Tradycyjne smaki polskich świąt

2021-12-10 0:05

Zupa pachnąca borowikami, pierogi z leśnymi grzybami, sosy, dżemy i konfitury z leśnych owoców, aromatyczne zioła, a także ciasta i desery z leśnym miodem – to tradycyjne smaki Świąt Bożego Narodzenia. Coraz częściej dołączają do nich także nieco „zapomniane” dania z dziczyzny, które kilka pokoleń temu znacznie częściej gościły na naszych stołach. Źródłem ich wszystkich jest las.

reklama lasy państwowe święta

i

Autor: Materiały prasowe/ Materiały prasowe Zapraszamy na świąteczne zakupy

Naturalne i zdrowe produkty pochodzące z polskiego lasu można kupić w sklepie stacjonarnym i internetowym „Dobre z lasu” (www.dobrezlasu.pl). Szczególnie w okresie świąt nie powinno ich zabraknąć w naszych domach, podobnie jak naturalnej i pięknej choinki.

„Dobre z lasu” jest marką projektu realizowanego przez Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe. Logo projektu są opatrzone zarówno produkty roślinne – suszone zioła, soki i syropy, grzyby, miody, jak i pochodzenia zwierzęcego – mięso z dziczyzny i jego przetwory w postaci wędlin i gotowych dań. Są one naturalne, dobre jakościowo, smaczne i zdrowe. Nie bez znaczenia jest też to, że zostały pozyskane i przetworzone legalnie, z poszanowaniem natury.

Polskie Święta Bożego Narodzenia pachną grzybami i smakują piernikiem. Oto dwa przepisy na smaczne i proste w wykonaniu dania świąteczne: zupę grzybową i leśne pierniczki. Po składniki potrzebne do ich sporządzenia - suszone grzyby i leśny miód, a także wiele innych naturalnych produktów, zapraszamy do sklepu „Dobre z lasu”.

leśne pierniczki

i

Autor: Materiały prasowe/ Materiały prasowe Link: Powiększ
Zupa z borowików

i

Autor: Materiały prasowe/ Materiały prasowe Link: Powiększ
Lasy Państwowe

i

Autor: materiały prasowe/ Materiały prasowe Link: https://www.lasy.gov.pl/pl

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki