Dieta tygodniowa - dzień 3. - postaw na ryby

2011-05-31 20:00

Dieta tygodniowa to jadłospis nie tylko na jeden tydzień. Można ją bez obaw powtarzać, można też modyfikować według własnego gustu, pamiętając jednak o doborze niskokalorycznych produktów. Przedstawiamy co można zjeść trzeciego dnia.

Dzień 3. diety tygodniowej:

Pierwsze śniadanie: tradycyjnie już pijemy pół szklanki kawy z połową szklanki mleka (1,5 proc. tłuszczu). Jemy 1 dużą kromkę grahama z plasterkiem odtłuszczonego żółtego sera i dwoma plasterkami ananasa.

Drugie śniadanie: ma być lekkie, a więc pół grejpfruta, opakowanie jogurtu naturalnego (125 g) z kromką chrupkiego pieczywa. 

Obiad: przygotujmy filet z mintaja (150 g) podsmażmy go na łyżce oliwy z oliwek i dusimy, na koniec dodajmy natkę pietruszki i plasterek cytryny. Możemy ja zjeść z ugotowaną marchewką, do tego 2 gotowane pory i szklanka soku z czarnej porzeczki.

Kolacja: robimy sałatkę z tuńczyka w sosie własnym, dodajemy 2 łyżki groszku, 2 łyżki kukurydzy, połowę szklanki gotowanego ryżu, jednego pomidora, łyżeczkę pokrojonej cebuli, i na koniec doprawiamy cząbrem i cytryną.

Do każdego posiłku oraz między nimi pijmy wodę niegazowaną.

Patrz też: Dieta tygodniowa - dzień 2. - sposób na płaski brzuch

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki