Polecany artykuł:
Konkurs kulinarny odbył się już po raz czwarty, jego organizatorem jest Dom Dziecka Stanica w Katowicach. Każdego roku do udziału zapraszane są kolejne placówki. W środowym konkursie wzięło udział ich aż osiem!
Dzieci miały kilka godzin na przygotowanie specjalnie zleconych dań, najpierw było zapoznanie się z menu, a potem wytężone gotowanie. Każda z potraw była oceniana przez jury w składzie: Miuosh – śląski raper i promotor Katowic, Daniel Wanke – szef kuchni Pola do popisu, Ola Oslislo –autorka kulinarnego bloga Ostryga oraz Marcin Ceran – autor bloga kulinarnego Pojedzone.
Konkurs odbył się w środę, w Studiu Kulinarnym Pole do Popisu w Katowicach przy ul. Batorego 3a. Celem konkursu jest aktywizacja dzieci i młodzieży, ich integracja, a przede wszystkim wsparcie psychologiczne. Organizatorzy chcą to osiągnąć zapraszając podopiecznych domów dziecka do wspólnego gotowania w swojej kuchni, która jak wiadomo jest sercem każdego domu.