BŁONNIK
Błonnik pokarmowy w naszej diecie odgrywa istotną rolę w zapobieganiu licznym chorobom cywilizacyjnym. Głównym źródłem błonnika pokarmowego są produkty zbożowe, warzywa, owoce i nasiona roślin strącz…
dodano 23-3-2022
Problem zalegających mikroresztek, wysokiego cholesterolu i skażenia organizmu dotyczy milionów Polaków. Sposobem na oczyszczenie organizmu i pozbycie się zalegających resztek jest regularne spożywan…
dodano 5-6-2014
Truskawki mają niezwykłe właściwości! Wystarczy jeść je codziennie, by sylwetka wyszczuplała, włosy nabrały blasku, a usta stały się kusząco czerwone.
dodano 18-5-2012
Winogrona już dojrzewają w naszych ogródkach. Warto wiedzieć, że są źródłem wielu dobroczynnych składników, takich jak potas, wapń, bor i żelazo. Upiększają, nawadniają, niwelują stres i działają koj…
dodano 17-8-2011
To już ostatni dzień diety tygodniowej. Zakończymy ją na słodko, sałatką z ananasem. Dietę o umiarkowanej ilości kalorii można stosować przez wiele tygodni, ponieważ zawiera wszystko, co naszemu orga…
dodano 4-6-2011
Dzień 6. diety tygodniowej zaczniemy na słodko. Menu zawiera niewielką ilość kalorii i tłuszczu, ale na pewno dostarczy nam niezbędnych składników odżywczych i witamin.
dodano 3-6-2011
Powoli zbliżamy się do końca naszej diety. Nie musimy jednak rezygnować z niej, i wracać do starego stylu odżywiania. Nadal powinniśmy dostarczać organizmowi błonnik i ograniczać kalorie do 1000 dzie…
dodano 2-6-2011