Nieprawidłowa dieta, jedzenie w pośpiechu czy produkty pełne konserwantów – wiele niebezpiecznych czynników, które przyczyniają się coraz szybszego rozwoju chorób cywilizacyjnych możemy znaleźć we własnej kuchni. Im więcej wiemy, na temat tego, co i jak jemy, tym lepiej będziemy w stanie chronić nasze zdrowie.Prowadząca, by przekonać widzów programu „MądrzeJEMY z Katarzyną Bosacką”, jak wiele dobrego może przynieść zmiana nawyków żywieniowych, postanowiła zaprosić do współpracy dziesięć osób, które poddadzą się serii eksperymentów. Osobiście przekonają się oni, jaki na ich organizm oddziaływać będzie wprowadzenie w życie rad dietetyków i lekarzy. Widzowie dowiedzą się także, po jakie produkty sięgać, na co zwracać uwagę na etykietach opakowań.
Emisja w TV:MądrzeJEMY z Katarzyną Bosacką
sobota 17.25 TVN