10 grudnia w godz. od 13 do 18 w starej stolarni przy ul. Madalińskiego 3 na poznańskiej Wildzie odbędzie się już 11., tym razem świąteczna edycja akcji „Master Chefs 4 Dogs”. Jak nietrudno się domyślić, stoją za nią szefowie kuchni, a adresatami są psy. To akcja kulinarno-charytatywna opierająca się na prostej idei – szefowie kuchni przygotowują pyszne dania, których każdy z Was będzie mógł spróbować, pod warunkiem, że przyniesiecie ze sobą dary dla podopiecznych schroniska dla zwierząt w Kaliszu. Ci, którzy przyjdą z pustymi rękoma będą mogli zakupić karmę na miejscu lub wrzucić jakąś kwotę pieniędzy do puszki.
W tym roku dania przygotują Marcin Kaczmarek-Pielin, Sergiusz Hieronimczak, Patryk Dziamski, Jakub Ignyś, Adam Adamczak, Adriana Marczewska, Jarek Kin, Grzegorz Filozof, Klaudia Budny, Michał Bałazy, Kuba Korczak i Bartek Witkowski. Przy okazji będzie można z nimi porozmawiać, wziąć autograf, czy zrobić sobie zdjęcie.
Oprócz tego w programie wydarzenia jest też pokaz Live Cookingu oraz pokaz barmański w wykonaniu Grupy Molekularni z Poznania.
Na miejscu powstanie też pierwsza restauracja dla psów czyli piestauracja.
Wszystkie zebrane w czasie akcji dary zostaną przekazane do Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Kaliszu. Impreza odbywa się przy współpracy z Fundacją Tasting Poland.