Magda Gessler i jej "Kuchenne rewolucje" tym razem odmieniły restaurację "Mazowiankę" w Mińsku Mazowieckim. W założeniu właścicieli lokal miała być interesem, który "kręci się sam". Niestety okazało się, że Krzysztof i Marek, którzy prowadzą firmę budowlaną na jedzeniu nie znają się w ogóle. Panowie nie ukrywali tego przed Magdą Gessler, za co porządnie się im dostało.
- Tu się karmi, tak jak się karmi świnie. Ludzi tak się nie karmi. Jeszcze nie widziałam osób, które są tak pewne siebie, bez cienia skruchy - podsumowała pierwszą wizytę w "Mazowiance" Gessler. Restauratorce nie spodobała się m.in. podawana w lokalu golonka - Zewnątrz jak ta lala, ale w środku du*a - narzekała.
Bardzo szybko okazało się, że największym problemem są... właściciele. Pan Krzysztof i pan Marek również musieli przejść przemianę. Magda Gessler szybko wymyśliła im kilka zadań. Na sam początek musieli porozstawiać ciężkie stoły i ławki - zadanie, które na co dzień wykonują kelnerki. Po wykonanym zadaniu panowie przyznali, że "trochę się zmęczyli"
- To dlaczego zlecacie takie prace kobietom? - zapytała Gessler, obnażając tym samym kiepskie relacje między właścicielami, a ich pracownicami.
Kolejnym zadaniem dla właścicieli było obieranie ziemniaków na czas. Krzysztof i Marek potraktowali to jak wyzwanie. W końcu po raz pierwszy musieli zrobić coś w kuchni.
- Chciałabym się przekonać, czy chcecie prowadzić ten lokal czy nie. Ludzie, którzy prowadzą kuchnię od samych początków mają do niej szacunek - podsumowała obieranie ziemniaków restauratorka.
Po takim treningu Krzysztof i Marek wyraźnie zmiękli. Można było rozpocząć rewolucje. Restauracja zmieniła nazwę z "Mazowianki" na "Zwyczajną i kiełbasiarnię". Na początku właściciele byli lekko zaskoczeni nazwą. Na szczęście nie protestowali już więcej i bez narzekania poddali się woli Magdy Gessler. Jak zawsze przemianę przeszedł sam wystrój lokalu oraz menu. Po rewolucjach Gessler restauracja Krzyśka i Marka specjalizuje się w kiełbasach podawanych na różne sposoby. Po kilku tygodniach od zakończenia rewolucji właściciele programu przyznali, że przychody z lokalu zwiększyły się trzykrotnie.
ZOBACZ: Kuchenne rewolucje. Gessler postawiła na żydowskie smaki!