ZIELONE WARZYWA

Szparagi to bardzo wdzięczny obiekt kulinarny. Można z nich zrobić zupę, przekąskę i samodzielne danie. Nadają się do jedzenia na surowo, z grilla, wody i patelni. A jeśli sięgnąć do przepisów ze sta…

dodano 6-5-2024

Zanim sadzonki ogórków trafią do gruntu, warto przygotować rozsadę w domu. Choć rośliny można wysiewać bezpośrednio do gruntu, to rozsada jest lepszym rozwiązaniem. Dzięki temu warzywa będą znacznie …

dodano 13-4-2024

Wiosna oznacza prawdziwą ucztę dla miłośników zdrowego odżywiania. Do sprzedaży trafiają młode warzywa, czyli nowalijki, m.in. sałata, rzodkiewki, pomidory, marchewka, ogórki, szczypiorek, natka piet…

dodano 6-6-2018

Naukowcy z Instytutu Babraham w Cambridge sprawdzili wpływ warzyw zielonych na odporność. Okazało się, że im więcej jemy warzyw takich jak: brokuły, sałata, kapusta czy brukselka, tym silniejszy jest…

dodano 17-10-2011

Co jeść, aby zapobiec cukrzycy? Jakie warzywa i owoce zmniejszają ryzyko choroby, jeśli jesteśmy w strefie zagrożenia, i jakie nie szkodzą, gdy już jesteśmy chorzy. Oto kilka porad.

dodano 8-7-2011