - Nie miałam pojęcia, że będę musiała go wspierać czynnie - mówi Orina. - Jesteśmy parą dwa i pół roku - opowiada. - Oddałam z przyjemnością kuchnię Vieniowi - mówi.

21.24 Rafała Maseraka wspiera Stefano Terrazino. - Stef to był taki casanova - opowiada Rafał. - On jest taki power, ja jestem spokojniejszy - mówi Stefano o Rafale.

21.23 - Będziecie mieli trzydzieści minut, żeby przygotować dania piknikowe - mówi Maciek Rock. Uczestników wspierają ich bliscy!

21.11 Drugie zadanie zostanie zrealizowane na nadwiślańskiej plaży.

21.10 - Panie nie pozostawiły nam wyboru. Lądują w dogrywce - mówi Wojciech Modest Amaro o Anicie i Beacie.

21.09 - Jest mi wstyd za to, co się działo - mówi Beata Oleszek. - To są jakieś monstrualne pulpety - mówi o sushi Beaty i Anity Maciej Nowak.

21.08 Jury ocenia dania. - Wygląda ok - mówi Alon Than o tacy Vienia, Edyty i Rafała. - Ryż przegotowany - mówi Ewa Wachowicz. - Są elementy mocno słone i mdławe - mówi Wojciech Modest Amaro. - Za duży kawałek - dodaje Ewa. - Wiele razy przygotowywałem sushi w domu i zawsze słyszałem te zarzuty od kobiet - mówi Vienio.

21.06 - Twój sposób bycia jest dla mnie nie do przyjęcia - mówi Edyta. - To jest za mocne wszystko i mi się to nie podoba. Chodzi o twój sposób traktowania i wyrażania się do innych - tłumaczy. Edytę popiera Rafał Maserak. - Rozkazujesz, wyznaczasz zadania - mówi. - Nie wiem po co są te rozmowy. Robiłem to sto razy - odpowiada Vienio. Grupie nie udaje się porozumieć.

21.05 Koniec zadania!

21.04 Rafał Maserak trąca tacę swojej grupy i wylewa się sos. Vienio soczyście przeklina. Zaczyna się robić nerwowo... - Nie lubię sposobu, jaki on reprezentuje - mówi o Vieniu Edyta. - Pojawiły się kwasy w naszej grupie - kwituje Vienio.

21.03 Została minuta do końca zadania!

21.02 - Każda rolka musi być z czymś innym, inaczej smakować. Miałyśmy chaos w głowie, nie mogłyśmy wymyślić niczego z Beatą - mówi Anita Sokołowska.

21.01 U Tomka też nie jest najlepiej. - Okazało się, że ma znaczenie, po której stronie znajduje się ryż - opowiada.

21.00 Anicie Sokołowskiej nie wychodzi zawijanie. Okazuje się, że miała źle ułożoną matę. - Nie wiedziałam ile siły trzeba w to włożyć - mówi Anita.

20.59 - Vienio jest typowym samcem dominującym - żali się Edyta Pazura. Oj, dzieje się w tym zespole!

20.58 - Moja córka je sushi na słodko i właśnie taki miałem na to pomysł - mówi Tomek.

20.56 - Pracowałam raz z Vieniem i wiem, że on bardzo mocno narzuca swoje zdanie. Tym razem było tak samo - mówi Edyta. - Każdy z nas chciał coś wnieść do tego zadania - zgadza się z nią Rafał Maserak. - Widziałem opór w stosunku do mojej wiedzy. A ja wiem, co robię, bo robiłem to sto razy - tłumaczy zdenerwowany Vienio.

20.54 - Nie za bardzo wychodzi mi krojenie ryby - mówi Tomek. Andrzej przejmuje krojenie ryby.

20.53 - Strasznie chciałam spróbować zrobić to sushi, nawet za cenę tego, że mi się to nie uda - mówi Edyta Pazura. - Nie tak! Przelej wodą ryż, nie ugniataj go - krytykuje Vienio. - Jest mi ciężko. Nie lubię pracy zespołowej - mówi Edyta,

20.52 Minimalistyczna kuchnia japońska szybko wywołała maksymalne poruszenie. Gorąco jest we wszystkich zespołach.

20.51 - Wolę zadania, w których sam wszystko robię - mówi Tomek Oświeciński.

20.50 Maciek Rock dobiera uczestników w grupy. Vienio jest z Edytą i Rafałem, Tomek z Andrzejem, Anita z Beatą. - Obie amatorki, obie nigdy nierobiące sushi. Wiedziałam, że będzie kolorowo i zabawnie - mówi Anita Sokołowska.

20.49 - To ogromne, kulinarne wyzwanie - mówi Beata Oleszek.

20.48 W tej konkurencji wszystko musi być na tip top. - Nigiri mają niesamowitą moc prostoty i jakości. Na to będę zwracał uwagę - mówi Wojciech Modest Amaro.

20.45 - Trochę się bałam, ale czerpałam z wiedzy Thana - mówi Beata Oleszek.

20.44 Gościem programu jest Alon Than, mistrz sushi, który od 11 lat mieszka w Polsce. - Robiłem sushi setki razy - mówi Vienio, ciesząc się, że taki będzie temat konkurencji.

20.43 To będzie mocny odcinek. Z zajawki wynika, że Edyta Pazura ostro posprzecza się z Vieniem! - Nie podoba mi się twój sposób bycia, to, że przeklinasz - mówi mu. - Nie mam czasu na pierdoły, sorry - odpowiada Vienio.

20.42 Rozpoczynamy relację na żywo! Uczestnicy walczą dziś o awans do ćwierćfinału.

REDAKCJA SE.PL POLECA
Znajdź nas: