Kremowe z kawałkami owoców lub wodniste z ledwie wyczuwalnym posmakiem - każ-dy amator mrożonych deserów wie, że lód lodowi nierówny. Dlatego podpowiadamy, gdzie można zjeść najlepsze przysmaki produkowane przez stołeczne lodziarnie.
W wielkim teście pomogły nam Danuta Makuch (65 l.) i jej wnuczka Laura Urraca-Makuch (9 l.). Ich decyzja była jednogłośna. - Najlepsza jest lodziarnia Malinova w al. Niepodległości. To najlepsze lody w Warszawie - oceniła pani Danuta i jej wnuczka. Z ręką na sercu potwierdzamy. Lody w Malinovej są cudownie kremowe i smakują dokładnie tak, jak wskazuje ich nazwa. A wybór jest ogromny. Mandarynka, ciasteczka, miód z jogurtem - smaków jest ponad 20. - Wszystko produkujemy z naturalnych składników, prawdziwego mleka i śmietanki - zapewnia Michał Klimkiewicz (28 l.) z Malinovej.
Warto zajrzeć też do innych dobrych lodziarni, które przetestowaliśmy i sprawdzić ciekawe smaki lodów jak cedr, lawenda z rozmarynem, szarlotka czy zielona herbata.
1. miejsce
Malinova al. Niepodległości 130 Cena porcji: 2, 5, 9 lub 12 zł
2. miejsce
Calypso ul. Chłodna 15 Cena za gałkę: 3,5 zł
3. miejsce
Lodziarnia Wojciecha Hodunia ul. Nowomiejska 7/9 Cena za gałkę: 2 zł
Pozostałe miejsca w naszym rankingu zajęły:
4. Kawiarnia Blikle ul. Nowy Świat 35 Cena za gałkę: 2,50 lub 4,60 za 2 gałki
5. Koktajl Bar Akwarium ul. Francuska 50 Cena za gałkę: 2,80 zł
6. Cukiernia Elsner ul. Przy Agorze 19 Cena za gałkę: 2,5 zł
7. Cukiernia Andrzej Kozak ul. Walcownicza 50 Cena za gałkę: 2 zł
8. Grycan ul. Nowolipki 12 lub ul. Puławska 11 Cena za gałkę: 2 zł