Chcesz mieć ładniejszą opaleniznę? Opalaj się na marchewkę

2014-08-14 4:00

Chcesz zabłysnąć przed znajomymi po powrocie z wakacji? Wylegując się na słońcu, przegryzaj marchewki. Opalenizna będzie wtedy trwalsza i bardziej opalizująca. Sprawdziła to na swojej skórze Daniela z Warszawy.

- Jedząc marchewki, faktycznie możemy poprawić koloryt skóry. A to za sprawą karotenu, który znajduje się w tym warzywie w dużych ilościach.

Dzięki niemu opalenizna będzie bardziej brzoskwiniowa i dłużej się utrzyma - tłumaczy dermatolog Joanna Kolinek. Przypomina przy tym, by zawsze stosować też kremy z filtrem UVA. Bez nich nawet marchewka nie ustrzeże nas przed oparzeniami słonecznymi.

ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki